E3 2006: Sony konferencia - LIVE!

  • Írta: fojesz
  • 2006. május 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Sok-sok szeretettel köszöntök mindenkit a most indult Sony konferencián, itt az E3-on. Izgalmas percek következnek, s még izgalmasabb videókkal és képekkel várunk Benneteket.

Sok-sok szeretettel köszöntök mindenkit a most indult Sony konferencián, itt az E3-on. Izgalmas percek következnek, s még izgalmasabb videókkal és képekkel várunk Benneteket.


23:41 - Már jó előre megérkeztünk a helyszínre, de még így is hatalmas tömeg ácsorog itt. Lengetve kezünkben a sajtóigazolványt próbálunk előretörni, majd feszülten várakozunk az elkövetkezendő bejelentésekre, érdekességekre.

00:00 - Még minden kint vagyunk, a tömeg hatalmas. Ca$h cimbora örömmel kapta elő PSP-jét mikor meglátta a kint lévő asztalokat, ahol laptopokhoz csatlakoztatva gépét rögtön lerángatott pár komoly demót és videót kis kézikonzoljára - ki is kaptuk a kezéből, hogy elkezdjük nyüstölni a szerzeményeket.

00:12 - No végre, mehetünk! Szedjük is a sátorfánkat, hogy beljebb kerüljünk.

00:56 - Az összegyűlt, hadseregnyi nézelődő már sorba állt a bemutatóterem előtt. Várakozás közben jobbra hangokat hallunk: az egyik Sony munkatárs mesél arról, hogy kissé csiszoltak a konzol külsején, sőt a logó is megváltozott, mivel a Spiderman betűtípust ezúttal valami más váltotta fel.

01:27 - Ez igen. Idáig álltunk sorba, bent valami probléma adódhatott, ám most ezekben a percekben végre megindult a tömeg - úgy néz ki hamarosan megkezdődhet a tényleges konferencia.

01:42 - Végre mindenki elfoglalta a helyét, szerencsénkre a GK stábja nagyon jó helyeket kapott, remek rálátásunk lehet így az eseményekre. Elő is kapjuk laptopjainkat, hogy gyorsan tudjuk szállítani Nektek a friss információkat. Most már tényleg kezdődik a nagy esemény - ha negyven perces késéssel is, de kezdődik. :)

01:53 - A színpadon Kaz Hirai! A tisztelt úr nem kertelt, belevágott a lecsóba: megerősítette a PS3 novemberi debütjét, majd a PlayStation 2 bámulatos eladási statisztikáiról szólt egy keveset: 6 év alatt mintegy 100 millió darab PS2 kelt el - a PS1-ből ennyit 12 év alatt sikerült értékesíteni! Természetesen játékból is rengeteg fogyott.

02:03 - Daks kissé késve rohant be a konferenciára (biztonsági őrök százainak kellett igazolnia magát :)): késésének oka 9 darab Motorstorm kép volt, melyekett itt meg is tekinthettek.

02:07 - A fent említett Kolléga Úr rendesen meglepett bennünket - négy darab Formula 1 képet is hozott számotokra.


02:10 - Közben sok szó esik a PSP-ről: megtekintettünk pár trailert. A Gangs of London videója mellett kiemelendő a Killzone: Liberation animáció is a maga felejthetetlen hangulatával. A Sony kiad egy Greatest Hits csomagot, mely a következő gammákat tartalmazza majd: Ape Escape, Hot Shots Golf, Twisted Metal, WipeOut, ATV. Árról nem esett szó. A korábban ígért GPS és hangüzenet küldési lehetőség 2007-ben érkezik a konzolhoz egy firmware frissítés keretében.

02:15 - Végre PS3, InGen koma kedvence. Újra ismertetik a következő generációs gép hardverét: Cell processzor, Blu-Ray technológia, stb...

02:24 - Találjátok ki, mit nézünk épp! Nos futtában láthatjuk a Gran Turismo HD-t! Ez a játék gyakorlatilag a negyedik rész feldolgozása - természetesen felturbózott grafikával és fizikával: mindezt PS3-on. Az első játék, melyet 1080-as HD-felbontásban csodálhatunk. A munkatárs által használt kontroller drótos, ezüst színű és vékonyabb mint eredeti elődje. Tényleg nincs többé Bat-Man kontroller?

02:32 - A menő hardver miatt a Gran Turismo HD-ben a menütől a versenyig mindössze 2-3 másodperc eljutni - tehát még ilyen brutális grafika (a negyedik résznél kb. 50x szebb a HD-verzió) ellenére sem tölt szinte semmit a játék. Kép alant.


02:43 - Daks ismét képszerző túrára indult, s három PlayStation 3-t prezentáló fotóval tért vissza. Lessétek meg őket!


02:47 - Meséltek nekünk a "PSP E-Distribution" nevű szolgáltatásról - ezen eszköz segítségével a PSP-n PS1-es játékokat tolhatunk, miután rátöltöttük azokat egy Memory Stick-re. A Ridge Racer első része olyan prímán futott a kis gépen (felbontás állításának lehetősége mellett), hogy nagyot dobbant kicsi szívünk - milyen jó kis játékokat fogunk mi újra elővenni a közeljövőben. :)

02:51 - Bemutatták a PS3-as SingStar-t. Érdekesség, hogy a blu-ray lemezeknek köszönhetően több száz zenei számot tudtak a játékba zsúfolni, ráadásul az online szolgáltatásoknak köszönhetően újabbakat tölthetünk le. Mellékesen jegyezném meg, hogy az onlájn cuccok ingyenesek lesznek!

02:53 - Daks szerzett pár képet a Warhawk című játékról, illetőleg a fehér PSP-ről. Csekkoljátok őket!


02:57 - Bemutatták a Game Republic műhelyében készülő Genji 2-t. Az ősi japán történelem játékban még több lóháti és tengeri csata lesz. A videó alapján egyfajta Genji 1 és Dynasty Warriors-hibridként jegyeztük meg a második Genjit.

03:01 - Bemutatták a Heavenly Swordot, mely első pillantásra sok közös vonást visel a God of War című remekkel. Próbáljatok erről meggyőződni Ti is a képek alapján.

03:05 - Több játék rövid trailerét csodálhattuk meg: jelen volt a Lair, melyben egy sárkánylovag szerepét öltjük magunkra és más sárkányok ellen küzdünk. Animációt láthattunk az új Getaway-ről illetve az Afrikáról. Ez utóbbi állatokat mutatott be olyan grafikával, hogy az állunkat keressük még most is. Megcsodálhattuk az eredetileg PS2-es Hot Shots Golf felturbózott változatát, illetve bemutatták a Monster Kingdomot, mely fantasy-horrorjáték. Lair és Afrika képek alant.


03:12 - Bejelentetlen címek következnek: elsőként itt az Eight Days, mely egyfajta GTA-klón lesz több átvezetővel és érdekesebb történettel. Másodsorban a Naughty Dog új játékából láthattunk részleteket - e játékot még nem nevezték meg név szerint. Eight Days képek Daks jóvoltából:

03:15 - Következik a Resistance: Fall of Man demonstráció - a játék sokatoknak I-8 néven lehet ismerős. A játék egy alternatív világban játszódik, ahol második világháborúból származó fegyverekkel kell irtanunk. Az FPS sokban hasonlít a Call of Duty-ra, ám brutális grafikájával elüt az Infinity Ward csúcsjátékától.

03:20 - További rövidke filmecskéket láttunk a következő játékokról: Assasin's Creed, Gundam, Coded Arms Assault, Ridge Racer 7, Brothers in Arms: Hell's Highway, Tekken 6, Sonic the Hedgehog, Virtua Tennis 3, Virtua Fighter 5, Stranglehold, Fatal Inertia, Bladestorm, Armored Core 4. Assasin's Creed:

03:24 - Megérkezett az EA. Összehasonlítják a PS2-t és a PS3-t, majd bemutatják az NBA Live 07-t - bámulatos demó látható róla: tényleg valós időben. Bemutatják az új Tiger Wood demóját is. Az EA 10 játéka készül PlayStation 3-ra a többi platform mellett, ezek közül a Madden majd játszható lesz az E3-on. További demók prezentáltattak még: Need for Speed Carbon, Army of Two, Medal of Honor Airbone. NBA Live 07:

03:32 - Bemutatták a Final Fantasy XIII-t, most a 2007-ben megjelenő Metal Gear Solid 4 és Ken Kutaragi következik. Metal Gear Solid 4:

03:36 - Daks megállíthatatlan: hat új Gran Turismo HD képet szerzett Nektek. Lessétek meg őket!


03.38 - Kutaragi bemutatta az új PlayStation 3 kontrollert. Ez külsőre ugyanolyan mint elődje, viszont ugyanúgy, mint a Wii kontroller, ez is érzékeli a mozgást! A hat irányú érzékelőnek köszönhetően a Warhawk tervezője a gombok nélkül irányította az űrhajót, pusztán a kontrollert mozgatta a levegőben!

03.43 - Ismét Kaz, ki lerántja a leplet a végleges világpremier napjáról, ami november 17-e. Két kiszerelésben lesz kapható a gép: egy hatvan és egy húsz gigás merevlemezzel rendelkező PS3 közül válaszhatunk majd vásárláskor. A hatvanas 600, míg a huszas 500 zöldhasút kóstál majd.

03.47 - A konferencia véget ért. Reméljük élveztétek a műsort, s legközelebb is találkozunk Veletek a Microsoft illetve a Nintendo prezentációján.

11.
11.
ballcsy2
Ez egy jö nagy baromság!!!!!!
10.
10.
Daks
ha lett volna ra egy napunk akkor nagyon frappans kerek cikk lett volna belole, de ez liveblog amiben percrol percre tudositottunk - ennel tobbet nem lehet megtenni :)
9.
9.
InGen
Ettől a Gran Turismo -tól most ne várjatok sokat egyelőre: ez EGY AZ EGYBEN ugyanaz, mint a PS2-es GT4, csak 1920x1080-ban. Ennyi. Majd jön a Vision GT.
8.
8.
Ca$h
Hmmmm... de jó is volt nekünk ott az E3-on! :)))
7.
7.
InGen
#3 Eg: megvan a véleményem erről a cikkről... írtam is a szerzőjének egy levelet :)
6.
6.
InGen
Dragoman: ami jó azon minek változtatni? A DS2 a világ legjobb kontollere.



A mozgásérzékelést pedig nem 2 nap lehetett kifejleszteni, valószínűleg már a Nintendoval egyidőben nyomták.
5.
5.
Myko Alto
Nem izgat a PS3?!?! Hát az hogy lehet? :)
4.
4.
FNorberto
Nem izgat a PS3 de a tudósitás jó.Nekem a legnagyobb hír a Need for Speed Carbon.
3.
3.
Myko Alto
No néddmán ki szólt hozzá a témához! :) Wellcome EG! :)



Egyébként a kis tudósítás jó lett, élvezetes volt olvasni :P
2.
2.
Drago
Jó lett az összefoglaló. Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de a Sony egy-az-egyben lenyúlta a Wii-s hadonászást, illetve a kontroller külsején sem történt jelentős változás, ezen ültek eddig?

Végül pedig egy plusz információ:

20GB HDD SKU - no HDMI, no memory card, no WiFi

60GB HDD SKU - 1 HDMI
1.
1.
Guevara
Lehet csak itt nem jön át, de ezek a GT HD képek kifejezetten csúnyácskák!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...