Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

55 éves korában elhunyt Satoru Iwata

A Nintendo egy rövid nyilatkozatban adta tudtunkra, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt a Nintendo elnöke, Satoru Iwata. Már a tavalyi E3-at is kihagyta egészségügyi problémákra hivatkozva, állapota azóta súlyosbodott.

E3 2015: Új fejlesztőcsapatok mindenhol

Két neves játékipari veterán is arról számolt be az E3 apropóján, hogy új fejlesztőcsapatot alapított. Marty O'Donnell, a Bungie egykori zeneszerzője és Fumito Ueda, a The Last Guardian atyja is új formációban dolgozik.

Chris Avellone távozik az Obsidiantól

A híres játékdizájner az Interplaynél vágott bele a játékkészítésbe, majd a (házon belüli) Black Isle és végül az Obsidian Entertainment csapatánál folytatta pályafutását - az utóbbinak társalapítója is volt.

Húsz év után távozik az EA-től Frank Gibeau

Az Electronic Arts mobilrészlegének fejese, Frank Gibeau húsz év után otthagyja a kiadót. Az úriember korábban az EA Games és EA Labels elnöke volt, olyan címek felett bábáskodott, mint a The Sims, a Battlefield és az NFS.

Casey Hudson a Microsofthoz igazolt

Egy év szünet után a BioWare veteránja immáron kreatív direktorként tetszeleg a Microsoft Studiosnál, Casey Hudsonra a cég AR-részlegénél számítanak, szakértelmét a HoloLens-projekten kamatoztathatja.

Hivatalos: Phil Harrison elhagyta a Microsoftot

Igazak voltak a márciusi hírek, a Microsoft Xbox-üzletágának európai fejese, Phil Harrison hivatalosan is megerősítette, hogy elhagyja a redmondi vállalatot. A közlemények alapján barátként távozott a cégtől.

Don Mattrick elhagyja a Zyngát

Az egykor szebb napokat is megélt Zynga, a Farmville és a Words With Friends fejlesztője tegnap megerősítette, hogy a 2013 nyarán csatlakozott, korábban a Microsoft Xbox-részlegét vezető Don Mattrick elhagyja a csapatot.

Visceral Games - távozott Steve Papoutsis

A Kotaku bejelentette, az Electronic Arts pedig megerősítette, hogy tizenöt évnyi közös munka után távozott a posztjáról Steve Papoutsis, a Visceral Games társalapítója és vezető producere. Helyét Scott Probst veszi át.

A Konami folytatná a Metal Geart - Kojima nélkül

Még mindig kevés a hivatalos infó a tegnap kirobbant Kojima-ügyben, de egyre több jel mutat arra, hogy Kojima és csapata összerúgta a port a Konamival. A pletykák szerint Kojimáék még a cégnél vannak, de nem sokáig...

Megint változik a Microsoft Xbox-csapata

Miközben arról pletykál a sajtó, hogy Phil Harrison elhagyja a Microsoft fedélzetét, a redmondi cég új feladatköröket adott a Kinect "arcaként" elhíresült Kudo Tsunodának. Ezeket a feladatokat részben éppen Harrison látta el.