Playstation 3

Új generációs Playstation játékkonzol, rövid nevén PS3. A gépezet 2009 őszén nagyobb átalakításon esett át, a megújult design mellé pedig jelentős árcsökkentés is dukált.
Típus: Játékkonzol

E3 2014: Nézd élőben a Sony-konferenciát!

Ez az a konferencia, ami nekünk, magyaroknak nagyon későn van, de ettől függetlenül nem zárható ki, hogy lesznek, akik végigizgulják a jó eséllyel napfelkeltéig húzódó Sony-bejelentésáradatot. Mi is így teszünk majd!

E3 2014: Bemutatkozik a Sony új stúdiója

A New York Times jelentése szerint új fejlesztőstúdiót rakott össze a Sony nemrég, a srácok első játéka pedig az idei E3-on fog bemutatkozni. A Sony belsős fejlesztőgárdája így tizennyolc csapatot számlál.

Több száz címmel indul a PlayStation Now

Javában zajlik a Sony saját cloud gaming szolgáltatásának zárt bétatesztje, ám a PlayStation Now keretében jelenleg csak alig több mint egy tucat játék érhető el. A startra mindez megváltozik, több száz játékkal nyomulhatunk majd.

Veszteséges a Sony, de a PlayStation 4 jól megy

Veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a Sony az elmúlt üzleti évre, és a következőre sem vár nyereséget. A játékos részleg is mínuszos volt: a PS4 jól megy, de a piacra kerülés költségei még érződnek a számokon.

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Saját sorozatot kap a PlayStation

Noha a Microsoft kommunikálta ezt látványosabban, annak idején a Sony is célozgatott rá, hogy a PlayStation-konzolok is kaphatnak saját sorozatokat. A hírek szerint meg is van az első, és egy képregény alapján készül.

GDC 2014: Ezek voltak a legjobb játékok

Természetesen az idei Game Developers Conference-en is kiválasztották a tavalyi év legjobb játékait, illetve ismét külön díjátadót tartottak az indie címek kedvéért. Spoiler: a The Last of Us győzött.

Így áraz majd a PlayStation Now?

Noha Amerikában már viszonylag közel van a PlayStation Now rajtja, a Sony még mindig nem mondott semmit a felhős szolgáltatás árazásáról. A most kiszivárgott kép viszont árulkodó lehet.

Megváltozik a PS3-játékok borítója

A PS4- és a Vita-játékok kékes borítóját kapják meg a PS3-as anyagok is, legalábbis Amerikában biztosan. A Deception IV: Blood Ties PS3-as változata már az új dobozképpel érkezik majd.

Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.