Playstation 3

Új generációs Playstation játékkonzol, rövid nevén PS3. A gépezet 2009 őszén nagyobb átalakításon esett át, a megújult design mellé pedig jelentős árcsökkentés is dukált.

Kinövi a PlayStation 4-et a Gaikai

A SCE Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida nemrégiben kifejtette, hogy Gaikai streaming technológiát nem csupán a japánok next-gen konzolján élvezhetjük a jövőben, hanem PC-ken, tableteken, TV-ken és minden máson is.

Traileren a PlayStation Plus

A Sony egy vadonatúj kedvcsinálóval szeretné meggyőzni a játékosokat arról, hogy miért érdemes a PlayStation Network prémiumszolgáltatását igénybe venni. Ha másért nem, hát azért, hogy multizhassunk.

GC 2013: Nézd újra a sajtókonferenciákat!

Ha lemaradtál volna az augusztus huszadikai élő közvetítésről, ne csüggedj, most felvételről megtekintheted a Microsoft, az EA és a Sony sajtótájékoztatóját is - minden bejelentésről első kézből értesülhetsz.

GC 2013: November 29-én jelenik meg PS4

A Sony kölni sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a japánok next-gen konzolja 2013. november 29-én jelenik meg Európában, a nyitócímek listáján pedig 15 fizikai adathordozón érkező címet találunk.

HWSW: Tévészolgáltatást indít a Sony?

Megállapodásra juthatott a Sony és a Viacom egy új, online nézhető tévés szolgáltatás tartalmi vonalát illetően - ezzel ő lehet az első olyan vállalat, mely versenyképes szolgáltatást kínálhat a meglévő szolgáltatókhoz képest.

Sokba kerül a PlayStation 4 a Sonynak

A Sony is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült: a játékos részleg forgalma ugyan érdemben nem változott, az üzemi szintű veszteség viszont masszívan nőtt a PS4 miatt.

GC 2013: Megvannak a konferenciák dátumai

Mindkét nagy konzolgyártó, a Sony és a Microsoft sajtótájékoztatót tart az augusztusi GameComon, Kölnben. Az időpontok már ismertek: az biztos, hogy államalapításunk ünnepén nem a tűzijátékot nézzük.

Az inflációt tekintve olcsók a next-gen konzolok

Az inflációt figyelembe véve a PlayStation 4 olcsóbb lesz, mint az Xbox 360 a 2005-ös premierkor. Ugyanakkor az Xbox One is szerényebb áron kerül boltokba, mint a PlayStation 3 a maga idejében.

Új PS3-modellek a láthatáron

Drasztikus megújulásra nem kell számítani, ha minden igaz, inkább a PlayStation 3 belseje változott, kevesebbet fogyaszt a kicsike és így a hűtése is hatékonyabb lesz. A Sony még nem jelentett be semmit.

Nem terveznek PS3-árcsökkentést

Noha többen azt várták, hogy a Sony a PlayStation 4 megjelenésével párhuzamosan lenyomja a PlayStation 3 árát is, a gyártónak jelenleg nincsenek tervei erre vonatkozóan. Persze kizárva sincs a dolog.