Javul a Discord-integráció és a játékrögzítés Xboxon

  • Írta: szlav
  • 2022. november 17.
  • Letöltés
Link másolása
Nagyszerű újdonságokat hoz az Xbox One és Series-konzolok novemberi frissítése. Hamarosan jóval rugalmasabb lesz a csevegés Discordon, és a játékfelvétel is saját applikációt kap.

A platformok közti játék és csevegés sosem volt ilyen egyszerű, mint manapság, de ahogy az Xbox-konzolok novemberi szoftverfrissítése is bizonyítja, még mindig van hová fejlődni. A most érkező újdonságok közül az egyik legnagyobb dobás a már jelenleg is beépített Discord-támogatás új funkciója. Már külső mobilalkalmazás nélkül, közvetlenül a konzolunkon választhatjuk ki, hogy melyik Discord-szerverre, illetve azon belül melyik csatornára szeretnénk csatlakozni.

Sokak számára azonban ennél is izgalmasabb újdonság az új Xbox-konzolok új rögzítőapplikációja. A videó- és képfelvétel menete nem változik, a rögzített anyagokat pedig továbbra is a megszokott helyen találjuk, a tartalmaink böngészése, visszajátszása és szerkesztése azonban jóval átláthatóbb lesz. A frissítés után egyébként végre lehetőségünk nyílik arra is, hogy közvetlenül átmásoljuk egy külső meghajtóra a felvételeinket, az pedig már csak a hab a tortán, hogy az Xbox Series X/S konzolok alacsonyabb felbontáson felvett videói (720p vagy 1080p) magasabb bitrátával kerülnek rögzítésre.

Ezek tehát a novemberi szoftverfrissítés legnagyobb újdonságai, de a lista még közel sem ért véget. Bővül a streamelésre használható platformok listája, kapunk új energiagazdálkodási beállításokat, az ünnepekre készülve pedig könnyebb lesz a játékok ajándékozása is - a teljes részleteket az Xbox Wire blogján találjátok.

1.
1.
Jarl Balgruuf
Én már belső fejlesztésű jàtékokat szeretnék látni, mert eddig kb a nullàval egyenlő ezen a téren.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...