Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

A Konami folytatná a Metal Geart - Kojima nélkül

Még mindig kevés a hivatalos infó a tegnap kirobbant Kojima-ügyben, de egyre több jel mutat arra, hogy Kojima és csapata összerúgta a port a Konamival. A pletykák szerint Kojimáék még a cégnél vannak, de nem sokáig...

Megint változik a Microsoft Xbox-csapata

Miközben arról pletykál a sajtó, hogy Phil Harrison elhagyja a Microsoft fedélzetét, a redmondi cég új feladatköröket adott a Kinect "arcaként" elhíresült Kudo Tsunodának. Ezeket a feladatokat részben éppen Harrison látta el.

GDC 2015: Phil Harrison lelép a Microsofttól?

Több forrásra hivatkozva írja azt a GamesIndustry International, hogy Phil Harrison, a Microsoft alelnöke elhagyja a vállalatot. Az úriember egyelőre nem kommentálta a szóbeszédeket a GDC-n, és a redmondiak is hallgatnak.

A jó, a rossz és a csúf

Ezen a héten is történtek jó, rossz és ciki dolgok a játékiparban, illetve a játékipar környékén, így most is kiválasztottunk nektek három hírt az elmúlt napokból, amikről nem szabad lemaradnotok.

Elhunyt Leonard Nimoy

Meghalt Leonard Nimoy amerikai színész, aki a klasszikus Star Trekben Mr. Spockot alakította. A sokoldalú művész rendezőként, költőként és zenészként is kipróbálta magát, de egy-két videojátékból is ismerős lehet a hangja.

Új csapatot alapítottak az egykori DICE-osok

The Outsiders néven alapított új fejlesztőcsapatot Benjamin Cousins és Payday 2 egykori fejlesztési igazgatója, David Goldfarb. A csapat első projectje egy PC-re készülő RPG lesz.

Visszatért a játékiparba a BioWare társalapítója

Greg Zeschuk és Ray Muzyka, a BioWare társalapítói egyszerre döntöttek úgy 2012-ben, hogy elhagyják a fejlesztőcsapatot, sőt egy darabig a játékipart is hanyagolni fogják. Zeschuk most visszatért.

Peter Molyneux nem nyilatkozik többet

A múlt hét eseményei állítólag nagyon megviselték Peter Molyneuxt, aki a The Guardiannek adott utoljára interjút. Azt mondta, úgy tudja elkerülni az ilyen helyzeteket a jövőben, ha nem nyilatkozik többet.

Elhunyt Gyu, a hazai játékújságírás veteránja

Ma hajnalban hosszas betegség után eltávozott közülünk Dragon György, vagy ahogy a magyar olvasók ismerik, Gyu. Kedves és közvetlen emberként ismertük meg, köszönjük, amit az elmúlt évtizedek során tettél a szakmáért!

Elhagyta a Microsoftot az Xbox Live atyja

Újabb veterán hagyta el a Microsoft fedélzetét, ezúttal az Xbox Live és az XNA fejlesztői környezet atyja, Boyd Multerer távozott Redmondból. Tizenhét évet húzott le az Xbox gyártójánál.