Szédületes Valve-eladások az utóbbi tíz évből

  • Írta: fojesz
  • 2008. december 4.
  • Biznisz
Link másolása
Csak a bolti eladásokat számolva közel 33 millió példány talált gazdára valamennyi Valve vagy egy belsős stúdiója által fejlesztett játékból.
Csak a bolti eladásokat számolva közel 33 millió példány talált gazdára valamennyi Valve vagy egy belsős stúdiója által fejlesztett játékból.



Sejthető volt, hogy a Valve-játékokat viszik, mint a cukrot. Jók, szépek - imádjuk őket. Aligha van olyan GK-olvasó, akinek a polcán ne figyelne ott az egyik Half-Life játék vagy a dobozos Counter-Strike. Pontos összeladási adatokat eddig még nem kaptunk, most végre a kiadó pótolta tízéves lemaradását: a Game Informer legújabb számából derült ki, hogy 32,8 millió dobozos Valve-játék talált gazdára az elmúlt években.

A sort természetesen a Half-Life első része vezeti 9,3 millió eladott példányszámmal, az ezüstérmes pedig a folytatás: a Half-Life 2-re 6,5 millió játékos volt kíváncsi. Még ma is napjaink egyik legnépszerűbb játéka az egyszerű modifikiációként startoló Counter-Strike, melyből 4,2 millió kópia talált gazdára. A multiplatform The Orange Box 3, a felejthető Counter-Strike: Condition Zero 2,9, míg a Counter-Strike: Source 2,1 millió példányban kelt el. Ezek után pedig az egymilliósok tábora következik: a Half-Life: Episode One-t 1,4, a Blue Shiftet pedig 1,1 millióan vásárolták meg.

A további, nem említett címekkel együtt egy közel 33 milliós számot kapunk úgy, hogy a fejlesztők pontos adatok híján még nem számolták hozzá a Left 4 Dead eladásait (melyet az óriási mennyiségű előrendelés miatt 3,6-3,9 milliósra tesznek), illetve a 15 milliós Steam-tábor által generált vásárlások számát sem. Azért ez így sem rossz.
7.
7.
LiMiT
8: Számból vetted ki a szót! :D

Nekem megvan majdnem az összes Half Life és milyen boldog vagyok hogy megvettem!! ^^
6.
6.
IceColdKillah
A HL annak idején egy amolyan példakép volt: Minden új akciójátékot azzal párosítottak össze!
5.
5.
felegyi
Gabe e-miadt hisz a PC-s platform felemelkedésében... Bár itt van pár konzolos eladás is!
4.
4.
Optimus Prime
Én csak most kezdtem bele a Half-Life játékokba és máris a kedvencem. A HL2 csak demóból és videókból ismerem, de a Source Engne nem piskóta.:) Látszik is ez a Left 4 Deaden. Mindez idáig talán az egyetlen zombis játék, ami tetszik.
1.
1.
NereusLaceee
És ennek örülök, és bátor leszek: azt mondom, az eladott példányszámok után megmaradt tiszta haszonba beleírt utolsó centet is megérdemlik. Még sok hasonlót és továbbra is ilyen lelkes és kreatív hozzáállást kívánok nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...