Homefront: The Revolution PC, PS4, XBOXONE

Folytatódik a Homefront, a fejlesztő a crytekes srácokból verbuvált Dambuster Studios.
1359198040

THQ-hagyaték: akikért nem kell aggódnunk

Az elmúlt pár napban nagy visszhangot váltott ki a THQ játékainak és csapatainak kiárusítása. Szerencsére jó néhány érintett fejlesztő bizakodva tekint előre. Nincs veszélyben a Metro, a Homefront 2 és a Company of Heroes 2 sem.
1358973706

Megvannak a THQ vevői

Hivatalosan is bejelentették, hogy a THQ stúdióit és játékait melyik kiadók vették át. A korábbi pletykák igazak voltak, átment a South Park is, de a Crytek és a Take-Two is beszállt a buliba. A Vigil hoppon maradt.
1356105600

A Ubisoft megvenné a THQ játékait?

Lapértesülések szerint a Ubisoft is bejelentkezett a THQ stúdióiért és játékaiért, más kérdés, hogy csak olcsón hajlandó megvenni azokat. Több szempontból is érdekes lenne, ha a pletyka megvalósulna.
1355990435

Csődeljárás alatt a THQ

Ahogy arra számítani lehetett, a THQ ellen csődeljárás indult. Az elmúlt időszakban nem úgy ment a kiadó szekere, ahogy azt várta, rendre elkeserítő pénzügyi eredményeket mutatott fel. A jövő évi címei azért megjelennek.
1339150236

E3 2012: A free-to-play felé nyit a Crytek

A német Crytek vezérigazgatója, Cevat Yerli a Videogamer magazinnak elmondta, hogy cégük teljesen áttér a free-to-play játékok készítésére, miután a jelenlegi dobozos fejlesztéseik lefutnak. A kijelentés merész és egyben követendő példa lehet a riválisok számára. Ez a jövő?
1338382800

Elhagyta a THQ-t Danny Bilson

Kilépett a kiadó szimpatikus megmondóembere. A hosszú éveken át EVP-ként tetszelgő úriember más irányú elfoglaltsága révén hagyta ott a THQ-t, helyét Jason Rubin veszi át, aki világszinten a termékfejlesztésért, marketingért és kiadásért felel majd a vállalatnál.
1336925692

GC 2012: Ide is stand nélkül jön a THQ

A THQ idén nem fogja túlzásba vinni a rendezvényeken történő megjelenést. Miután bejelentették, hogy az E3-ra körülbelül csak látogatóként mennek el, most elmondták, hogy a GamesComon sem terveznek ennél többet. Nem olyan menő már kiállítani, mint régen?
1331917200

Crytek: nagyot fog ütni a Homefront 2

A Homefront furcsa eset: habár a kritikusok nem voltak elájulva tőle, a remek marketing miatt mégis kiváló eladásokat produkált, és elég sok rajongót kitermelt. A folytatást már erre alapozva a Crytek készíti, és meg vannak győződve róla, hogy az hatalmasat fog szólni.
1330761653

GDC 2012: Ott lesz a továbbfejlesztett CryEngine 3

Nem ül ölbe tett kézzel a német Crytek a jövő héten San Franciscoban tartandó Game Developers Conference-en, mialatt a Epic learatja a babérokat az Unreal Engine 4-gyel. A brigád bemutatja a CryEngine 3 frissített változatát, melyben a DirectX 11 már alapnak számít.
1328360400

Új címekkel erősít a THQ, késik az új Metro

A cím megírása közben gondolkodtam, hogy kellene ide valami "négyes metró" vicc, de inkább letettem róla. A lényeg: a THQ közölte a negyedéves pénzügyi jelentését, amiből kiderül, hogy a kiadó számtalan új játékkal készül a következő évekre, hogy így újra régi fényében tündököljön.