Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Visszavonul a Sony Interactive elnöke

Bejelentette a visszavonulását a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, Andrew House. A PlayStationért felelős részleget az eddigi helyettese veszi át.

Bruce Straley otthagyta a Naughty Dogot

A The Last of Us és az Uncharted 4 társrendezője lelépett a Naughty Dogtól. Bruce Straley "élete legnehezebb döntésének" nevezte a szakítást, és ez bizony így van: két évtizedet töltött a csapattal. Reméljük, pótolni tudják a kulcsembert!

18 év után távozott az Arkane Studios társalapítója

A francia Arkane Studios egyik kulcsfigurája, Raphael Colantonio közel húsz év után otthagyja a lyoni csapatot. Az úriember a Dishonored és a Prey sikeréhez is nagyban hozzájárult kreatív direktorként.

Visszavonul a Nintendo hardverguruja

Genyo Takeda neve valószínűleg kevésbé ismert, pedig jelen pillanatban az ő a Nintendónak hardverfronton, ami Shigeru Miyamoto a játékoknál. Most bejelentette a visszavonulását.

Peter Moore elbúcsúzott a játékipartól

Peter Moore tegnap töltötte az utolsó napját a játékiparban, az Electronic Artstól a Liverpoolhoz igazol, hogy kedvenc focicsapatát terelgesse, mint vezérigazgató. Az úriember levéllel és egy rövid YouTube-videóval búcsúzott.

Elhagyja a Ubisoftot a Far Cry 4 direktora

Elhagyja a francia kiadót, és saját fejlesztőcsapatot alapít Alex Hutchinson, Ubisoft-veterán. Hutchinson olyan játékoknak volt a direktora, mint az Assassin's Creed III vagy a Far Cry 4.

Peter Moore elhagyja az EA-t, a Liverpoolhoz igazol

Búcsút int a videojátékoknak Peter Moore, aki jelenleg az Electronic Arts kompetitív játékokkal foglalkozó részlegét vezeti. A szülővárosába megy, és kedvenc focicsapata, a Liverpool FC vezérigazgatója lesz.

Elhunyt a Namco alapítója

Masaya Nakamura 1955-ben alapította meg a Namcót, és gyakran házon belül is a Pac-Man atyjaként emlegették. Közel másfél héttel ezelőtt hunyt el, a halálhíre most vált nyilvánossá - 91 éves volt.

Távozik a Sonytól Adam Boyes

A Sony Interactive Entertainment egyik legszimpatikusabb vezetője, Adam Boyes bejelentette, hogy négy év után elhagyja a cég fedélzetét, és a független játékfejlesztés felé veszi az irányt.

Az EA-től igazolt vezetőt a Zynga

Az Electronic Arts korábbi fejese, Frank Gibeau veszi át az irányítást az évek óta küszködő Zynga felett. Gibeau várhatóan nem tervez komolyabb irányváltást a cég stratégiájában, a már megkezdett úton folytatja a felzárkózást.