Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Hideo Kojima a hónap elején otthagyta a Konamit

A The New Yorker szerint Hideo Kojima október elején otthagyta a Konamit. Ugyan a szerződése decemberig él, de a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megjelenése óta a szabadságát tölti, ami jó eséllyel év végéig tart.

Visszatért a BioWare-hez a Mass Effect írója

Drew Karpyshyn olyan játékok sztorijáért felelt, mint az első Mass Effect és a Star Wars: Knights of the Old Republic. Az úriember négy év után tért vissza a BioWare-hez, miután legutóbbi könyvtrilógiáját befejezte.

Ő a Nintendo új elnöke

Szerdán lép hivatalba a Nintendo új elnöke, miután a kiotóiak előző vezetője, Satoru Iwata hosszas betegeskedés után elhunyt a nyáron. Tatsumi Kimishima nevét valószínűleg nem sokan ismerik, pedig régóta dolgozik a cégnél.

Lemondott a Daybreak elnöke

John Smedley, a Daybreak Game Company (korábban Sony Online Entertainment) társalapítója és vezérigazgatója távozott a cégtől. Nem tudni még, hogy a lemondásnak köze lehet-e a Lizard Squad-féle hackertámadáshoz.

Több ezren búcsúztatták Iwatát

Hétvégén helyezték végső nyugalomra a Nintendo elnökét, Satoru Iwatát, aki 55 éves korában hunyt el másfél héttel ezelőtt. A temetésén több ezer rajongó és szakember vett részt.

Új stúdiót nyit az EA, Jade Raymond vezeti majd

Új fejlesztőcsapatot indít az Electronic Arts Montrealban, a vezetését pedig a főleg ubisoftos munkáiról ismert Jade Raymondra bízta. A Motive először a Visceral-féle Star Wars-játéknál segít be.

55 éves korában elhunyt Satoru Iwata

A Nintendo egy rövid nyilatkozatban adta tudtunkra, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt a Nintendo elnöke, Satoru Iwata. Már a tavalyi E3-at is kihagyta egészségügyi problémákra hivatkozva, állapota azóta súlyosbodott.

E3 2015: Új fejlesztőcsapatok mindenhol

Két neves játékipari veterán is arról számolt be az E3 apropóján, hogy új fejlesztőcsapatot alapított. Marty O'Donnell, a Bungie egykori zeneszerzője és Fumito Ueda, a The Last Guardian atyja is új formációban dolgozik.

Chris Avellone távozik az Obsidiantól

A híres játékdizájner az Interplaynél vágott bele a játékkészítésbe, majd a (házon belüli) Black Isle és végül az Obsidian Entertainment csapatánál folytatta pályafutását - az utóbbinak társalapítója is volt.

Húsz év után távozik az EA-től Frank Gibeau

Az Electronic Arts mobilrészlegének fejese, Frank Gibeau húsz év után otthagyja a kiadót. Az úriember korábban az EA Games és EA Labels elnöke volt, olyan címek felett bábáskodott, mint a The Sims, a Battlefield és az NFS.