Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.
Típus: Játékkonzol

Végre akcióban a Project xCloud

Az Inside Xbox e heti epizódjában végre mozgás közben is megnézhettük, hogyan működik a Microsoft saját felhős játékrendszere, a Project xCloud. A bemutatóban a Forza Horizon 4 egy androidos mobiltelefonon futott.

Májusban jön a lemezmeghajtó nélküli Xbox One?

A Windows Central értesülései szerint a tavaly év végén már pletykált lemezmeghajtó nélküli Xbox One most májustól lesz kapható, Xbox One S All-Digital Edition néven. A gép így kizárólag digitális játékokat tud majd futtatni.

Xbox One-játékok egyenesen PC-n is?

A legújabb szóbeszédek szerint a Microsoft még szorosabbra fűzné az Xbox One és a Windows 10 közötti átjárást, így a jövőben akár direktben is játszhatóak lesznek a konzolos játékok PC-n.

Ilyenek lesznek az új Xbox-konzolok?

A francia JeuxVideo értesüléseiből egészen sok infót tudtunk meg az Xbox „Lockhart” és az Xbox „Anaconda” gépekről. Egyelőre persze semmilyen hivatalos megerősítésre nem számíthatunk, szóval érdemes óvatosan kezelni a hírt.

Switchre költözhet az Xbox Game Pass?

Érdekes pletykák keringenek az egyre nagyobb pajtásnak tűnő Microsoft és Nintendo körül. Elképzelhető, hogy az Xbox Live rendszere mellett az Xbox Game Pass és annak teljes játékkönyvtára is ellátogathat a Nintendo konzoljára.

Xbox Live - Switchen és mobilon is

Eddig csak az Xbox-konzolokon, illetve PC-n találkozhattunk az Xbox Live rendszerével, a Microsoft azonban a jövőben Nintendo Switchre és mobilkészülékekre is kiterjesztené az online platformját.

Super Bowl-reklámot kap az Adaptive Controller

Négy év kihagyás után ismét visszatér a Microsoft a Super Bowl legendás reklámszünetébe, mely során ezúttal az Xbox Adaptive Controlleré lesz a főszerep. Ha mindenki játszik, mindannyian nyerünk.

Frissítve: Világszerte leállt az Xbox Live

Ha esetleg most kapcsoljátok be az Xbox One-otokat, akkor ne lepődjetek meg, ha a dashboard helyett fekete képernyő fogad. A Microsoft tud a hibáról és gőzerővel dolgoznak azon, hogy helyreállítsák azt.

Nagyot fog durranni a Microsoft idei E3-as show-ja

Phil Spencer a Sony távolmaradásától függetlenül ugyanolyan nagy show-t ígér az idei E3-ra, mint amit a korábbi évek során már megszokhattunk. Sőt jó hír, hogy az Xbox mellett nagyobb teret kap majd a PC, igaz, az már kevésbé, hogy a mobil is.

Az új Xbox is támogatja a valós idejű ray-tracinget?

Egy állítólagos Microsofthoz közeli forrás azt állítja a Redditen közzétett bejegyzésében, hogy a következő generációs Xbox-konzol is támogatja majd valós idejű sugárkövetést, pont úgy, mint a legújabb GeForce RTX-videokártyák.