Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Elemzők: Riccitiello alábecsülte az EA problémáit

Erősödtek az EA részvényei, miután a kiadó vezérigazgatója, John Riccitiello bejelentette, hogy lemond a posztjáról. Elemzők szerint Riccitiello alábecsülte, milyen mértékben "rohad" a kiadó.

Breaking: lemondott az EA vezérigazgatója

Az Electronic Arts bejelentette, hogy március 30-án John Riccitiello lemond a kiadó vezérigazgatói posztjáról, és az igazgatótanácsnak sem lesz a tagja többé. Ideiglenesen Larry Probst veszi át a helyét.

Mike Capps végleg otthagyja az Epicet

Mike Capps még decemberben jelentette be, hogy lemond az Epic Games elnöki posztjáról, akkor viszont úgy határozott, hogy az igazgatótanács tagjaként jelen marad a fejlesztőcég életben.

John Romero a Square Enixszel tárgyal?

"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.

Visszavonul az Epic Games elnöke

A magyar Game Developers Forumot is megjárt Mike Capps a családja miatt mond le az Epic Games elnöki pozíciójáról. Nemrég Cliff Bleszinski hagyta el a fejlesztőcéget.

Joe Madureira elhagyja a Darksiders fejlesztőit

Húsz év képregényezés után társalapítóként volt jelen a Vigil Games megszületésénél, most pedig arról számolt be, hogy otthagyja a stúdiót: Joe Madureira nélkül a Darksiders talán egészen máshogy festett volna, az úriember új kalandok után kutatva, jó hangulatban szakított a fejlesztőcéggel.

Cliff Bleszinski távozik az Epic Gamestől

Szomorú hírre ébredtünk, Cliff Bleszinski bejelentette, hogy elhagyja az Epic Games csapatát. A céljairól nem beszélt, de azt kifejtette, hogy húsz év után szüksége van egy kis pihenőre, ezért döntött a távozás mellett. Az Epic Games búcsúzkodik, Ti is üzenhettek a mesternek!

Távoznak a BioWare alapítói

Enyhén megdöbbentő, és némileg szomorú hírrel kezdjük a mai reggelt. Ray Muzyka és Greg Zeschuk, a BioWare két alapítója és vezetője egyszerre döntőtt úgy, hogy elhagyja a stúdiót és a játékipart egyaránt. Mindketten mást terveznek a jövőre nézve, de valószínűleg nem térnek vissza.

Így tette tönkre az OnLive-ot a vezérigazgatója

Noha néhány nappal korábban arról szóltak a hírek, hogy az OnLive vezérigazgatója minden közelmúlti esemény ellenére a helyén marad, most mégis a távozását jelentette be a vállalat. A hírek szerint többen nem akartak Steve Perlmannel együtt dolgozni, személyesen őt okolták a cég tönkretételéért.

Electronic Arts: nem rúgják ki Riccitiellót

Az Electronic Arts elnöke egy, a részvényeseknek tartott éves találkozón megerősítette: a korábbi pletykákkal ellentétben nem rúgják ki John Riccitiello vezérigazgatót, sőt nem is tervezték a vezető eltávolítását. Hosszú távon is megbíznak az úriemberben, aki szintén igyekezett megnyugtatni a befektetőket.