Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

GDC 2012: Fel kell rázni a japán játékfejlesztőket

Keiji Inafune nem először ostorozza a japán játékipart. Szerinte a szigetország vészesen el van maradva, és már csak a múlt darabkáiból él. Azt mondja, addig nem lesz komoly változás, amíg a japán fejlesztők nem ismerik be, hogy már régóta nem nyertesek, hanem inkább vesztesek.

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.

Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.

100 évesen elhunyt a flipper feltalálója

Steve Kordek tette népszerűvé és egyszerűen játszhatóvá a flippert, s persze azóta több generáció is felnőtt az ő gépein. Igazi játékipari legendáról van tehát szó, aki egy több mint tisztességes kort is megélt. Pár nappal ezelőtt, 100 éves korában hunyt el.

HWSW: Elhunyt Steve Jobs

Alig egy nappal az Apple idei iPhone bemutatója után újabb, ezúttal szomorú hír érkezett Cupertinóból. Az Apple rövid közleményben tudatta a világgal, hogy egykori vezetője elhunyt. Három évtizedes karrierje során Jobs igazi forradalmat csinált, írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Kirúgták a HP vezérigazgatóját

Távoznia kell a HP éléről Leo Apothekernek, aki kevesebb mint egy éve vette át a világ legnagyobb informatikai cégének irányítását. Az utódja Meg Whitman lesz, aki korábban az eBay elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A befektetők bizakodnak, de vajon van-e rá okuk? A HWSW-n kiderül.

Botrányos munkakörülmények a Gameloftnál

A Ubisoft tulajdonában lévő Gameloft aucklandi stúdiójánál törvénybeütköző munkakörülmények mellett foglalkoztatnak alkalmazottakat, erről a csapat egyik volt alkalmazottja számolt be. A Team Bondihoz hasonlóan itt is heti 100-120 órákat kell dolgozni, extra fizetés nélkül természetesen.

Hideo Kojima

Hosszú kihagyás után visszatér régi rovatunk, mely a játékvilág nagyjainak bemutatását tűzte ki céljául. A több hónapos szünetet talán nem is tudnánk dicsőbb módon megünnepelni, mint a játékfejlesztés egyik legnagyobb ikonjával, a generációkat inspiráló Metal Gear Solid megteremtőjéve, Hideo Kojima mesterrel.

A LucasArts-hoz igazol a Splinter Cell dizájnere

Clint Hocking májusban hagyta el a Ubisoftot, akkor úgy érezte, "tudja merre kell haladnia, hogy előre lépjen": úgy néz ki a LucasArts-nál áll legközelebb munkába.

Orbán és Korda találkozása az Überkonzolban

Orbán szerint a FIFA 12-ben a Felcsút FC is benne lesz, Gyuri bácsi Klárikát véli viszontlátni a Final Fantasy borítóján, Columbo hadnagy pedig még mindig a PSP-jét keresi.