Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

E3 2014: Újabb sztárigazolás az Oculusnál

A Naughty Dog társalapítója és a THQ egykori elnöke, Jason Rubin is csatlakozott az Oculus csapatához, ő fogja majd össze a VR-szemüveget gyártó cég játékfejlesztő csapatait.

9 ezren dolgoznak a Ubisoftnál

Ahogy azt eddig is sejteni lehetett, a Ubisoftnál rengetegen dolgoznak, a kiadó számos fejlesztőstúdiót üzemeltet világszerte, ezek sokszor kooperálva építgetik a cég AAA-kaliberű projektjeit.

Újabb Valve-fejlesztőt igazolt az Oculus

Rövid időn belül Aaron Nicholls az Oculus harmadik olyan igazolása, aki korábban a Valve-nál dolgozott. Nicholls együtt dolgozik majd korábbi munkatársaival, így Michael Abrashsel is.

Michael Abrasht is leigazolta az Oculus

Újabb legendát igazolt az Oculus: Michael Abrash is csatlakozik a csapathoz, így John Carmackkal karöltve dolgozhatnak azon, hogy a virtuális valóság behálózza a hétköznapjainkat.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.

John Carmack lelépett az id Software-től

A programozó pápa lemondott az id Software-nél betöltött pozíciójáról és elhagyta a texasi céget. Ezentúl teljes egészében az Oculus Rift fejlesztésére koncentrál majd. Huszonként évet húzott le a cégnél.

Távozik az Eidos-veterán

Ian Livingstone több mint húsz év után hagyja ott az Eidost, igaz, nem távolodik el túlzottan a játékipartól. A veterán számos Eidos-cím megszületésénél jelen volt, rengeteget köszönhet neki a csapat.

Új fejest kaphat az EA Sports is

Andrew Wilson lett az Electronic Arts vezérigazgatója, ezzel együtt több vezető pozíció is megüresedett a kiadónál. A cég a már jól bevált embereit lépteti a helyébe, Patrick Söderlundot és Frank Gibeau-t is kinevezhetik.

Megvan az Electronic Arts új vezérigazgatója

Andrew Wilsont az EA Sports és az Origin fejesét nevezték ki az Electronic Arts vezérigazgatójává, a kiadó a minap jelentette be John Riccitiello utódát. Wilson fiatal és tehetséges az EA szerint, ami jó dolog.

John Carmack is az Oculus Riften dolgozik

John Carmack átigazolt az Oculus VR-hez, így mostantól egyszerre dolgozik az id Software-nél és az Oculus Rift mögött álló cég technológiai igazgatójaként. Nem, a Bethesda szerint nem kell aggódni.