Red Dead Redemption

A Red Dead Revolver fejlesztőinek legújabb játéka, amely az 1900-as évek elejére, az amerikai ipari forradalom korába kalauzol el minket.
1300375977

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.
1299832257

20 millió leszállított példánynál jár a GTA IV

Ugyan ez a markáns szám még nem jelenti a ténylegesen eladott példányszámot, de már nagyon közel áll hozzá. 2008 tavaszi megjelenése óta a Grand Theft Auto IV elérte a bűvös 20 milliós leszállított darabot, tehát ha a közeljövőben kiürülnek a készletek, újabb mérföldkőnek örülhet a Take-Two.
1299769200

Take-Two: ma már a "jó" értékelések is rosszak

A játékok üzleti sikeréhez nem elég, ha az adott cím "jó" értékeléseket kap a sajtótól, a magabiztos eredményekhez és a profithoz magas pontszámok kellenek, fejtette ki a Take-Two vezérigazgatója egy konferencián. Strauss Zelnick szerint nekik van taktikájuk erre.
1299502821

GDC 2011: Díjazták az audio-munkálatokat is

Kilencedik alkalommal osztotta ki a játékok hangzásvilágáért járó elismeréseket a Game Audio Network Guild (G.A.N.G.) az idei GDC-n. Ahogy a nonprofit cég elnöke, Paul Lipson elmondta, a 2010-es év olyan magasra tette a mércét minőség terén, hogy lehetetlen volt előre megjósolni, ki nyer.
1299219310

GDC 2011: Tarolt a Red Dead Redemption

San Franciscoban nemcsak a tömény szakmai megbeszéléseké a terep, hanem átadták a Game Developers Choice Awards díjait is, melyek ismét az iparág krémjének véleményét tükrözik. A buli házigazdája a Double Fine színeiben tündöklő Tim Schafer volt, a nagy nyertes a Rockstar tavalyi gyöngyszeme lett.
1297524642

A Take-Two-t akarja felvásárolni az Activision?

Izgalmas pletykák keltek szárnyra a játékipar globális szintjén tevékenykedő üzletemberek körében. A magas rangú vezetők azt beszélik, hogy az Activisiont egyre jobban foglalkoztatja, hogy lecsap a Take-Two-ra, s ezzel olyan frencsájzok birtokába jutna, mint a GTA és a Bioshock.
1297440000

A Take-Two csinálta tavaly a legjobb játékokat

A játékaikra érkezett pontszámok alapján állított fel egy toplistát a kiadók között a Metacritic. A prímet a Take-two vitte, nem utolsó sorban a Red Dead Redemptionnek köszönhetően, amely egyébként is bevált a cégnek: a vadnyugati akciójáték az első komolyabb sikert jelenti számára a GTA óta.
1297252859

Take-Two jelentés: 8 millió Red Dead Redemption

A Take-Two legutóbbi pénzügyi helyzetjelentéséből derült ki, hogy a Red Dead Redemption immár 8 millió eladott példányszámmal büszkélkedhet, de szépen fogyott az új NBA és a Civilization V is. A kiadó nyeresége csak minimálisan emelkedett, de úgy tűnik, a célját elérte: megy neki az üzlet GTA nélkül is.
1296802052

A Black Ops volt a legtöbbet játszott játék Live-on

Az Xbox Live mindenható ura közzétette azt a listát, mely a 2010-es év legtöbbet játszott játékait tartalmazza a konzol online rendszerében. Nagy meglepetés nem történt, ismét csak a Call of Duty bizonyult a legnépszerűbbnek, a Treyarch fejlesztését pedig a Halo: Reach követi.
1294999200

Visszaestek az amerikai játékeladások 2010-ben

Az NPD Group a megszokott módon közzétette az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző statisztikáit a legutóbbi hónapból, s egyúttal az egész évre vonatkozó adatairól is beszámolt. Bár a Call of Duty: Black Ops óriási siker, és a mozgásérzékelős cuccokat is imádják, az eladások visszaestek.