Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Repülhet az Electronic Arts fejese

Úgy hírlik, rövidesen távozásra bírhatják az Electronic Arts vezérigazgatóját, John Riccitiellót, a helyét pedig Peter Moore, iparági veterán veheti át. Állítólag Riccitiello korábban is aggódott az állása miatt, a kiadónál általános a feszültség a folyamatosan eső részvényárak miatt.

HWSW: Elhunyt a Commodore alapítója

83 évesen tegnap elhunyt Jack Tramiel, a Commodore alapítója, amelynek nevéhez számos nagy sikerű otthoni számítógép fűződik. A rossz hírről nagytestvérünk, a HWSW számolt be, ahol hosszabb megemlékező cikket is olvashattok a Tramiel pályafutásáról és munkásságáról!

MMO-szerű lesz John Romero új FPS-e

John Romero, az id Software veteránja hamarosan befejezi a "fejlesztgetést", és olyan programot tesz le az asztalra, amilyennel annak idején megalapozta a hírnevét: egy ízig-vérig PC-s FPS-en dolgozik, amit fejben már jórészt összerakott - a fedezékrendszert itt elfelejthetjük.

John Romero ismét lövöldözős játékot készítene

Az FPS-műfaj alapköveit, a Wolfenstein 3D-t és a Doomot készítő, egykori id Software-alapítótag ismét a shooterek felé fordulna - legalábbis erre utal legutóbbi Twitter-bejegyzése. Az biztos, hogy határozott tervei vannak Romeronak, de hogy pontosan mi, azt még nem tudni.

GDC 2012: Fel kell rázni a japán játékfejlesztőket

Keiji Inafune nem először ostorozza a japán játékipart. Szerinte a szigetország vészesen el van maradva, és már csak a múlt darabkáiból él. Azt mondja, addig nem lesz komoly változás, amíg a japán fejlesztők nem ismerik be, hogy már régóta nem nyertesek, hanem inkább vesztesek.

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.

Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.

100 évesen elhunyt a flipper feltalálója

Steve Kordek tette népszerűvé és egyszerűen játszhatóvá a flippert, s persze azóta több generáció is felnőtt az ő gépein. Igazi játékipari legendáról van tehát szó, aki egy több mint tisztességes kort is megélt. Pár nappal ezelőtt, 100 éves korában hunyt el.

HWSW: Elhunyt Steve Jobs

Alig egy nappal az Apple idei iPhone bemutatója után újabb, ezúttal szomorú hír érkezett Cupertinóból. Az Apple rövid közleményben tudatta a világgal, hogy egykori vezetője elhunyt. Három évtizedes karrierje során Jobs igazi forradalmat csinált, írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Kirúgták a HP vezérigazgatóját

Távoznia kell a HP éléről Leo Apothekernek, aki kevesebb mint egy éve vette át a világ legnagyobb informatikai cégének irányítását. Az utódja Meg Whitman lesz, aki korábban az eBay elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A befektetők bizakodnak, de vajon van-e rá okuk? A HWSW-n kiderül.