Playstation 3

Új generációs Playstation játékkonzol, rövid nevén PS3. A gépezet 2009 őszén nagyobb átalakításon esett át, a megújult design mellé pedig jelentős árcsökkentés is dukált.

Megnyílt az Amazon PlayStation Network-boltja

Mint ismert, a Sony immáron lehetővé teszi, hogy külső partnerek is indíthassanak saját PSN-boltot. A labdát elsőként az Amazon-webáruház csapta le az Egyesült Államokban. Néhány tranzakciónál 5 dollár visszakapunk.

80 millió PlayStation 3

A Sony általában kevesebbet henceg az eladási számaival, mint a többi gyártó, ha viszont előáll valami infóval, igyekszik nagyot gurítani: most például a PS3 80 milliós mérföldkövéről számolt be.

Blogajánló: Egy új világ küszöbén

Lustán hull a hó a városra, amely a karácsony közeledtével egyre kevésbé tud nyugovóra térni. Sokaság lepi el a tereket, csomagokat cipelő emberek sietnek a boltokba, hogy időben megkapják, amit kinéztek szerettüknek.

Sony: nőttek a PlayStation 3 eladásai

A Microsoft és a Nintendo számai után adósak vagyunk még a Sony üzleti jelentésével, melyből az is kiderült többek között, hogy az Xbox 360-nal ellentétben a PS3 eladásai még a next-gen gépek érkezése előtt is nőttek.

A PS3-mal is kompatibilis lesz a DualShock 4

Azt már tudjuk, hogy a PC-ken is használhatjuk a PlayStation 4 kontrollerét, ám a legfrissebb hírek szerint a DualShock 4 visszafele kompatibilis lesz a PlayStation 3-mal is. Mindezt egy videó keretében is be tudjuk mutatni.

PlayStation - 1995 óta a játékosokért

Új PlayStation 4-reklám érkezett, a három és fél perces videó viszont nemcsak a negyedik generációs PlayStationre szakít időt, hanem az első három konzol előtt is megemeli a kalapját.

Megrántotta a GTA V az amerikai piacot

Befutott az NPD Group legújabb elemzése, ami az amerikai játékpiac szeptemberi teljesítményét összegzi. Ahogy az várható volt, a Grand Theft Auto V alaposan megrántotta a forgalmat, még a PS3-at is csúcsra juttatta.

Amerikában a többség Xbox 360-on játszik online

Az NPD legfrissebb felmérése alapján az Egyesült Államokban 50 százalékkal több felhasználó használja az Xbox 360 online szolgáltatását, mint a PS3 PlayStation Networkjét. Vajon miért olyan nagy a Microsoft dominanciája?

Eredetileg 2005-ben jött volna a PS3

A Microsoft 2005-ben dobta piacra az Xbox 360-at, ami durván egy évig egyedül is képviselte a hetedik generációs konzolokat. Más kérdés, hogy mázlija volt, a Sony eredetileg nem 2006-os premiert tervezett a PS3-nak.

A Sony fizet az ingyen játékokért

Bizonyára rengeteg PlayStation Plus-tag örül az előfizetés mellé járó ingyen játékoknak. Kiderült, hogy a gyártó kemény összegeket fizet a fejlesztőknek azért, hogy alkotásaik bekerüljenek az Instant Game Collectionbe.