Amerikai toplista: a Destiny 2 vitte a szeptembert

 • Írta: fojesz
 • 2017. október 24.
 • Toplista
Link másolása
Noha már tudjuk, hogy hardverfronton a Nintendo tarolt, egy utolsó pillanatban történt halasztás miatt csak most tették közzé, hogyan sikerült az amerikai játékpiac szeptemberje. Következzenek a részletek!

Hardverpremierrel és egy sor játékmegjelenéssel zárult az idei szeptember, aligha meglepő, hogy az amerikai játékpiac is megtáltosodott. Az NPD Group jelentése szerint éves szinten 39 százalékkal, 1,2 milliárd dollárra nőtt a régió iparági forgalma, amiben a játék- és a hardverszegmensnek is oroszlánszerepe volt.

A játékeladások összesen 49 százalékkal több bevételt, 744 millió dollárt hoztak a piaci szereplőknek. A Destiny 2-t érdemes kiemelni elsősorban, a Bungie játéka ugyanis tarolt: nemcsak az első helyet szerezte meg magának a havi toplistán, de az év eddigi legjobb rajtját produkálta, és az év legkelendőbb játékának címét is átvette az új Ghost Recontól. Nem mellesleg pedig az első Destinyt is lenyomta. Íme, a legjobb húsz listája - a csillagozott címeknél a digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben:

 1. Destiny 2*
 2. NBA 2K18
 3. Madden NFL 18
 4. FIFA 18
 5. Mario & Rabbids: Kingdom Battle*
 6. Marvel vs. Capcom Infinite
 7. Grand Theft Auto V
 8. NHL 18
 9. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 10. Rainbow Six: Siege
 11. Mario Kart 8*
 12. Metroid: Samus Returns*
 13. Pokken Tournament*
 14. Overwatch*
 15. ARK: Survival Evolved*
 16. Uncharted: The Lost Legacy
 17. NBA Live 18
 18. Splatoon 2*
 19. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
 20. Minecraft


Ahogy arról már beszámoltunk, a konzoleladásokat ezúttal is a Nintendo dominálta. A szegmens 316 millió dollár forgalmat ért el, ami 34 százalékkal nagyobb a tavalyi év hasonló időszakához képest, a darabszámokat tekintve pedig a SNES Mini és a Nintendo Switch is lenyomta a PS4-et - igaz, a Sony konzolja drágább, ezért az árbevétellel számolva már az ő gépe vezet. A kiegészítők közül is a fekete DualShock 4-et keresték a legtöbben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...