Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Kojima: ha ez nem jön össze, visszavonulok

Hideo Kojima valószínűleg az eddig bejelentetlen projektjére utalt a Twitteren, mikor kijelentette: ha ezt a játékot elszúrom, kiszállok. Reméljük, csak motiválni akarja magát.

Obama a Microsofttal készíttetne játékot

Az Egyesült Államok egyre növekvő költségvetési hiányait látva Barack Obama a Microsofttal készíttetne egy játékot, ahol megpróbálhatnánk rendet rakni a költségvetésben.

Interaktív TV-shown dolgozik a Sims atyja

Will Wright már nem dolgozik az EA-nél, Simseket sem fog gyártani már, sőt mostanában egyáltalán nem foglalkozik játékokkal - legújabb projektje mégis érdekesnek tűnik.

Richard Gariott visszatér a játékbizniszbe

Az Ultimáról és a Tabula Rasáról is ismert sztárdizájner bő egy évnyi kihagyás után játékot akar fejleszteni - ezúttal a Facebookot szemelte ki magának.

Elhunyt Michael Jackson

A napokban ötvenévesen elhunyt a legendás popsztár, Michael Jackson - a GamesRadar Jacko videójátékos szerepléseinek összegyűjtésével emlékezett meg róla.

Homo Nobilis Shigeru Miyamoto

Rengetegen vannak, akik mély nyomot hagytak a játékvilágban. Egyesek stílusokat alapítottak, mások fejlesztőcégeket, míg megint mások a technológia korszerűsítésében játszottak kulcsfontosságú szerepet. Viszont olyan emberek, akik magát a játékvilágot alapították, nincsenek sokan. Shigeru Miyamoto az egyik közülük.

Richard Garriott újra játékot akar fejleszteni

Richard Garriott novemberben szakított az NCsofttal, miután őszi űrsétájához hasonló kalandokat szeretett volna keresni, ám a hírek szerint most ismét játékot akar tervezni.

Homo Nobilis Sandy Petersen

Ha azt mondom, hogy játékfejlesztő legenda, ki ugrik be elsőnek? John Carmack, a motorzseni? Esetleg Peter Molyneux, a nagyot mondás frontembere? Gondolom, akárki is az, nem egy kopaszodó, az ötvenes éveit taposó, mormon pasas, aki nem elég, hogy rajong a Cthulhu-mítoszért, de a tetejébe még csontstratéga is.

Homo Nobilis QuToR

Sokféle számítógép felhasználó létezik. Van, aki munkaeszközként nyüstöli, van, aki tanulásra tart belőle egy darabot, aztán van egy jó nagy réteg, aki játékra, szórakozásra és kikapcsolódásra használja. Viszont ezen csoportok mellett van egy igen kicsi, mármár elhanyagolható, ámde ettől még jelentőségteljesebb réteg is, akik tuningolás végett fizetnek ki tetemes összegeket csak azért, hogy ők legyenek a leggyorsabbak és legjobbak...

Peter Molyneux-t lovagi ranggal jutalmazták

A francia kormány Peter Molyneux atyánkat lovagi ranggal jutalmazta munkásságáért március 12-én, Párizsban. Megérdemelte!