Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Cliff Bleszinski távozik az Epic Gamestől

Szomorú hírre ébredtünk, Cliff Bleszinski bejelentette, hogy elhagyja az Epic Games csapatát. A céljairól nem beszélt, de azt kifejtette, hogy húsz év után szüksége van egy kis pihenőre, ezért döntött a távozás mellett. Az Epic Games búcsúzkodik, Ti is üzenhettek a mesternek!

Távoznak a BioWare alapítói

Enyhén megdöbbentő, és némileg szomorú hírrel kezdjük a mai reggelt. Ray Muzyka és Greg Zeschuk, a BioWare két alapítója és vezetője egyszerre döntőtt úgy, hogy elhagyja a stúdiót és a játékipart egyaránt. Mindketten mást terveznek a jövőre nézve, de valószínűleg nem térnek vissza.

Így tette tönkre az OnLive-ot a vezérigazgatója

Noha néhány nappal korábban arról szóltak a hírek, hogy az OnLive vezérigazgatója minden közelmúlti esemény ellenére a helyén marad, most mégis a távozását jelentette be a vállalat. A hírek szerint többen nem akartak Steve Perlmannel együtt dolgozni, személyesen őt okolták a cég tönkretételéért.

Electronic Arts: nem rúgják ki Riccitiellót

Az Electronic Arts elnöke egy, a részvényeseknek tartott éves találkozón megerősítette: a korábbi pletykákkal ellentétben nem rúgják ki John Riccitiello vezérigazgatót, sőt nem is tervezték a vezető eltávolítását. Hosszú távon is megbíznak az úriemberben, aki szintén igyekezett megnyugtatni a befektetőket.

Repülhet az Electronic Arts fejese

Úgy hírlik, rövidesen távozásra bírhatják az Electronic Arts vezérigazgatóját, John Riccitiellót, a helyét pedig Peter Moore, iparági veterán veheti át. Állítólag Riccitiello korábban is aggódott az állása miatt, a kiadónál általános a feszültség a folyamatosan eső részvényárak miatt.

HWSW: Elhunyt a Commodore alapítója

83 évesen tegnap elhunyt Jack Tramiel, a Commodore alapítója, amelynek nevéhez számos nagy sikerű otthoni számítógép fűződik. A rossz hírről nagytestvérünk, a HWSW számolt be, ahol hosszabb megemlékező cikket is olvashattok a Tramiel pályafutásáról és munkásságáról!

MMO-szerű lesz John Romero új FPS-e

John Romero, az id Software veteránja hamarosan befejezi a "fejlesztgetést", és olyan programot tesz le az asztalra, amilyennel annak idején megalapozta a hírnevét: egy ízig-vérig PC-s FPS-en dolgozik, amit fejben már jórészt összerakott - a fedezékrendszert itt elfelejthetjük.

John Romero ismét lövöldözős játékot készítene

Az FPS-műfaj alapköveit, a Wolfenstein 3D-t és a Doomot készítő, egykori id Software-alapítótag ismét a shooterek felé fordulna - legalábbis erre utal legutóbbi Twitter-bejegyzése. Az biztos, hogy határozott tervei vannak Romeronak, de hogy pontosan mi, azt még nem tudni.

GDC 2012: Fel kell rázni a japán játékfejlesztőket

Keiji Inafune nem először ostorozza a japán játékipart. Szerinte a szigetország vészesen el van maradva, és már csak a múlt darabkáiból él. Azt mondja, addig nem lesz komoly változás, amíg a japán fejlesztők nem ismerik be, hogy már régóta nem nyertesek, hanem inkább vesztesek.

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.