Hírarchívum - 2012. február

Prototype 2 - Apu úton hazafelé

Befutott a Prototype 2 intrója, ami egy háromperces, hús-vér szereplőkkel forgatott videó, kamuhíradós betétekkel. Komolyan elhisszük, hogy a közeljövőben egy vírus tizedeli a New Yorkra hajazó várost, s csupán egyvalaki állíthatja meg a krízishelyzetben feltörekvő gonosztevőket.

Visszatér a gyökerekhez a Day 1 Studios

A F.E.A.R. 3 fejlesztői nem ültek a babérjaikon Alma harmadik ámokfutása után sem, egy rejtélyes új játékkal rukkolnak elő hamarosan. A nagy lepellerántást nem voltak restek egy teaserrel is megtámogatni. Ha hihetünk a srácoknak, akkor "vihar közeleg".

Először mozgásban a Sleeping Dogs

Lejárt az embargó, így a szakavatott újságírókollégák már kipróbálhatták a Sleeping Dogst - stílszerűen egy Hongkongban tartott sajtótájékoztatón. A hónap elején újra leleplezett True Crime: Hong Kong szellemi örököse hozza az elődök hangulatát, ismét a "jófiúk GTA-jával" van dolgunk.

Far Cry 3 - képeken és videón a játékmenet

A tegnap előtti CGI-trailer után már tényleg a játékmeneté lesz a főszerep a Ubisoft frissiben kiadott új képein és interjúval megspékelt videójában. Hősünk, James Brody nem csupán szerelme életéért felel, hanem laza haverja életét is illendő megmentenie. Aztán a turistából egyszemélyes hadsereg válik.

Márciusban jön az utolsó Gears of War 3 DLC

Forces of Nature névre hallgat a Gears of War 3 utolsó letölthető tartalmi csomagja, feltehetően nem azért, mert Cliff Bleszinski hirtelen felindulásból beállt a Greenpeace-hez. A csomag tartalmaz néhány oldschool pályát is, úgyhogy készítsük a nosztalgiasapkát.

Remedy: szekáltuk a Microsoftot

A Remedy mostanában sokat beszélt arról, hogy "nem megfelelően álltak a csillagok" ahhoz, hogy korábban elkészülhessen a PC-s Alan Wake. De mit jelent pontosan az, hogy nem nem megfelelően álltak a csillagok? Nos, azt, hogy kicsit könyörögniük kellett a Microsoftnak.

Jack Tretton nem akar idén új konzolt bejelenteni

Már az is elég neki, hogy a PlayStation Vitát ki kell lökdösnie valahogy az ajtón, ha emellé még egy újgenerációs nagykonzolt is be kellene mutatnia, az már maga lenne a szívinfarktus. Újabb bizonyíték tehát, hogy a Sony idén nem jelenti be a PlayStation 3 utódját.

HWSW: Nincs többé Sony Ericsson

Valamivel több mint tíz év után véglegesen véget ért a Sony és az Ericsson vegyesvállalatának pályafutása: a Sony az előzetes megállapodásnak megfelelően kivásárolta a svéd gyártót a cégből, írja nagytestvérünk, a HWSW. A Sony első okostelefonja a szakítás után tavasszal érkezik.

Konzolokra is megjelenhet a Guild Wars 2

Az NCsoft korábban mindig cáfolta a pletykákat, miszerint konzolos változat készülne a Guild Warsból, igaz, azt nem zárta ki, hogy egyszer majd készülhet ilyen verzió. A kiadó most egy üzleti konferenciahíváson gyakorlatilag megerősítette, hogy a Guild Wars 2 konzolokon is megjelenik.

Újra bejelentették a ShootManiát, itt az első kép

A Ubisoft és a TrackMania fejlesztői újra elővették a 2010-es E3-on már bemutatott ShootManiát, és némileg más címmel, néhány konkrétum és egy artwork társaságában újra bejelentették azt. Az FPS lényege az autós játékékhoz hasonló lesz: a játékosok építhetik meg a multis pályáikat.