Hírarchívum - 2012. február

Őszre készül el a Zone of the Enders HD Collection

A Konami bejelentette, hogy ősszel kerül boltokba a Zone of the Enders HD Collection, azaz durván egy évet kell várni rá a Metal Gear Solid-széria hasonló gyűjteménye után. Már ahol, nálunk utóbbi durván késett, remélhetőleg a japán kiadó ezt a történetet nem játssza el újra!

Egyre biztosabb: jön a SimCity 5

Míg a délelőtt folyamán csak találgatni tudtunk a Maxis GDC-s bemutatója kapcsán, most már szinte biztosra vehetjük, hogy az egykor Will Wright által vezetett stúdió a SimCity ötödik részét fogja bejelenteni. A játék jövőre jelenik meg, az első artworkök már megtekinthetők.

GDC 2012: Bemutatják a Trónok harca MMO-t

Bár a jövő heti Game Developers Conference jórészt a szakmázásról fog szólni, azért akad majd játékbejelentés is bőven: a Game of Thrones MMORPG bemutatását például nagyon várjuk, a fejlesztésért a Battlestar Galactica Online-t is jegyző Bigpoint felel, az anyag immár az HBO sorozata nyomán készül.

Okostelefonokra is elkészülhet a Limbo

Konkrét bejelentést nem hallottunk egyelőre, de a Playdead legújabb álláshirdetése világosan sugallja, hogy a dán fejlesztőcsapat a Limbo okostelefonos, illetve tabletes verzióin gondolkodik. A játék rövid időig Xbox 360-exkluzív volt, ma már számos platformon megvásárolható.

Befutott a MechWarrior Online első előzetese

Novemberben jelentették be a MechWarrior-szériát feltámasztó free-to-play MMO-t, mostanra pedig meg is érkezett belőle az első trailer. Az előzetes egyelőre nem mutat túl sokat a játékból, viszont kellően hangulatos - még az is lehet, hogy a nyáron érkező MechWarrior Online jól sikerül!

Durango a következő Xbox kódneve

Nem maradhatunk sokáig next-gen pletyka nélkül, szükségünk van rá, mint másnaposan a húslevesre. Most éppen a Crytek technikai vezetőjétől tudhattuk meg, hogy a következő Xbox kódneve Durango - habár utóbbi név már korábban is feltűnt, most már biztosra vehetjük.

Első kedvcsinálón a Pokémon Black & White 2

A játék, amiről egyelőre nem tudunk részleteket, csak azt vesszük biztosra, hogy amikor megjelenik, hatalmas siker lesz. A Pokémon-játékok már csak ilyenek. Meg persze azt is tudjuk, hogy az anyag továbbra sem lesz teljesértékű 3DS-cím, pusztán a sima DS-re készül.

Friss Baldur's Gate-anyag érkezhet

Sokan a mai napig a valaha létezett legjobb szerepjátékként tartják számon a BioWare-féle Baldur's Gate 2-t. Némileg meglepő tehát, hogy a konzolos Dark Alliance 2 óta nem érkezett igazi folytatás, habár a BioWare kínálatában ezt a helyet a Dragon Age vette át.

Bemutatkozik a kinectes intelligens bevásárlókocsi

Régen mutattunk már izgalmasnak tűnő Kinect-fejlesztést, most ezt a hiányt pótoljuk a Microsoft újdonságával: a redmondi cég nem olyan régen egy intelligens bevásárlókocsit demózott, ami a Kinectet használja a tulajdonosa követésére, a bevásárlólista és a megvett termékek ellenőrzésére.

GDC 2012: Komoly bejelentésre készül az EA

Ezt abból gondoljuk, hogy két komoly embert is bevettek az előadóik listájába, így a bejelentésnek valószínűleg lesz valamiféle társadalmi vonzata. A szlogen mindenesetre nem kevesebbet ígér, minthogy a játék segítségével együtt megváltoztathatjuk a világunkat.