Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Visszatért a játékiparba a BioWare társalapítója

Greg Zeschuk és Ray Muzyka, a BioWare társalapítói egyszerre döntöttek úgy 2012-ben, hogy elhagyják a fejlesztőcsapatot, sőt egy darabig a játékipart is hanyagolni fogják. Zeschuk most visszatért.

Peter Molyneux nem nyilatkozik többet

A múlt hét eseményei állítólag nagyon megviselték Peter Molyneuxt, aki a The Guardiannek adott utoljára interjút. Azt mondta, úgy tudja elkerülni az ilyen helyzeteket a jövőben, ha nem nyilatkozik többet.

Elhunyt Gyu, a hazai játékújságírás veteránja

Ma hajnalban hosszas betegség után eltávozott közülünk Dragon György, vagy ahogy a magyar olvasók ismerik, Gyu. Kedves és közvetlen emberként ismertük meg, köszönjük, amit az elmúlt évtizedek során tettél a szakmáért!

Elhagyta a Microsoftot az Xbox Live atyja

Újabb veterán hagyta el a Microsoft fedélzetét, ezúttal az Xbox Live és az XNA fejlesztői környezet atyja, Boyd Multerer távozott Redmondból. Tizenhét évet húzott le az Xbox gyártójánál.

Elhunyt Ralph Baer, a videojátékok keresztapja

Kilencvenkét éves korában elhunyt Ralph Baer, a videojáték-ipar egyik legnagyobb úttörője. Ő tervezte a barna doboz néven emlegetett első játékkonzolt, a Magnavox Odysseyt. Egy zsenivel lettünk kevesebbek.

John Riccitiello visszatér

Az Electronic Arts előző vezérigazgatója másfél év után újra vezetői pozíciót kapott, a Unity játékmotor mögött álló céget fogja igazgatni a jövőben. A Unity mostani CEO-jából alelnök lesz.

John Carmack kisfia játékot csinált, próbáld ki!

John Carmack kilenc éves kisfia kimaxolta a videojátékos cukiságfaktort. Hamar átragadt rá az apuka hóbortja, így már most elkészítette az első játékát, ami a Pong feldolgozása tulajdonképpen.

Majdnem kirúgták Bobby Kotickot

Majdnem kirúgták tavaly Bobby Kotickot, az Activision-Blizzard vezérigazgatóját. Persze nem a munkája miatt, Kotick a Vivendi vezetőivel kapott össze, méghozzá az utóbbi cég Activision-részvényei kapcsán.

E3 2014: Újabb sztárigazolás az Oculusnál

A Naughty Dog társalapítója és a THQ egykori elnöke, Jason Rubin is csatlakozott az Oculus csapatához, ő fogja majd össze a VR-szemüveget gyártó cég játékfejlesztő csapatait.

9 ezren dolgoznak a Ubisoftnál

Ahogy azt eddig is sejteni lehetett, a Ubisoftnál rengetegen dolgoznak, a kiadó számos fejlesztőstúdiót üzemeltet világszerte, ezek sokszor kooperálva építgetik a cég AAA-kaliberű projektjeit.