Hírarchívum - 2012. április

Két hét múlva jön a kinectes Dragon's Lair

A Dragon's Lair igazi klasszikus darab, jóformán minden létező platfomon játszható, a Microsoft azonban még csavar is egyet az átiraton: két hét múlva érkezik a Kinect-támogatást élvező kiadás, amiben egyebek mellett kooperatív és "filmnézős" mód is várja a rajongókat.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Most sem leszünk túlzottan eleresztve játékmegjelenések szempontjából, de nem panaszkodhatunk: ha nagyon akarunk, fogunk találni olyan anyagot, amivel játszhatunk a napokban. Amúgy is itt a jó idő, tudjátok: legalább addig hagyjátok ott a gépet, amíg ki nem cipelitek a szabadba!

God of War: Ascension - hivatalos a multiplayer

A God of War: Ascension a korábbi pletykáknak megfelelően multiplayer móddal érkezik, ezt a Sony a minap erősítette meg, egyúttal néhány screnshotot is mellékelt a többjátékos részből. Az ígéretek szerint a multi nem megy a kampány rovására, és a hangulat is a jól megszokott lesz.

A legfrissebb hazai játékeladási toplista

Az élen nyitott itthon az Xbox 360-as The Witcher 2: Assassins of Kings, s bár a játék PC-s változata eddig is a húsosfazék környékén maradt, a konzolos bővített kiadás megjelenése után azonnal az élre repült a cím. A dobogó második fokán a Kinect Star Wars áll, őt a Battlefield 3 követi.

Nincs még fejlesztés alatt a TimeSplitters 4

Habár az utóbbi hónapokban egyre több pletyka látott napvilágot arról, hogy a Crytek már javában dolgozik a TimeSplitters folytatását - sőt néhányan már mozgásban is látták - mindez csupán kacsa. A német fejlesztők elmondták, hogy még még egy sort sem írtak meg a kódban.

Bitang jó képeken a Sniper: Ghost Warrior 2

Nem hittük volna, hogy valaha is kitörő lelkesedéssel fogadjuk a City Interactive-től származó kedvcsinálókat, de pont erről van most szó. A lengyel kiadó az utóbbi időben összekapta magát, s ontja magából az ígéretesnek tűnő játékokat. A Sniper: Ghost Warrior 2 megér egy misét.

Twisted Metal - alternatív befejezések

Pár hónap, vagy év múlva úgy fogunk emlékezni a Twisted Metalra, mint a világ egyik leginkább érdemtelenül elfeledett játékára. Pedig David Jaffe a szívét-lelkét beleadta, még alternatív befejezéseket is készítettek, melyeket végül kivágtak a végleges játékból. Most azonban itt vannak.

Diablo III - visszatért a gonosz!

Körülbelül háromszor annyi ideig sikongattam a megtekintése után, mint amennyi ideig ez a most kiadott rövid kis TV-spot tart. Szinte el is felejtettük, mennyire közel van már a Diablo III megjelenése, ami minden bizonnyal bebiztosítja magának az év PC-s játéka címet.

Shadowrun Returns - 1,8 millió dollárból készül

Shadowrun- és szerepjáték-rajongók örülhetnek, ugyanis a Shadowrun Returns projekt több, mint négyszer annyi pénzt kapott a rajongóktól, mint amennyit eredetileg kértek. Úgy néz ki, a Kickstarter-őrület nem áll meg, és egy újabb klasszikus térhet vissza a monitorokra.

Dishonored - lengén öltözött leányzók

A Bethesda idei nagy dobása FPS-fronton az Arkane Studios gondozásában készülő Dishonored. Egy adag friss kép futott be róla, s bizony elismerően csettinthetünk, hiszen bár nem grafikában semmi kiemelkedő nincs, de legalább van stílusa. Ja, és csajok tekintenek rád hivalkodóan.