PlayStation Vita Vita

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.

BigFest - a PlayStation Home utódja?

A találgatások szerint a Sony már dolgozik a PlayStation Home utódján, legalábbis a hónap elején nyilvánossá vált védjegy-regisztráció azt sejteti, hogy átalakul a PlayStation közösségi gyűjtőhelye.

Véget ért Kevin Butler és a Sony pereskedése

Mint ismert, a Sony tavaly ősszel beperelte a Kevin Butlert alakító színészt és reklámcégét, amiért az videojáték vonatkozású hirdetésben szerepelt, és ezzel összezavarhatta a vásárlókat. Most megszületett a megállapodás.

Nem lép fel a Sony a használt játékok ellen

Michael Pachter iparági elemző szerint a Sony biztosan nem lép majd fel annyira agresszíven a használt játékok ellen, mint arra a szabadalma utalt. Az ok egyszerű: nem érné meg neki.

NFC-vel harcolna a Sony a használt játékok ellen

A Sony új technológiát szabadalmaztatott, amit a használt játékok elleni harcban alkalmazna. Az új megoldás nem csak hatékonyabb alternatívája az online passnek, de a játékos számára is kényelmesebb.

A Sonynak is jól sikerült a fekete péntek

Utolsóként a Sony is elárulta, hogyan teljesített a fekete péntek hetén, és aligha meglepő módon ő is jó eredményekről számolt be. Különösen a bundle csomagok voltak népszerűek.

Mindenki Wii U-t akar karácsonyra

A dedikált konzolok között a Nintendo Wii U a leggyakoribb karácsonyi kívánság a Nielsen amerikai felmérése szerint, egyébként az iPad a legnépszerűbb mind a gyerekek, mind az idősebbek körében. Az Apple-termékek egyébként szokás szerint uralják a listát.

Jövő héten jön Vitára a PlayStation Plus

Kereken egy hét múlva válik elérhetővé a PlayStation prémiumszolgáltatása a Vitán is, ráadásul PlayStation 3-as előfizetés mellett nem is kér plusz pénzt a Sony. Kezdetben négy játék lesz elérhető Európában, és további négy ingyen játékkal bővül a repertoár havonta.

Várakozásokon alul teljesített a Sony

A szeptemberrel véget ért második pénzügyi negyedévében csökkent a Sony forgalma, amit annak köszönhet, hogy a konzoljaiból kevesebbet adott el, mint tavaly ugyanilyenkor. A fő ludas a PS3 és a PSP, a PlayStation Vita állítólag csak javított a helyzeten.

Nem hibás a Sony a PSN-fiaskó miatt

Egyetlen fogyasztóvédelmi törvényt sem sértett meg a Sony, gyakorlatilag nem tehetett a PlayStation Network tavaly áprilisi feltöréséről - ezt mondták ki egy kaliforniai bíróságon a minap. A vállalat ellen ejtették a csoportos kereset vádait, ezzel a japánok túl vannak a nehezén.

Bejelentésre készül a Sony

Új reklámkampányt indított a japán vállalat az elmúlt héten, ennek nyomán két teaser videó emlékeztet minket arra, hogy holnap nagy bejelentés következik. Élőszereplős kedvcsinálókban mindig is az élen járt a Sony, most is hasonlóan igényes megvalósítást kapunk. Nézz bele!