Mass Effect

2138-ra a világunk már-már teljes békében él. Megtaláltuk helyünket a világűrben, elhelyezkedtünk a különböző népek közt. Nem is lehetne idillibb a hangulat, ám sajnos szépreményű jövőnket sötét árnyék tartja rettegésben...

Ilyen lett volna a Mass Effect FPS

Merthogy készült FPS a Mass Effect alapján, más kérdés, hogy a projektet négy hónapnyi fejlesztés után elkaszálták. A BioWare szerint a Team Assault kódnevet viselő ötletből nőtte ki magát az a többjátékos kooperatív mód, ami immár az új játék szerves részét képezi.

Már az első résztől akartak Mass Effect-multiplayert

Nem hirtelen jött ötlet tehát, hogy többjátékos módot varázsoljanak a sorozat harmadik részébe. A BioWare már eddig is azon ügyködött, hogy legyen multiplayer, de eddig inkább a történet szentségét és sérthetetlenségét helyezték előtérbe, így maradt a single.

Decemberben lesz a Mass Meeting

Decemberben érdemes lehet minden Mass Effect-rajongónak az Odeon-Lloyd mozi felé venni az irányt, hiszen a masseffect.hu stábja igazi közösségi gyűlésre készül, ahol nyereményjátékokkal és garantált ajándékokkal várják a látogatókat. A főszerepet a Mass Effect: Megtorlás című regény kapja.

Bioware: nincs kizárva egy Mass Effect MMO

Olyannyira rákapott az MMORPG-fejlesztésre a kanadai megastúdió, hogy teljesen nyitottak arra a lehetőségre, hogy egyszer egy Mass Effect univerzumára épülő online szerepjátékot készítsenek. Talán egy nap erre is sor kerül, de jelenleg minden figyelmüket a The Old Republic köti le.

Külsős kiadók is használhatják az Origint

A Steam hatalmas sikerét látva az Electronic Arts létrehozta a maga kis tartalomszolgáltató rendszerét, melyről kezdetben úgy gondolták, hogy csak a saját játékaik terjésztésére használják majd. A népszerűséget látva azonban a kiadó úgy döntött, hamarosan más cégek is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Mass Effect 3 - sok lehetőség a fegyvermodolásban

Már nagyon sokszor átrágtuk a témát, miszerint a Mass Effect első részében átláthatatlan volt a fejlesztés, a második részben pedig gyakorlatilag egyáltalán nem is volt. A trilógia befejező epizódjában ezért nagyon oda szeretnék tenni magukat a BioWare-es srácok.

Csak ma ingyenes a Mass Effect képregény

A Dark Horse egy nagyvonalú gesztussal szeretné felfuttatni a Mass Effect alapján készült digitális képregény-sorozatát: ingyenesen elérhetővé tette az első számot. Az ajánlat szigorúan csak a mai napon érvényes - ha lemaradsz róla, fizetned kell. Regisztrálsz, és már a böngésződben lapozhatod.

Bioware: nem fogunk újra hibázni

A Bioware egyik komoly fegyverténye, hogy egyszerre több csapatuk dolgozik több, igazi csúcskategóriás szerepjátékon. Így ha valamelyik brigád elront valamit, abból a többiek tudnak tanulni, és fordítva. A Mass Effect producere elmondta, nem fogják újra elkövetni a múlt hibáit.

Mass Effect MMO lehetséges, de nincs tervben

Ray Muzyka, a Bioware alapítója egyelőre csak legyint a rajongók kívánságaira, mivel jelen állás szerint nincs tervben egy Mass Effect-univerzumában játszódó online játék, bár ennek ellenére a koncepció működhetne. A gyakorlatban ez annyit tesz: vedd meg a The Old Republicot, és reménykedj!

Gears of War 3 - nem fog szerepelni Master Chief

A Gears of War mindig is híres volt a kedves kis meglepetéseiről. Cliff Bleszinski, az Epic design igazgatója bevallotta, hogy extra karakterként megpróbálták megszerezni Master Chiefet is, de a Microsoft nem igazán ment bele a dologba, főként a Gears-játékok brutalitása miatt.