Brit toplista: kiábrándító rajtot vett a Battlefront II

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 20.
  • Toplista
Link másolása
A Battlefield 1-től és a Star Wars: Battlefronttól is elmaradt a Star Wars: Battlefront II rajtja a briteknél, és valószínűtlennek tűnik, hogy a visszaesést ellensúlyozni tudnák a digitális értékesítések.

Habár az üzletek arra számítottak, hogy a Battlefront II rekordokat döntöget majd az Egyesült Királyságban, a legutóbbi eladási toplista alapján ez nem történt meg, sőt: a játék első heti eladásai 50 százalékkal múlták alul a Battlefield 1, és 61 százalékkal a Star Wars: Battlefront rajtját. Érdemes megjegyezni persze: a brit toplista csak a dobozos eladásokkal kalkulál, miközben a digitális értékesítés egyre nagyobb teret nyer magának, az EA korábbi adatai alapján nem valószínű azonban, hogy egy ekkora kiesést pótolni tudnak az online vásárlások.

A toplista élén továbbra is a Call of Duty: WWII csücsül, míg a harmadik helyezettünk a FIFA 18 lett. Egyébként is sok újoncunk volt a héten: noha a Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon jócskán lemaradt az eredeti Sun & Moon eladásaitól, bővített kiadásoktól nem olyan rossz az a negyedik és ötödik hely. Eközben a The Sims 4 konzolos változatai hetedik helyre juttatták a címet, míg az L.A. Noire új kiadásainak egy nyolcadik helyre futotta. A LEGO Marvel Super Heroes 2 éppen összehozta a tizedik helyet, míg a Skyrim VR-változata a tizenkilencedik helyet csípte meg.

  1. Call of Duty: WWII
  2. Star Wars: Battlefront II
  3. FIFA 18
  4. Pokémon Ultra Sun
  5. Pokémon Ultra Moon
  6. Assassin's Creed: Origins
  7. The Sims 4
  8. L.A. Noire Remastered
  9. Super Mario Odyssey
  10. LEGO Marvel Super Heroes 2
  11. Need for Speed: Payback
  12. Gran Turismo Sport
  13. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  14. Grand Theft Auto V
  15. Forza Motorsport 7
  16. Forza Horizon 3
  17. Sonic Forces
  18. Wolfenstein II: The New Colossus
  19. The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  20. PlayStation VR Worlds
50.
50.
Stranger
#47: Ez tök jól hangzik, csak egy ingyenes játékban is el lehet lenni fizetés nélkül. Egyébként a top játékokból több bevétel folyik be mint bármelyik filmből.

"A Call of Duty legújabb része az első három napban több pénzt generált, mint a Thor: Ragnarök és a Wonder Woman"

3 nap alatt 134 milliárd FORINTOT termeltek. Azt pedig ne mondják, hogy 100 milliárd megcsinálni egy játékot ami semmivel sem tud többet mint egy tizenéves CoD, csak szebb a grafikája.

A Star Citizen jár most 164milliárd crowdfuningnál, na ők tényleg nextgen játékot is csinálnak. Ezekben az AAA játékokban nem is látni, hogy a gémekbe tolnák a pénzt.
47.
47.
RangerFox
Az a baj, hogy nem vagytok tisztában, hogy mennyibe is kerül egy AAA játék fejlesztése, marketingje. Az jobb lenne ha 80-90 dollárba kerülne, mikrotranzakciók nélkül? Ez nagyon fel van fújva, nem ennyire vészes a helyzet amúgy. A sztorija unalmas, de legalább látványos, a multija jó meg szép. Ennyi, fizetés nélkül is el lehet vele lenni.
46.
46.
Stranger
#43: Egy ingyenes játékban is JÁTÉKKAL szeded ki a "többit". Az a baj, hogy ez a rendszer még jobban el tud kurvulni. Már most is érezni a játékokon, idézném a GK, AC: Origins tesztjéből.
"Pofátlanul terel a mikrotranzakciók felé"

Egyébként miért kellene megunni mondjuk egy multis játékot, mert feloldottál mindent? Battlefield 1942, Battlefield 2 még 10 év után is aktív, pedig soha nem volt bennük semmilyen feloldási rendszer.

Nem tom, de én agyfaszt kaptam már attól is amikor egy f2p játékban elkezdtek direkt függővé tenni, belépéskor "ajándék", napi, heti küldetések, stb. Csak hogy lépj be, függj. Egy jó játék megteszi ezt a nélkül is. Legyenek összetett, új gémek, próbáljanak klasszikusokat teremteni. Mert az fix, hogy egy Battlefront II, Battlefield 1, AC: Origins, CoD WW2 meg a tököm tudja mi, sehol sem lesz 10 év múlva. A naaagy feloldási grind rendszerükkel... ellenben jópár hasonló tizenéves játék a mai napig aktív.
44.
44.
delphijos
#43: "a tobbit kiszeded -most figyel mert meglepetes lesz!!- JÁTÉKKAL! VÁgod?"

Tekintsünk el attól egy pillanatra hogy elfogadható-e a mikrotranzakció egy fizetős játéknál, mert ugye most nem ez a vita tárgya.

DE.
Ne haragudj, de én sem értem miről beszélsz. A BFII-ben nem ugyanez van? Persze, röpködtek itt a nagy számok, de azért ne felejtsük el hogy bele lett számolva MINDEN összeszedhető hős, cucc. Egy Vader a mostani rendszerben 2-3 nap alatt megvan , a Card-okért sem kell hetekig farmolni ( több játékos ismerősöm szerint ), szóval én sem vágom hogy hol van itt az a hatalmas különbség hogy a BFII köpkodve van szemben a COD-al. Annyi a különbség, hogy a BF-ben vannak hősök, amik drágábbak ( több játékba kerülnek ) mint a többi cucc,

Ha nem akarsz fizetni - most figyel mert meglepetes lesz!! - a BFII-ben sem kell. A 10 órás trial alatt végignyomtam a kampányt, nekem ennyi elég volt, a COD meg egyáltalán nem érdekel ( a demo-t kipróbáltam ), szóval nincs bennem semmi elfogulság, de nem értem hogy mit vártak a játékosok a fizetés nélüli, játékkal kiszedős módszertől. 1 hét játék után legyen meg MINDEN ????
43.
43.
shatterhand
#38: Szezon a fazonnal,nem?
Codba max a dlcert fizetsz, a tobbit kiszeded -most figyel mert meglepetes lesz!!- JÁTÉKKAL! VÁgod? Alapbol is jatszol a multival,de ezek szerint vmiert problema ha kozbe kapsz egy elerendo celt 1-2nap jatekkal pluszba. Biztos izgalmas dolog megvenni a pontokat hogy szerencsefaktorral kinyerd a ladabol arrol meg ki tehet? Aki hulye fizessen azt roviditse le a szavatossagot.
El kene donteni,hogy jo ha vmivel jatszunk vagy legyen minden alapbol meg hadd unjuk meg 2ora alatt.
Bf2 nem tetszik de ez a hiszti korulotte. Ahogy a destiny is. Ha surun ad jo cuccot abba mi az izgalmas? Mindenkinek megvan az epic fegyver. Ha meg ritkan jon akkor meg siras van.
42.
42.
shatterhand
#40: Te nem erted a haveroddal egyutt. Nem kell fizetned hogy nyerj. Es nincs fizetos fegyver sem. Es nem kell 40ora farmolas sem.
Hiaba van egy utos fegyver a sor vegen még a statja sem szamit. Nerfelnek,buffolnak a visszajelzes alapjan. Kijohet pkuszba 20fegyver az max kozmetikazhat hogy sok van.
41.
41.
frankdelgado
Na akkor ezzel is vàrunk, remélem a mea xulpàzàst megtoldjàk némi àresessel ünnepek tàjékàn.
38.
38.
Stranger
#32: Warframe, War Thunder, Planetside 2, World of Tanks, stb. Ezek ingyenes játékok és több éves folyamatos tartalomkiadást is megkapsz ingyen. De tényleg, full free minden. Egyedül annyi van bennük, hogy farmolni kell a cuccokért. Ezekhez lehet boostokat venni, stb ha zavar.

Most hogy jön ahhoz bármilyen fizetős játék, hogy ezek után mikrotranzakciót tegyenek bele? Még jó hogy holmi fegyver pakkok ingyen vannak. Nekem tökmind1 ki mit mond, "jaaaj hát nem erősebb a fizetős cucc", "mindent ellehet érni csak lassan!!44!4". Ez egy f2p szintű mikrotranzakció, 20 ezer forintos játékokban, ahol még mikrotranzakciók mellett képesek DLC-ért is pénzt kérni. Még jó, hogy a BFII-ben a DLC-k ingyenesek lennének... De komolyan, ez a minimum amiről beszéltek, de szvsz elfogadhatatlan.
37.
37.
shatterhand
#36: Az elso mondatom nem kerdes volt.
Mindig volt penzvasarlas,csak most kesett par hetet.
30.
30.
Grabowsky30+
Ezt hívják 2 szék közé esésnek! Sokakkal ellentétben én nem utálom az EA-t, sőt azt gondolom az origin access a legjobb szolgáltatás az összes közül, de ezt megérdemelték és örülök, hogy a játékosok jelezték a cég felé, hogy na most volt elég! Remélem hamarosan az Ubi és az Activision is megkapja a maga pofonját!
26.
26.
PaprikaJancsi
#24: +1 úgy emlékszem arra hivatkoztak, hogy azért nem szerencsejáték, mert mindenképp kapsz valamit.
25.
25.
PaprikaJancsi
Nagyon jó kis játék lett. A hangulat egyszerűen csillagos ötös. :)
24.
24.
#8: Így keletkeznek a dezinformációk.

Pontosabban fogalmazva, Belgiumban vizsgálják azt, hogy vajon szerencsejátéknak minősül-e a játék loot-rendszere.

Nem az EA ellen indult, és nem találták szerencsejátéknak.

Azért a kettő nem ugyanaz.
23.
23.
delphijos
#19: Jó a kampány, de szerintem annyi pénzt viszont amennyibe a játék kerül nem ér ha multizni nem akar az ember.
22.
22.
Thor Vath
Tényleg jó játék lett, a kampányt nem tudtam letenni :) Ha az EA nem borzolja a kedélyeket azzal, hogy megpróbálja elk*vítani a játékot, egy új klasszikus született volna (még lehet). Eddig úgy érzem, megérte. A látvány állat, az a hangulat nagyon SW, a repkedő cuccok irányítása pedig egész jó lett (azért még lenne mit csiszolni). Kraftolgatok, gyűjtögetek, aki meg nem tud/akar játszani és levágja a kanyarokat, felőlem fizessen. Az, hogy továbbra sincsenek igazi squadok azért elszomorító. Csapatmunka zéró. Ez sajnos nagy negatívum, sokkal nagyobb probléma, mint a fizetős mizéria.
21.
21.
Ruuny
#19: Detto!!!! Akkora élmény és a grafika hangok stb is... hogy pislogok csodálkozom!!! Értsd úgy mielött..... hogy 1éve van xbox one és az előzö részekkel nem játszottam.
20.
20.
kopic
Meg is erdemlik ezek a nyomorult férgek. Az ea-nel nincsen mocskosabb kiadó a földön.
19.
19.
sajttaller
Megértem, hogy sokaknak nem tetszik ez a pay to win cucc a játékban, nekem sem, bár azzal nekem semmi bajom, hogy fel kell oldani a dolgokat egy játékban, még ha az sokáig is tart (igazából, ha nincs benne mit feloldani, akkor kevésbé van kedvem játszani egy ilyen típusú játékkal).

Viszont:
A kampánya kúúúúúúúúúúrva jó lett, feledhetetlen élmény, és bár nem túl hosszú (4-5 óra), de iszonyat jó küldetések vannak benne, ha a multi esetleg nem is, de ez megéri a pénzét, legalábbis az sw rajongóknak.
18.
18.
shatterhand
#14: A fostos codban legalabb nincs meglepetes.
17.
17.
shatterhand
#11: A latvany buntet. Nagyon adja a SW filinget az egesz. De mint jatek rohadtul unalmas. Szerencsere nem izgat, hogy szerepel. Learazva se tud lazba hozni.
16.
16.
ollie92
#15: Beta után előrendeltem, annyira jó lett, de éppen a DELUXE launch előtt visszamondtam, nekem még simán engedte. Mikor néztem, hogy mennyi kredit kell a hősökre és hogy felfejlessz 3, vagy 4-es szintű kártyákra, tudtam hogy sima grindelésből nem jutok sokra....beálltam én is a lázadók közé :)
15.
15.
shorty123
egy hónapja még biztos voltam benne, hogy megveszem, de már elmúlt :)
14.
14.
markoci555
így is második helyen van, természetesen egy f*stos cod után (akár fifa is lehetne)
13.
13.
ollie92
Picsába, pedig úgy vártam már.....de remélem, hogy ez az eset beindított valamit. Miután Bob Iger megszorongatta Willson golyóit, muszáj lesz valamit lépni, hogy visszanyerjék a nevüket, mert nem 10 millából készült. Maga a játék parádés volna, ha csakis ingame grindelés lenne, a buzi pózok, meg egyéb kozmetikai kiegészítők kerülnének a ládákba. De maga a kraftolás is kurva drága, olyan árakkal nyúzhatod heteken át, hogy fejlődj....
12.
12.
ollie92
#11: USD2100 /184 nap feloldani az összes tartalmat az alapjátékban !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...