Final Fantasy XIV Online PC, PS3

A 2009-es E3 Sony konferenciáján bemutatott legújabb Final Fantasy játék, mely PC-re és Playstation 3-ra is meg fog jelenni. Az FFXIV az online móka kedvelőit hivatott szórakoztatni.
Típus: Fantasy, MMO

GC 2012: Az utolsó videócsokor

A hosszú hétvége folyamán is éreztük a Gamescom utóhatásait - számos mozgókép látott napvilágot olyan címekből, mint a DmC, a Splinter Cell: Blacklist, Far Cry 3 és a Counter-Strike: Global Offensive. Semmiről nem akarunk lemaradni, így ömlesztve nyújtjuk át az olvasóinknak!

Új előzetesen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Alapos ráncfelvarráson esik át a Final Fantas XIV Online. Az újításoknak se szeri, se száma, ráadásul a novemberben érkező frissítés külön nevet is kapott. Mindemellett új területekkel bővül a repertoár - a Square Enix tényleg nagy dobásra készül. Lássuk a friss trailert!

Itt a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn trailere

Alapos renováláson esik át a Final Fantasy XIV Online. Ahogy a fejlesztők tavaly októberben bejelentették, alapjaitól kezdve dolgozzák át az MMO-t. Az újítások olyan nagy mértékűek, hogy a 2.0-ás tapasz még nevet is kapott, A Realm Reborn címmel. Befutott a debüt előzetes.

E3 2012: A negyedik galériafrissítés

A kiállítás csapjain át megállíthatatlanul folynak az újabb látnivalók, mi pedig alátesszük a tenyerünket és nagyokat hörpölünk az éltető nedűből. Ma is felsorakoztattuk az E3-ról származó jobbnál jobb képeket. Lesz itt Tomb Raider, Star Wars 1313, Dishonored, Metal Gear Rising stb.

Akció-RPG lehet a Final Fantasy XV

A Final Fantasy-sorozat eddig mindig hű maradt a klasszikus, körökre osztott játékmenethez, igaz, az utóbbi részek azért elég sok adalékot hoztak a rendszerbe. A széria producere szerint azonban a játékipar változik, és előbb-utóbb nekik is követniük kell ezeket a változásokat.

Jön a Final Fantasy XIV nagy reformja, a 2.0

Emlékszünk még arra, hogy nem emlékszünk, hogy lett volna Final Fantasy XIV teszt a Gamekapocs oldalán? A dolog megfejtése rendkívül egyszerű: tényleg nem volt, a játék ugyanis annyira rossz, hogy semelyik írónk nem vállalkozott arra, hogy véssen róla. Most azonban érkezik a 2.0-s csomag!

Komolyan sérült a Final Fantasy-márka

A Final Fantasy XIV annyira rosszul sikerült, hogy már a Square Enix ügyvezető-igazgatója is elismeri: komolyan sérült miatta a hosszú évek alatt felépített márka hírneve. Mit lehet tenni? Nos, a cég erősen dolgozik azon, hogy valahogy rendbetegye a játékot, kérdés, hogy ez elég lesz-e?

Újabb MMORPG-n dolgozik a Square Enix

A Square Enix vezérigazgatója a Final Fantasy XIV Online után (ellenére?) még több MMORPG-t szeretne, a jövőben két-három MMO-t akar párhuzamosan futtatni, mert így stabil bevételt tudna teremteni. Ami azt illeti erre szükség is van: a tavalyi pénzügyi évben a vártnál is rosszabbul teljesített a cég.

Hackerek támadták a Square Enix honlapjait

Úgy látszik, ez a tavasz már csak az illegális online behatolásoktól hangos: a Sony nem kicsi pokoljárást élt át a PSN-t feltörő hackerek jóvoltából, s ezúttal a Square Enix került a céltáblák kereszttüzébe. A recept ugyanaz: több honlapba épültek be, ahonnan adatokat loptak ismeretlen személyek.

Márpedig az MMO-játékosok nem antiszociálisak

Fromann Richárd, az ELTE PhD-hallgatója nemrég azt tűzte ki célul, hogy a lehető legátfogóbb felmérést készíti el a magyar MMORPG-játékosok szokásairól. A Gamekapcson is megjelent kérdőívet eddig mintegy 9 ezren töltötték ki, most egy közel 3 ezres részeredményt ismertetünk.