Amerikai toplista: októberben is a Switch győzött

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 20.
  • Toplista
Link másolása
Újabb remek hónapot zárt a Nintendo az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group szerint. A kiotóiak szállították a két legkeresettebb konzolt októberben, és a Super Mario Odyssey is remek rajtot vett.

Éves szinten 11 százalékkal, 825 millió dollárra csökkent az amerikai játékpiac forgalma. Szinte mindegyik szegmens zsugorodott a tavalyi évhez képest: a konzolos játékok eladásai 20 százalékkal (447 millió dollár), a PC-seké 29 százalékkal (27 millió dollár), a kiegészítőké pedig 7 százalékkal (113 millió dollár) estek vissza.

Egyedül a hardvereladások nőttek 10 százalékkal (238 millió dollár), a két legkeresettebb konzol ezúttal is a Nintendo Switch és a SNES Mini volt - ezek adták az eladások kétharmadát. Azt ugyanakkor az NPD igyekezett leszögezni, hogy az egész éves teljesítményt figyelembe véve továbbra is a PlayStation 4 vezet, ahogy a kiegészítők között a fekete DualShock 4 a legkeresettebb termék.

Habár az októberi hónap nagyon erősre sikerült játékmegjelenések szempontjából, az idei címek nem tudták felvenni a versenyt a tavalyi Battlefield 1-gyel - ezért a csökkenés. Íme, a toplista:

  1. Middle-earth: Shadow of War
  2. Assassin's Creed: Origins
  3. Super Mario Odyssey
  4. South Park: The Fractured but Whole
  5. NBA 2K18
  6. FIFA 18
  7. WWE 2K18
  8. Madden NFL 18
  9. Destiny 2
  10. Forza Motorsport 7
  11. Gran Turismo Sport
  12. Grand Theft Auto V
  13. The Evil Within 2
  14. Wolfenstein II: The New Colossus
  15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  16. Mario Kart 8
  17. Fire Emblem Warriors
  18. Ghost Recon: Wildlands
  19. NHL 18
  20. Rainbow Six: Siege
4.
4.
Norbiii
#2: Köszönöm szépen a választ! :)
3.
3.
RangerFox
Pedig ez az év olyan erős volt játékmegjelenések terén, mint anno 2013 kb. És ennek ellenére is ennyit csökkent az éves bevétel. Aggodalomra adhatna okot, de még így is az egyik legnagyobb iparág.
2.
2.
zoenn
#1: Természetesen lesz.
1.
1.
Norbiii
Azt kérdezném, hogy (mikor) lesz teszt a Super Mario Odysseyről? Remélem lesz róla valami, hiszen ez kb akkora cím a Nintendora, mint egy UC a Psre....Örülnék neki. :)

Néztem videókat a játékról és egyszerűen egy álom! Annyira különleges, és kreatív, hogy arra nincsenek szavak!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...