Videón az Unreal Engine 3 2010-es verziója

  • Írta: InGen
  • 2010. november 25.
  • Videó
Link másolása
Nem véletlenül az Unreal Engine 3 napjaink egyik legkeresettebb motorja a játékfejlesztésben, a stúdiók ugyanis nem csak a legmodernebb technikát, de a legjobb fejlesztői eszközöket is megkapják vele. Az Epic pedig kiadta a legújabb, novemberi frissítést.

Az Epic folyamatosan fejleszti a hihetetlenül rugalmas és sokoladú Unreal Engine-t, ami így folyamatosan képes megfelelni az új technológiák által támasztott követelményeknek. A legújabb, novemberi frissítéssel például számos olyan dolog került be az Unreal Developement Kitbe (UDK), melyekről csak akkor tudnék kimerítően írni, ha a Műegyetemre járnék, hosszú hajat és szakállat viselnék, és az életem unalmas lenne. Mindenesetre akit érdekel, az itt utánaolvashat, a többieknek pedig valószínűleg beszédesebb lesz az alant látható kis video, melyből levonhatunk néhány következtetést arra nézve, hogy mennyire fog durván kinézni a Bulletstorm és a Gears of War 3.

17.
17.
Háát?! Azt kell, hogy mondjam, hogy igen ez bizony szép. Van benne jó nagy mennyiségű parasztvakítás, de végső soron ügyes no.
Ami igazán tetszik:
-Dinamikus fények / árnyékok kezelése / ray of light szép és pontos
-Particle rendszer istenes (mozgó pollenek, saitjanny bogarak, hulló levelek)
-Blendelt környezet (hajladozó növényzet) a látványt tekintve még egy bones-re alapuló megoldás is hihetőnek tűnik. szép na! :)
-Nagyon részletes modell kidolgozás (dinamikus-level of detail kezelése)
-Kiválóak a posteffektek (glow például nagyon hatásos), depth of field kamera zoomos játéka zseniális!

Ami viszont nagyon nem:
-Az objektumokon lefolyó víz látszólag baromi olcsó "lightmap utánzat", csak rotált (még csak nem is animált) tex2d. Azért egy dot3-at igazán rátehettek volna, ettől lesz igazán olyan "műanyag" (Bár nem hiszem, hogy ezzel a megoldással sokkal jobbat el lehetne érni :)))
-Az eső, víz tükröződés és vízcseppek valahogy nagyon nem gyere be. A víz pl egy "statikus" (texturában animált) reflection/reflaction map. Ebben pl. a Cryengine sokkal látványosabb...
-Animált és blendelt víz alatti környezet teljes hiánya (igazán jó példa erre megintcsak a cryengine!).
-Látszólag kihagytak olyan olcsó (de látványos) trükköt, mint pl. a nedves felületeken tükröződő fények specular reflectionja, ha komolyabbat akarok akkor meg envmapos bumpal mégszebb lenne. Itt semmi :(
-Az átmenetek (posteffektek ki/be kapcsolása) nagyon zavaró, nem tudom, hogy a kameramozgás ért-e pl. 1:03-nál pont mipmap határra szerencsétlenül amikor kikapcsolja a blurt de ez így csúnya :/

Mindent összevetve az említett kukacoskodás ellenére az u3 istenes és nagyon szívesen látnék egy ilyen minőségű klasszikus és autentikus Tomb Raidert pl.
De azért úgy gondolom a Cryengine-ben talán egy kicsivel több lehet, bár ez is fantasztikus!
15.
15.
gagyinho
#8: köszönjük építő jellegű hozzászólásod!! :D
13.
13.
Speper
12.
12.
herlius
#1: Érdekes, hogy nekem is pont ezek szúrtak szemet. Csak azt furcsálom, hogy az idei Unreal Engine-es meglepetésjátékban, a Singularity-ben pont ezeket sikerült a legjobban lemodellezniük. Az esős pályákon pl. percekig gyönyörködtem milyen élethű az esővíz a tereptárgyakon. De többnyire pl. a csövekből kilövelő lángok is szépen sikerültek. Amúgy tényleg szépen mutat ez a videó.
10.
10.
daenath
#9: Nalad a pont :D A Bulletstorm nalam a varolista elen all.
9.
9.
a3a
#2: Tény és való, hogy az Unreal engine nem tökéletes (a legszembetűnőbb talán, hogy a hajat nem képes tökéletesen szimulálni) azonban gondolj bele mi lenne, ha mondjuk a Batman Cryengine 2-vel menne? Mennyivel drágább lenne és mennyivel később jelent volna meg? Nem mondom hogy a motor tökéletes, de sokkal több előnye van mint más motoroknak.
Nem is véletlenül van annyi mod az UT szériához.
8.
8.
kt1
Szerintem meg Ingen egy fasz : )
6.
6.
Giga0509
5.
5.
xICEMANx
Szép:D Gondolom ez hajtja a Gears of War 3-at nemde?...
4.
4.
Giggsy
Azért durva, hogy tulajdonképp maga az Unreal engine szinte már ismertebb, mint maga az Unreal Tournament.
3.
3.
daenath
#1: Egyetertek, viszont dobbenet hova jutotunk!!! Anno a Warcraft 2-ben szajtatva bamultam az atvezeto filmeket :)
2.
2.
abydos
Szerintem ez a legjobb motor, ráadásul magáncélra ingyenes... döbbenet...
2.
2.
galmat
Én nem vagyok kibékülve az Unreal Engine-nel... A legtöbb játék, amiben ezt használják teljesen mentes a fizikai szimulációtól (szoftveres szinten, a parasztvakítós Physx most lényegtelen.)

Ez igen zavaró tud lenni pl egy olyan remek címnél, mint a Batman: Arkham Asylum, ahol minden tárgy le volt betonozva a földbe... Ez egy vicc, ilyet 2009-ben nyomni, amikor a sok éves Max Payne 2-ben is a Havoc-nak köszönhetően legalább a székek,dobozok,polcok nem voltak statikus tárgyak.

Nyilván fejlesztőkön is múlik, mert a Gears of War-ban több minden kapott dinamikus fizikai megvalósítást, de ott se voltam tőle elájulva.
Egy Cryengine pl sokkal fejlettebb ilyen téren szerintem.
1.
1.
tjames
bevilágítás, fókuszpont, árnyékok, légpáratartalom, füst, levélhullás, égbolt, esőcseppek ezek NAGYON JÓÓÓK ! ! !

víztükör, vízfolyás, láng ezek annyira nem kiugrók...

Összességében viszont, az U3 műanyaghatásossága ellenére is KIRÁLY ! ! !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...