Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.
Típus: Játékkonzol

Meglepő partnerséget kötött a Sony és a Microsoft

Bizonyára sokan felkapják a fejüket annak hallatán, hogy a Sony és a Microsoft együttműködnek majd és közös fejlesztéseik lesznek a játékstreaming és a felhőszolgáltatások területén.

Microsoft: kevesebb konzol, de több bevétel

A redmondi konzolgyártó közzétette a harmadik üzleti negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy bár a konzolok eladásai visszaestek tavalyhoz képest, a játékokból mégis több pénz folyt be.

Májusban érkezik a lemezmentes Xbox One S

A Microsoft végre hivatalosan is bejelentette a lemezmeghajtó nélküli Xbox One-t, amely a legolcsóbb modell lesz a családban. A 250 dolláros Xbox One S All-Digital Edition májusban veszi be a boltokat.

E3 2019: Megvan a Microsoft-konferencia dátuma

A Sony távolmaradásának dacára a Microsoft idén is megtartja a szokásos sajtótájékoztatóját az idei E3-at megelőzően. Exkluzív bejelentésekre, demókra és interjúkra számíthatunk az eseményen, amit élőben követhetünk.

Jövő héten bejelenthetik a lemezmentes Xbox One-t

Már szinte teljesen biztosra vehetjük: a Microsoft hamarosan előrukkol a teljes mértékben a digitális könyvtárra támaszkodó, lemezmeghajtó nélküli Xbox One S-sel. A bejelentés jövő héten várható, és megvan már az irányár is.

Összeolvad az Xbox Live Gold és a Game Pass?

A jelek szerint hamarosan nem kell külön előfizetés, ha az Xbox Live Goldba és a Game Pass szolgáltatásba is beruháznánk szimultán. Bennfentesek szerint jön az Xbox Game Pass Ultimate, amely havi szinten 15 dolláros kiadást jelent.

Drágább lesz az Xbox Live Gold a briteknél

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban emelkedik az Xbox Live Gold előfizetésének ára. A Microsoft közleménye szerint Európa-szerte igyekeznek egységes árképzéssel árulni a szolgáltatást, ezért emelkedik az árcédula.

ID@Xbox Game Pass - jön a Microsoft műsora is

Alig egy órával a Sony bejelentése után a Microsoft is úgy érezte, hogy erről a vonatról bizony tilos lecsúsznia, és máris bejelentette a saját maga showműsorát ID@Xbox Game Pass címmel. Középpontban az indie alkotások.

Újabb infók szivárogtak ki a lemezmentes Xboxról

A Windows Central szállította a legfrissebb infókat a lemezmeghajtó nélküli Xbox One-modellről. A lapnak állítólag sikerült képeket szereznie a konzol dobozáról, amiről az is kiderült, hogy milyen játékokkal csomagolják majd egybe a masinát.

Hivatalos: mobilokra költözik az Xbox Live

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a februárban felreppent pletykák igazak, így Androidra és iOS-re is kiterjeszti az eddig csak Xbox-konzolokon és PC-n elérhető Xbox Live-ot.