Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

HWSW: Elhunyt Steve Jobs

Alig egy nappal az Apple idei iPhone bemutatója után újabb, ezúttal szomorú hír érkezett Cupertinóból. Az Apple rövid közleményben tudatta a világgal, hogy egykori vezetője elhunyt. Három évtizedes karrierje során Jobs igazi forradalmat csinált, írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Kirúgták a HP vezérigazgatóját

Távoznia kell a HP éléről Leo Apothekernek, aki kevesebb mint egy éve vette át a világ legnagyobb informatikai cégének irányítását. Az utódja Meg Whitman lesz, aki korábban az eBay elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A befektetők bizakodnak, de vajon van-e rá okuk? A HWSW-n kiderül.

Botrányos munkakörülmények a Gameloftnál

A Ubisoft tulajdonában lévő Gameloft aucklandi stúdiójánál törvénybeütköző munkakörülmények mellett foglalkoztatnak alkalmazottakat, erről a csapat egyik volt alkalmazottja számolt be. A Team Bondihoz hasonlóan itt is heti 100-120 órákat kell dolgozni, extra fizetés nélkül természetesen.

Hideo Kojima

Hosszú kihagyás után visszatér régi rovatunk, mely a játékvilág nagyjainak bemutatását tűzte ki céljául. A több hónapos szünetet talán nem is tudnánk dicsőbb módon megünnepelni, mint a játékfejlesztés egyik legnagyobb ikonjával, a generációkat inspiráló Metal Gear Solid megteremtőjéve, Hideo Kojima mesterrel.

A LucasArts-hoz igazol a Splinter Cell dizájnere

Clint Hocking májusban hagyta el a Ubisoftot, akkor úgy érezte, "tudja merre kell haladnia, hogy előre lépjen": úgy néz ki a LucasArts-nál áll legközelebb munkába.

Orbán és Korda találkozása az Überkonzolban

Orbán szerint a FIFA 12-ben a Felcsút FC is benne lesz, Gyuri bácsi Klárikát véli viszontlátni a Final Fantasy borítóján, Columbo hadnagy pedig még mindig a PSP-jét keresi.

Friderikusz és Gyurcsány az Überkonzolban jártak

Politikusok és celebek jártak az Überkonzolban: Gyurcsány Ferenc fociban gyúr Orbán Viktor ellen, Friderikusz Sándor akciózni akar, Sólyom László pedig csak eltévedt.

John Romero tíz év után elnézést kért

John Romero elnézést kért a Daikatana nagy port kavart reklámszlogenjéért, ami durva fordításban így szólt: Romero arra készül, hogy a ribancaivá tesz titeket.

Lemondott Mike Griffith, az Activision elnöke

Április 23-án lemondott az Activision Publishing vezérigazgatói és elnöki posztjáról Mike Griffith. Az úriember mostantól alelnökként dolgozik tovább.

Kojima: ha ez nem jön össze, visszavonulok

Hideo Kojima valószínűleg az eddig bejelentetlen projektjére utalt a Twitteren, mikor kijelentette: ha ezt a játékot elszúrom, kiszállok. Reméljük, csak motiválni akarja magát.