Playstation 3

Új generációs Playstation játékkonzol, rövid nevén PS3. A gépezet 2009 őszén nagyobb átalakításon esett át, a megújult design mellé pedig jelentős árcsökkentés is dukált.

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Saját sorozatot kap a PlayStation

Noha a Microsoft kommunikálta ezt látványosabban, annak idején a Sony is célozgatott rá, hogy a PlayStation-konzolok is kaphatnak saját sorozatokat. A hírek szerint meg is van az első, és egy képregény alapján készül.

GDC 2014: Ezek voltak a legjobb játékok

Természetesen az idei Game Developers Conference-en is kiválasztották a tavalyi év legjobb játékait, illetve ismét külön díjátadót tartottak az indie címek kedvéért. Spoiler: a The Last of Us győzött.

Így áraz majd a PlayStation Now?

Noha Amerikában már viszonylag közel van a PlayStation Now rajtja, a Sony még mindig nem mondott semmit a felhős szolgáltatás árazásáról. A most kiszivárgott kép viszont árulkodó lehet.

Megváltozik a PS3-játékok borítója

A PS4- és a Vita-játékok kékes borítóját kapják meg a PS3-as anyagok is, legalábbis Amerikában biztosan. A Deception IV: Blood Ties PS3-as változata már az új dobozképpel érkezik majd.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.

Masszív akciók a PlayStation Store-ban

Ma rajtolt el a PlayStation Store Great Value Games kampánya, aminek a keretein belül több mint ötven játékot akcióznak le a következő két, illetve négy hétre. A PlayStation Plus-tagok extra kedvezményt is kapnak.

A fejlesztők 4 százaléka dolgozik Wii U-ra

Egy játékfejlesztők között végzett felmérés alapján kijelenthető, hogy nagyon kevesen, és ami még rosszabb, egyre kevesebben fejlesztenek Nintendo Wii U-ra. A konzolok között a PS4 a legmenőbb, egyébként pedig a PC.

Élőszereplős trailert kapott a PlayStation Plus

Micsoda? Már az online szolgáltatások promótálásához is hús-vér színészeket alkalmaz a Sony? A válaszunk: igen, ráadásul ugyanolyan minőségi kedvcsinálóval van dolgunk, mint a cég korábbi kisfilmjei esetében.

Jobban teljesít a vártnál a PlayStation 4

Befutott a Sony üzleti jelentése, amiből az is kiderül többek között, hogy a PlayStation 4 jobban teljesít, mint azt a cég korábban becsülte. A PlayStation 3-eladások viszont jelentősen visszaestek.