Nintendo Wii U

Íme, bemutatkozott a Nintendo Wii utódja, Wii U. A gép különlegessége a kontroller lesz, de teljesítményre is nagyon üt.
Típus: Játékkonzol

Magyarországról is elérhető lesz a Nintendo eShop

Habár most is tudjuk használni a Nintendo szolgáltatását, miután az hivatalosan nem érhető el Magyarországon, valamelyik nyugati ország lakosának kell hazudnunk magunkat a regisztráció során.

Amerikai toplista: az Xbox One vitte az októbert

Alaposan elcsavarta az amerikaiak fejét a Halo 5: hiába csökkentett árat a Sony októberben, ez azon ritka hónapok egyike volt, mikor az Xbox One eladásai megelőzték a PlayStation 4-ét.

Holnap este bejelenthet valamit a Nintendo

Holnap éjjel visszatér a Nintendo Direct-sorozat, méghozzá először Satoru Iwata júliusi halála óta. Jó eséllyel egy-két bejelentést is kapunk, talán itt rántják le a leplet a The Legend of Zelda: Twilight Princess HD-változatáról is.

Megérkeztek a Nintendo számai is

A Nintendo is helyzetjelentett, ez alapján a cég pénzügyi évének első fele viszonylag eseménymentesen alakult. A Wii U-ból hat hónap alatt több mint 1 millió darab fogyott, a kiotóiak szerint tartható az idei évre kitűzött 3,4 milliós cél.

Tényleg hibrid lehet a Nintendo új konzolja

A Wall Street Journal informátorai is megerősítették, hogy hibrid lehet a Nintendo új konzolja, az NX. Ez azt jelenti, hogy a gép egyesítené a nappaliba szánt és a hordozható masinák előnyeit.

Csak ideiglenesen ugrott be a Nintendo új elnöke?

Több szempontból is meglepő volt a Nintendo új elnökének személye, de a cégnél várható átalakítások és a találgatások alapján elképzelhető, hogy nem is vezeti majd a vállalatot sokáig.

Ő a Nintendo új elnöke

Szerdán lép hivatalba a Nintendo új elnöke, miután a kiotóiak előző vezetője, Satoru Iwata hosszas betegeskedés után elhunyt a nyáron. Tatsumi Kimishima nevét valószínűleg nem sokan ismerik, pedig régóta dolgozik a cégnél.

Nintendo: jöhetnek a filmadaptációk?

A Nintendo mögött eddig egyetlen komolyabb filmes produkció áll, a Super Mario Bros. adaptációja azonban finoman szólva sem sikerült jól. Most újra filmeznének a kiotóiak, reméljük, jobb lesz a végeredmény!

Nintendo NX - lemezmeghajtó nélkül?

Fogalmunk sincs, hogy mit tudhat majd a Nintendo következő generációs konzolja, de az biztos, hogy a kiotóiak mindent el fognak követni, hogy az új jövevény ne jusson a Wii U sorsára.

Elemzők: ejtheti a Nintendo az életmódpiacot

Több elemző is egyetért abban, hogy az előzetes bejelentésével szembemenve kitáncol a quality of life-piaccal kapcsolatos tervei mögül a Nintendo, és inkább a mobilos játékokat fogja erőltetni.