Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Megvan az Electronic Arts új vezérigazgatója

Andrew Wilsont az EA Sports és az Origin fejesét nevezték ki az Electronic Arts vezérigazgatójává, a kiadó a minap jelentette be John Riccitiello utódát. Wilson fiatal és tehetséges az EA szerint, ami jó dolog.

John Carmack is az Oculus Riften dolgozik

John Carmack átigazolt az Oculus VR-hez, így mostantól egyszerre dolgozik az id Software-nél és az Oculus Rift mögött álló cég technológiai igazgatójaként. Nem, a Bethesda szerint nem kell aggódni.

Ennyit keresett tavaly Bobby Kotick

Végre valami izgalmas bulvárhír: Blikkapocs rovatunk most annak járt utána, hogy mennyit keresett tavaly az Activision-Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick. Az eredmény megdöbbentő: jó sokat!

Riccitiello semmit nem tudott a játékokról

Az Electronic Arts egyik korábbi vezetője belemart még egy csöppet a kiadó vezérigazgatójába, John Riccitiellóba, miután az a napokban benyújtotta a lemondását. Nem is jósol fényes jövőt a cégnek.

Elemzők: Riccitiello alábecsülte az EA problémáit

Erősödtek az EA részvényei, miután a kiadó vezérigazgatója, John Riccitiello bejelentette, hogy lemond a posztjáról. Elemzők szerint Riccitiello alábecsülte, milyen mértékben "rohad" a kiadó.

Breaking: lemondott az EA vezérigazgatója

Az Electronic Arts bejelentette, hogy március 30-án John Riccitiello lemond a kiadó vezérigazgatói posztjáról, és az igazgatótanácsnak sem lesz a tagja többé. Ideiglenesen Larry Probst veszi át a helyét.

Mike Capps végleg otthagyja az Epicet

Mike Capps még decemberben jelentette be, hogy lemond az Epic Games elnöki posztjáról, akkor viszont úgy határozott, hogy az igazgatótanács tagjaként jelen marad a fejlesztőcég életben.

John Romero a Square Enixszel tárgyal?

"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.

Visszavonul az Epic Games elnöke

A magyar Game Developers Forumot is megjárt Mike Capps a családja miatt mond le az Epic Games elnöki pozíciójáról. Nemrég Cliff Bleszinski hagyta el a fejlesztőcéget.

Joe Madureira elhagyja a Darksiders fejlesztőit

Húsz év képregényezés után társalapítóként volt jelen a Vigil Games megszületésénél, most pedig arról számolt be, hogy otthagyja a stúdiót: Joe Madureira nélkül a Darksiders talán egészen máshogy festett volna, az úriember új kalandok után kutatva, jó hangulatban szakított a fejlesztőcéggel.