Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

Super Bowl-reklámot kap az Adaptive Controller

Négy év kihagyás után ismét visszatér a Microsoft a Super Bowl legendás reklámszünetébe, mely során ezúttal az Xbox Adaptive Controlleré lesz a főszerep. Ha mindenki játszik, mindannyian nyerünk.

Frissítve: Világszerte leállt az Xbox Live

Ha esetleg most kapcsoljátok be az Xbox One-otokat, akkor ne lepődjetek meg, ha a dashboard helyett fekete képernyő fogad. A Microsoft tud a hibáról és gőzerővel dolgoznak azon, hogy helyreállítsák azt.

Nagyot fog durranni a Microsoft idei E3-as show-ja

Phil Spencer a Sony távolmaradásától függetlenül ugyanolyan nagy show-t ígér az idei E3-ra, mint amit a korábbi évek során már megszokhattunk. Sőt jó hír, hogy az Xbox mellett nagyobb teret kap majd a PC, igaz, az már kevésbé, hogy a mobil is.

Az új Xbox is támogatja a valós idejű ray-tracinget?

Egy állítólagos Microsofthoz közeli forrás azt állítja a Redditen közzétett bejegyzésében, hogy a következő generációs Xbox-konzol is támogatja majd valós idejű sugárkövetést, pont úgy, mint a legújabb GeForce RTX-videokártyák.

Finomhangolást kap az Xbox One kontrollere?

A Windows Latest szúrta ki, hogy a Microsoft decemberben két szabadalmat is levédetett. Mindkettő az Xbox One-kontroller ravaszával kapcsolatos újítás, így nem kizárt, hogy finomhangolt változatot kap majd az amúgy is szuper irányító.

2019-re átveszi a vezetést a Nintendo

Legalábbis ami az adott év konzoleladásait illeti. Megjelent a Strategy Analytics legújabb kutatása, mely a 2019-es év konzolos üzletágát veszi górcső alá. Ez alapján jövőre a Nintendo Switchből talál majd gazdára a legtöbb példány.

És neked mennyi kell még a 2 millió Gamerscore-ig?

Stallion83 neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng, az úriember ugyanis hivatalosan is a világ legnagyobb acsivadásza. Most újabb rekordot döntött: elsőként érte el a 2 millió Gamerscore-t.

Lemezmeghajtó nélküli Xbox One érkezik jövőre?

Lapértesülések szerint a Microsoft 2019-ben egy olyan Xbox One-t dob a piacra, amelyben nem lesz lemezmeghajtó, így az olcsóbb lesz, és kizárólag a digitálisan megvásárolt játékokat futtathatjuk rajta.

Már egér-billentyűzet kombóval is xboxozhatunk

Elstartolt a beígért egér- és billentyűzettámogatás Xbox One-on, a konzol legújabb rendszerfrissítése már éles, és a legnépszerűbb játékok már támogatják is a PC-s perifériákat. Okosodott a hangvezérlés is.

16 új cím az Xbox Game Pass kínálatában

A szolgáltatás nagy dobása, a PlayerUnknown's Battlegrounds mellett további játékok landolnak a Game Passben az ünnepi szezon folyamán. Egészen pontosan 16 címről van szó, rögtön el is áruljuk, melyek ezek.