Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Elhunyt Ralph Baer, a videojátékok keresztapja

Kilencvenkét éves korában elhunyt Ralph Baer, a videojáték-ipar egyik legnagyobb úttörője. Ő tervezte a barna doboz néven emlegetett első játékkonzolt, a Magnavox Odysseyt. Egy zsenivel lettünk kevesebbek.

John Riccitiello visszatér

Az Electronic Arts előző vezérigazgatója másfél év után újra vezetői pozíciót kapott, a Unity játékmotor mögött álló céget fogja igazgatni a jövőben. A Unity mostani CEO-jából alelnök lesz.

John Carmack kisfia játékot csinált, próbáld ki!

John Carmack kilenc éves kisfia kimaxolta a videojátékos cukiságfaktort. Hamar átragadt rá az apuka hóbortja, így már most elkészítette az első játékát, ami a Pong feldolgozása tulajdonképpen.

Majdnem kirúgták Bobby Kotickot

Majdnem kirúgták tavaly Bobby Kotickot, az Activision-Blizzard vezérigazgatóját. Persze nem a munkája miatt, Kotick a Vivendi vezetőivel kapott össze, méghozzá az utóbbi cég Activision-részvényei kapcsán.

E3 2014: Újabb sztárigazolás az Oculusnál

A Naughty Dog társalapítója és a THQ egykori elnöke, Jason Rubin is csatlakozott az Oculus csapatához, ő fogja majd össze a VR-szemüveget gyártó cég játékfejlesztő csapatait.

9 ezren dolgoznak a Ubisoftnál

Ahogy azt eddig is sejteni lehetett, a Ubisoftnál rengetegen dolgoznak, a kiadó számos fejlesztőstúdiót üzemeltet világszerte, ezek sokszor kooperálva építgetik a cég AAA-kaliberű projektjeit.

Újabb Valve-fejlesztőt igazolt az Oculus

Rövid időn belül Aaron Nicholls az Oculus harmadik olyan igazolása, aki korábban a Valve-nál dolgozott. Nicholls együtt dolgozik majd korábbi munkatársaival, így Michael Abrashsel is.

Michael Abrasht is leigazolta az Oculus

Újabb legendát igazolt az Oculus: Michael Abrash is csatlakozik a csapathoz, így John Carmackkal karöltve dolgozhatnak azon, hogy a virtuális valóság behálózza a hétköznapjainkat.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.

John Carmack lelépett az id Software-től

A programozó pápa lemondott az id Software-nél betöltött pozíciójáról és elhagyta a texasi céget. Ezentúl teljes egészében az Oculus Rift fejlesztésére koncentrál majd. Huszonként évet húzott le a cégnél.