Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

Rekordévet tudhat maga mögött az Xbox

Sikeres évet tudhat maga mögött a Microsoft, ugyanis az Xbox-részleg tavaly tovább tudott növekedni, ráadásul a bevételek elérték a 16,28 milliárd dollárt, amivel még a tavalyi rekordjukat is felül tudták múlni.

Már rég leállt az Xbox One-ok gyártása

Miközben a Sony az előzőgenerációs PlayStation 4-ek gyártásával próbálja enyhíteni a PlayStation 5 készlethiányát, a Microsoft elárulta: ők már régóta csakis az Xbox Series-konzolok gyártására fókuszálnak.

Megérkezett az Xboxról szóló dokumentumfilm

Megérkezett, és akár itt helyben is megnézhetitek az Xbox történetéről szóló dokumentumfilmet. Azért csomagoljatok némi hidegélelmet is, ugyanis a teljes játékidő négy órára rúg!

Szebb lesz PC-n az Xbox Cloud Gaming

Újabb okot kapunk arra, hogy kipróbáljuk a Microsoft Edge böngészőjét, a redmondiak ugyanis itt vezetik be először a Clarity Boost nevezetű opciót az Xbox felhős játékszolgáltatásához.

Phil Spencer: meg kell őriznünk a régi játékokat

Ahogy jönnek és mennek az újabb generációk, annál komplikáltabbá válik a régi videojátékok lejátszása. Az Xbox fejese is egyetért abban, hogy a gyakran jogi szürkezónában tevékenykedő emulátorok jelenthetik a megoldást erre.

Konzolokon is elrajtolt az Xbox Cloud Gaming

Jutott még meglepetés az Xbox huszadik a születésnapjára, hiszen a Microsoft a minap az Xbox One és az Xbox Series X/S konzolokon is elindította az Xbox Cloud Gaming szolgáltatását.

Nem lesz több visszafelé kompatibilis játék Xboxra

A héten jelentette be a Microsoft, hogy 76 régi klasszikussal bővül az Xbox visszafelé kompatibilitás szolgáltatása. Ez viszont az utolsó alkalom volt, mert a technikai limitációk mellett jogi problémák is akadályozzák a kezdeményezést.

Phil Spencer: jelenleg is nyereséges a Game Pass

Sokan úgy gondolják, hogy az Xbox Game Pass óriási játékkönyvtára és viszonylag alacsony havidíja komoly üzleti bukta a Microsoftnak, ez azonban távol áll az igazságtól. Phil Spencer elárulta, hogy a szolgáltatás nagyon is nyereséges.

Játékkölcsönzőnek indult az Xbox Game Pass

Ma ünnepli huszadik születésnapját az Xbox, a jeles alkalomból pedig a GQ magazin interjút készített az Xbox-részleg prominens szereplőivel. Köztük Sarah Bonddal, aki elárulta, eredetileg játékkölcsönzőnek tervezték a Game Passt.

Itt nézd élőben az Xbox születésnapi műsorát!

A Microsoft ma egy különleges online adással ünnepli az Xbox huszadik évfordulóját, amelyet az Xbox hivatalos YouTube-oldalán nézhettek majd élőben. Nagy bejelentésekre sajnos nem kell számítani, inkább visszatekintések lesznek.