S.T.A.L.K.E.R. 2 - csak az év végén jelenik meg

  • Írta: gorien
  • 2022. január 12.
  • Csúszás
Mégsem térünk vissza áprilisban Csernobilba. A GSC GameWorld úgy döntött, túl fontos a stúdió számára a S.T.A.L.K.E.R. 2 ahhoz, hogy elsiesse a munkát, ezért egészen decemberig halasztotta a megjelenését.

Az elmúlt évben felpörögtek a dolgok a S.T.A.L.K.E.R. 2: The Heart of Chernobyl körül, sorjában jöttek az előzetesek és a képek, mindez pedig szépen kikövezte az utat az áprilisi megjelenéshez. A GSC GameWorld azonban ma bejelentette, hogy még nem érdemes pakolnunk a csernobili kirándulásra, a játék megjelenését ugyanis elhalasztják.

Az új dátum jelenleg december 8. A bejelentésben a csapat leírja, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 az eddigi legnagyobb játékuk, ezért alapos tesztelésre és további simításokra is szüksége van, a csúsztatással keletkező, extra hét hónapot erre fogják felhasználni. Ígérik, mindent megtesznek azért, hogy felérjenek az elvárásokhoz, épp ezért annyi időt szánnak a fejlesztésre, amennyit csak kell.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: The Heart of Chernobyl PC-n és Xbox Series X/S-en lesz játszható, illetve a Game Pass könyvtárába is bekerül.

23.
23.
bitchka
#22: Ez a kelet-európai fejlesztők sorsa. Próbálnak valami újat alkotni és jön az amerikai foscunami, vele együtt meg a vérpistikék rinyálása, akik 2 percet játszottak a játékból, de inkább annyit sem. A STALKER folytatására is az amerikai idióták miatt kell várni 14 évet.
22.
22.
crytek
#21: Ja így nem a 7 milkát bukták el hanem teljes büdzséjük (részvényáruk) 30-40%át ami azóta se tért magához... végül is biztos megérte :)
21.
21.
bitchka
#18: Mi köze ehhez a cd projectnek? Ott sem a fejlesztők szarták el a dolgot, hanem a befektetők és az állam, hogy muszáj volt kiadniuk 2020-ban, különben bukják a 7 millát. Egyébként egy zseniális játék lett a CP, pont leszarja minden 12+ éves, hogy nem lehet benne metrózni.
20.
20.
manderel
#18: Ők is halasztottak hasonló indokkal, többször is.
19.
19.
KopyAti
Egyébként reménykedek, hogy egyszer jön Ps5 re is!
18.
18.
KopyAti
17.
17.
nemfontos
#5: Az eredeti stalker játékhoz van egy kiváló mód ami semmit nem módosít a játékon csak a grafika lesz szebb a fél húzott textúra és pár egyéb módosítás miatt. A nevére sajnos nem emlékszem. De ezzel az eredeti stalker élmény megmarad. Megkeresem ha érdekel valakit.
16.
16.
br1Koo
15.
15.
crytek
#13: Netes otvar kell a halálnak
14.
14.
piskóta
Nah baszki. Pedig már úgy csiki-brikiznék egy jót.
13.
13.
br1Koo
Amíg vártok rá menjetek Tarkovozni. Az a játék áll legközelebb a Stalkerhez témában a Metro játékokon kívül.
12.
12.
markoci555
nem is gondoltam hogy ez ilyen "hamar" jönne, sehol semmi aztán hirtelen egy kis gameplay videó után már itt is lenne a megjelenés? Tudtam én jól hogy ez csak szerencsével lesz idén megjelenve, de inkább jövőre, ha tényleg megjelenik
a lényeg hogy senki ne rendeljen előre...
11.
11.
bitchka
#6: Mert elfogyott a pénz, kevesen voltak, ráadásul a saját fejlesztésű motorral folyton gondok voltak. Ezeket a gondokat az UE és a Microsoft előfinanszírozása megoldotta (azt talán fennálhat, hogy kevés a fejlesztő). Én inkább azért számítottam csúszásra, mert az eddig kiadott anyagok kb. semmit sem mutattak gameplayből, illetve konkrétan nem volt AI a gameplay videókon, holott pl. a DL2-ből és a Horizonból hónapok óta kijöttek kb. véglelegesnek tűnő gameplay videók. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy Decemberre kész lesz.
10.
10.
crytek
#9: Az igen...

Egy kész/sikeres/kúlt game átültetése egy új enginere

VS

egy teljesen új game létrehozása új megközelítéssel, singlet elhagyva... valóban ugyanaz a kettő
9.
9.
Lorthirash
#8: Igen ezt láttuk a battlefidnél is jól működött.
8.
8.
crytek
#7: Ki is lehet adni ám más cégeknek ahogy a többiek csinálják...a della így is úgyis nekik megy. Csak akarni kéne.
7.
7.
manderel
#5: Lehet hogy ők ehhez kevesen vannak, még a Microsoft támogatásával is.
Lenne meló a régi X-ray motoros játékokkal, ráadásul ki tudja mennyien vannak még meg a régi csapatból, akik még hozzá is mernek nyúlni ahhoz a motorhoz.
Persze akár át is ültethették volna új motorra, de akkor aztán pláne beláthatatlan távolságba került volna az új rész.
6.
6.
Dízel
#3: Pontosan. a gsc team nagyon hires a hatalmas csúszasokról, erre szamitani lehetett. a december 8 sem fix, de azért reálisabb. siman benne van egy jövő év tavasz vagy őszi megjelenés.
5.
5.
crytek
Szarul csinálták. Rég kiadtam volna a helyükben egy stalkert remastered kollekciót minden platformra és addig lenne min csámcsogni és dőlne a lé
4.
4.
Gerzson95
Valahogy nekem túl szép hovy igaz legyen kategória volt ez a megjelenési dátum.
3.
3.
Heldengeist
#1: Az eslő résznél is így kezdték, aztán évekig újra és újra elhalasztották és ugyanúgy egy csonka és bugoktól hemzsegő félkész játék jelent meg.
2.
2.
Lorthirash
#1: inkább én nem akarok mégegy battlefieldet látni ha kell halasszák 2023-ra is.
1.
1.
Grabowsky30+
Ez szomorú, talán ez az egyetlen játék amit várok jövőre. Viszont inkább tartson tovább a fejlesztés, mint egy félkész szar jelenjen meg!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...