Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

Drágább lesz az Xbox Live Gold a briteknél

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban emelkedik az Xbox Live Gold előfizetésének ára. A Microsoft közleménye szerint Európa-szerte igyekeznek egységes árképzéssel árulni a szolgáltatást, ezért emelkedik az árcédula.

ID@Xbox Game Pass - jön a Microsoft műsora is

Alig egy órával a Sony bejelentése után a Microsoft is úgy érezte, hogy erről a vonatról bizony tilos lecsúsznia, és máris bejelentette a saját maga showműsorát ID@Xbox Game Pass címmel. Középpontban az indie alkotások.

Újabb infók szivárogtak ki a lemezmentes Xboxról

A Windows Central szállította a legfrissebb infókat a lemezmeghajtó nélküli Xbox One-modellről. A lapnak állítólag sikerült képeket szereznie a konzol dobozáról, amiről az is kiderült, hogy milyen játékokkal csomagolják majd egybe a masinát.

Hivatalos: mobilokra költözik az Xbox Live

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a februárban felreppent pletykák igazak, így Androidra és iOS-re is kiterjeszti az eddig csak Xbox-konzolokon és PC-n elérhető Xbox Live-ot.

Végre akcióban a Project xCloud

Az Inside Xbox e heti epizódjában végre mozgás közben is megnézhettük, hogyan működik a Microsoft saját felhős játékrendszere, a Project xCloud. A bemutatóban a Forza Horizon 4 egy androidos mobiltelefonon futott.

Májusban jön a lemezmeghajtó nélküli Xbox One?

A Windows Central értesülései szerint a tavaly év végén már pletykált lemezmeghajtó nélküli Xbox One most májustól lesz kapható, Xbox One S All-Digital Edition néven. A gép így kizárólag digitális játékokat tud majd futtatni.

Xbox One-játékok egyenesen PC-n is?

A legújabb szóbeszédek szerint a Microsoft még szorosabbra fűzné az Xbox One és a Windows 10 közötti átjárást, így a jövőben akár direktben is játszhatóak lesznek a konzolos játékok PC-n.

Ilyenek lesznek az új Xbox-konzolok?

A francia JeuxVideo értesüléseiből egészen sok infót tudtunk meg az Xbox „Lockhart” és az Xbox „Anaconda” gépekről. Egyelőre persze semmilyen hivatalos megerősítésre nem számíthatunk, szóval érdemes óvatosan kezelni a hírt.

Switchre költözhet az Xbox Game Pass?

Érdekes pletykák keringenek az egyre nagyobb pajtásnak tűnő Microsoft és Nintendo körül. Elképzelhető, hogy az Xbox Live rendszere mellett az Xbox Game Pass és annak teljes játékkönyvtára is ellátogathat a Nintendo konzoljára.

Xbox Live - Switchen és mobilon is

Eddig csak az Xbox-konzolokon, illetve PC-n találkozhattunk az Xbox Live rendszerével, a Microsoft azonban a jövőben Nintendo Switchre és mobilkészülékekre is kiterjesztené az online platformját.