Néhány játékról már tudjuk, hogy mikor hagyja el a PlayStation Plus kínálatát

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 27.
  • Akció
Link másolása
Ahogy arra lehetett számítani, a megújult PlayStation Plus bővített katalógusában sem marad benne az összes játék a végtelenségig - néhány címről már tudjuk is, mikor kerül ki a kínálatból.

Ahogy az Xbox Game Pass esetében, úgy a megújult PlayStation Plusnál is dinamikusan változik majd a kínálat, ami azt jelenti, hogy nem csak új címek érkeznek bele, de egyes játékok el is hagyják azt. Szemfülesek már kiszúrhatták, hogy néhány anyagnál már feltüntetik a "lejárati dátumot", vagyis azt az időpontot, amikor azt már nem játszhatjuk többé PlayStation Plus-előfizetéssel (via Eurogamer).

A leghamarabb a Shadow Warrior 3-tól és a Syberia PS3-as változatától kell elbúcsúznunk, ezek a PlayStation Plus "Last chance to play" felületén is megtalálhatóak már - előbbi július 5-én, utóbbi július 19-én távozik. Ezenkívül a játékosok már észrevették, hogy a WRC 10 és az NBA 2K22 augusztus 31-én, a Red Dead Redemption II szeptember 20-án, míg a Red Dead Redemption és a Red Dead Redemption: Undead Nightmare október 17-én esik ki a felhozatalból.

A Sony kommunikációja szerint a távozó játékokról mindig időben értesítik majd a felhasználókat.

18.
18.
crytek
#17: Amihez éppen kedvem van :)
Elég sok a multiplatform cím ami nincs benne a game passba pl (bár ez nem zárja ki hogy ha ps plusból kikerül később game passban is feltűnhet.Ha a kiadókon múlik és kell nekik az ingyen 1-2 milla akkor ott lenne, de a MS-on múlik csenget-e értük)

A nagy hátrány hogy egyből megadva mikor fogják kiszedni a címeket. Itt van pl az AC Valhalla. Bármennyire is szeretem a szériát és tolnám izomból nem fogok bele mert 50 órát bele lehet tenni alsó hangon és ha erre szentelem az időm lehet közbe más is kikerül ami mondjuk csak 7-10 órás lett volna..

Műfajra ráéreztél a bloodborne és minden ehhez hasonló cucc nem érdekel. Én játszani akarok nem magam szívatni. Ezekbe 20 méterig jó vagyok addig amíg szembe nem jön bármi ott elvérzek. Szóval ezekre rá se nézek.

Na közben leperget ez is...Nyomni kell ezerrel. Következik Uncharted Lost Legacy

Crysis Remastered 2x
Killzone Shadowfall
Shadow Warrior 3
Shadow of the Beast
Werewolf: The Apocalypse - Earthblood
17.
17.
DragonBleacPiece
#16: Jól nyomod, mész sorban a listában és amivel még sose játszottál mert csak psre jött ki, azt töltöd? Vagy van amit kihagysz mert nem tetszik a műfaj, pl bloodborne gondolom.
16.
16.
crytek
#15: Szíved joga

PS plus is van pc-re csak szopás lett a start mert azóta se érthető el...Az meg hogy ára magasabb mint a game passos okoskodások az meg hát hogy is mondjam. Eleve a game mennyiség több a sonynál + ha megnézed a két cég értékét rájössz melyiknek van nagyobb szűksége a bevételre :)

Nálam elfér mindkettő. Amióta van ps plus itthon is csak a ps5 megy és már viszem végig a játékokat ezerrel. Addig a box most hónapokat pihenni fog (plague 2-ig mindenképpen).
15.
15.
LGHDTV+
#14: Csak hogy így ez nem gamepass konkurencia, hanem kutyaszar. Évente azt a 2-3 játékot ami érdekel, azt eddig is megvettem, ezután is megfogom. Ha meg annyira kell ilyen szolgáltatás, akkor ott a PCs gamepass, ami olcsóbb is, és abban több játék is van ami érdekel, na meg MS címek első napon benne vannak. Az már csak a CoDok miatt meg fogja érni sok embernek (majd ha az MSé lesz az Activision) , hisz minden évben toplistás, legyen bármennyire fos a Vanguard.
14.
14.
crytek
#12: Most kapaszkodj meg... Ez a ps plus ha hiszed ha nem, nem a ps tulajoknal szól nagyrészben :)

Én aki életemben nem voltam pses nekem ez kánaán mert alsó hangon is van bent 100 játék ami érdekel. De holnap már otthon leszek össze is harácsolom a listát mik érdekelnek

Eddig lepergett már az indulás óta a Crysis Remastered 2x, Killzone Shadowfall, Shadow Warrior 3, Shadow of the Beast, most pedig a Wherewolf Apocalype pörög majd követi az Uncharted Lost legacy.. Nyomni kell ezerrel mert 11.30 ig van előfizetés..
13.
13.
nemfontos
#12: Miből gondolod hogy minden bekerül egyszerre ami "régi"? Persze hogy nem teszik oda. Azt fogják csinálni, amit a pass. Ki be pakolgatnak dolgokat épp ahogy kedvük van.
Egyébként én sem fizetnék elő még egyszer teljes áron. Upgrade volt, mert volt két játék amit még a hónapban befejezek, és azok legjobb akciós ára összeadva több volt épp mint az hogy upgrade legyen. Ha csak egy lett volna nem kettő, akkor már nem teszem. Vagy ha meg akarnám tartani a kettőből bármelyiket, akkor sem.

Hogy megérte -e? A fene se tudja. A returnal -t gyakorlatilag feladtam. Első biomot végcsinálni nem nehéz, de a főellenség kinyír mindig. Nem vagyok elég jó hozzá, szóval elég volt. A demon souls meg az egyik leggyengébb a souls játékok közül, és van benne pár olyan bosszantó dolog, amit nehéz elnézni neki. (pl a híd amin mindig vég kell szaladnom, és még két páncélos mocsok is vár a végén... )

A stream -elés egyébként tökéletesen megy, de érdekes dolog hogy nem nagyon van logika abban hogy épp melyik játéknál engedi, és melyiknél nem. Pl a steins gate elite -nél pont nem, de a spider man -nél meg igen.

Meg persze vannak még bajok. Pl a csak stream -elhető játékoknál nincsenek képek sem. Külön kell utánajárni hogy mégis milyen az a program.

Én a magam részéről, ha már egyszer upgrade volt, a következő időszakban előszedem azt a pár ps3 játékot ami érdekes, (ninja gaiden -ek pl) meg azt a pár ps4 -est amit amúgy nem vennék meg mert annyit nem érnek. Aztán ha majd lejár, akkor marad a sima előfizetés, és néha napján megveszem ami kell, és ennyi...

12.
12.
LGHDTV+
#6: Microsoftnak miért éri meg? Az oké hogy nem lesz benne pl a God of War Ragnarök megjelenéskor. De egy a TLOU remake miért nem? Az egy 9 éves játék amit már PS4re is felhúztak egyszer. Az nem új játék.

Jelenleg az összes játék közül ami benne van a PS+ban, és érdekel és még nem játszottam az a Control, Metro Exodus és a Miles Morales. Jelenleg a Metro és a Control steamen akciós 10 és 12 euró, oké, nincs mindenkinek mellette PC, deha jól emlékszem nemrég (2 hete?) a PSen is akciós volt a Control 12 euró körül, Metrót nemtudom, de biztos lesz majd az is egyszer. Miles Morales meg nem érdekel annyira hogy annyi pénzt adjak érte, amennyit most kérnek érte. Szóval majd kb decemberben előfizetek egy hónapra, kijátszom ami érdekel és lemondom, mert jelenleg nem látom értelmét hogy rendszeressen fizessek érte.

Szerk: Metró nincs is benne, ezt benéztem, szóval még ennyire sem éri meg :D
11.
11.
crytek
#7: Ez egy db szolgáltatása a MS nak a rengetegből. Szó szerint veszteséges de ha az összképet nézzük szarrá keresik magukat mással így nincs is veszteség :)
Epic ugyanilyen storeal bukja a dollár százmilliókat de a fosnite meg az engine miatt kb meg se érzik, mégis müködtetik veszteséggel tovább..

Egyébként nem értem ezt az agyament felvetést hogy mert van ilyen előfizetés már minden game szar lesz. Mitől lenne szar? 1. Nem minden kerül bele ezekbe 2. PL a sony minőséget gyárt és ők ide semmit nem raknak 0 day. 3. A Ms a game pass előtt se tett le semmi maradandót a játékiparnak szóval ez rájuk eleve nem lehet igaz :)
10.
10.
nemfontos
#9: Amúgy az a halo még a béta fázist sem érte el, és vélhetően soha nem is fog már elkészülni. Az hogy 10 évig támogatnák... nem túl esélyes.
9.
9.
zoli12i
#8: Értem én, hogy kell a jó marketing. De ha az MS rám sózza a Halo-t (meg még 400 további játékot) 900 forintért 3 hónapra úgy, hogy a játék fejlesztése 500 millió dollár volt és még mindig nincs kész, akkor az soha az életben nem fog megtérülni. Persze nem nekem ez fantasztikus, csak az ő hasznukat nem értem.
MS-nél is szoktak mellé lőni, csak náluk az a előny, hogy végtelen dollárjuk van kísérletezgetni. Nem hiába nem közölnek soha pénzügyi adatokat....
8.
8.
nemfontos
#7: Az ms -ről sokan hiszik hogy mindig minden tű pontosan ki van számolva. Én nem hiszem hogy így van. Kipróbálnak mindent, és eldöntik mi az ami marad, mi az ami nem, mi az amin változtatni kell. Ha most olcsó(bba)n adnak neked valamit, azzal el lehet sorvasztani a piac egy részét (lásd lentebb) és utána lehet fejni. Ez lehet egy lehetséges terv, de bizonyára nem az egyetlen.
A hagyományos értelemben vett játékok fejlesztése most nem igazán prioritás, vagy legalábbis az xbox showcase -en semmilyen minőségi tartalmat nem mutattak meg, csak ígérgettek mint mindig. Majd gondolom phil hamarosan bejelent mindenféle csodákat, amik soha nem lesznek. Gyanítom hogy amit fejlesztenek, az is már a lentebb leírt modell alapján készül majd, és úgy fogják előadni, hogy ez "neked jó"... érted lesz az hogy service -ként működő pénznyelőket fejlesztenek neked. :)
A marketing mindig fontos. Ha bemegyek egy spar -ba, akkor egy kedves női hang 10 percenként felhívja a figyelmemet rá, hgoy "üzleteinkben önkiszolgáló kasszák is működnek ám... " és a kislány a bejáratnál elmagyarázza nekem hogy ez milyen jó, hogy én végezhetem el a pénztáros munkáját is, ráadásul ingyen... :)
7.
7.
zoli12i
#5: Inkább az a kérdés, hogy mennyire életképesek ezek a szolgáltatások ? Vagyis hogy inkább mennyire éri meg hosszútávon nekik?
Már vannak olyan híresztelések, hogy a MS durván mínuszt termel vele. De nekik meg mégis muszáj fent tartani a szolgáltatást, mert valahogy el kell adni a gépeket, amire nem jönnek az exkluzív címek.
Most is 300 forintért fizethettek elő 3 hónapra, majd aztán 3000 havonta. Nem vágom nekik ez hogy éri meg, mert így egy év alatt 1 játék árát sem termelem vissza, nem hogy 400-at.
Meg állítólag az MS már a következő konzol generációt ki akarja hagyni és csak szolgáltatást akar majd. Érdekes.
6.
6.
zoli12i
#3: És nekik miért érné meg a zsír új játékokat berakni, amik alaphangon 28 ezresek ? Tökön szúrás lenne.
Másfelől a MS-nek több évnyi előnye van, gondolom majd ez is kiforr valamikor.
Ráadásul a GP brutál gyenge felhozatalban már most a Plus-hoz képest, pár darab exclusive címével, mint a Halo....
Erre a Plus-ra majd egy év múlva kell visszanézni.
5.
5.
nemfontos
És persze a használt piacnak is annyi...
Gondoljatok bele. Régen megvetted a játékot, és az a tiéd. Játszod amikor akarod, felrakod a polcra, ha nem kell eladod, elcseréled, vagy bármi.
Később online vetted, de még mindig a tiéd. Eladni nem tudod, de legalább játszod amikor akarod.
Most az van, hogy adod a pénzt a cégnek, és NEM a tiéd a játék. Akkor veszik el tőled amikor csak akarják, még akkor is ha egyébként plusz tartalmakat is vásároltál hozzá.

Csak gondolkodjatok el rajta egy kicsit.
4.
4.
nemfontos
Az előfizetéses modell rákfenéje. Azt ugyanis mindig hallja az ember, hogy milyen jó dolog mikor "bekerül" valami, de azt már kevésbé szokták nagy dobra verni, hogy mennyi minden kerül ki belőle. Ezeket aztán ha játszani akarod, úgyis meg kell venned.

Egyébként ha kicsit távolabbról nézzük az eseményeket, akkor szomorú jövőkép rajzolódik ki, mármint a játékosok szempontjából. Ezek a nagy cégek nyilván többet akarnak keresni, és nem kevesebbet. A későbbiekre nézve ezt úgy lehet elérni, hogy első lépésben magukhoz láncolnak, és leszoktatnak a hagyományos értékesítési modellekről. Ezt nyilván úgy lehet elérni, hogy előfizetéses modellel elsorvasztják a játékértékesítést. Második lépcsőben kiveszik a gépekből még a lehetőségét is annak, hogy más forrásból vásárolj. Most tartunk ott, hogy kaptok egyszerre sok játékot előfizetésért, de mindeközben azért el el vesznek belőle, hogy aztán megvedd ha szereted azt a játékot. Ez már rosszabb helyzet, mint ha megvettem volna, hiszen elő is fizetsz, és még vásárolsz is adott esetben.
Az egész folyamat vége pedig a mobilos vonalon bevezetett modell lesz, ahol is előfizetés keretében kaptok alap játékot, de az önmagában nagyon kevés tartalmat jelent majd, és megkapjátok "ingyen" ahogy ti szoktatok fogalmazni az előfizetéshez járó tartalmakról, de közben lesz kiegészítő pár darab, meg 432 dlc, meg skin, meg játékpénz, meg ki tudja még mi. Addig fejnek majd, amíg csak lehet. És már nem lesz választásod ha neked ez a megoldás nem tetszik.

A játékok minőségére ez hosszú távon biztosan rányomja majd a bélyegét. Ezt már most is lehet látni.
3.
3.
LGHDTV+
#2: Jelenleg úgy tűnik a Sony nem veszi komolyan, csak ilyen neszesemmi fogd meg jól. Gamepass ugye működik PCn is, ez csak PSen. Azt még meg is értem hogy a Sony nem rakja bele az exkluzívokat első napon. De legalább mondana valamit hogy pl megjelenés után 3 hónappal, nem csak azt hogy "majd egyszer". Szerintem a remastereket és remamakeket simán belerakhatnák. Pl a TLOU Part 1, Spiderman remaster, etc, mert most tele van olyan PS4es játékokkal amik kaptak PS5 upgradet, de a PS5ösök csak a PS4es változattal tudnak játszani visszafelé kompatibilitással.

Én egyikre sem fizettem még elő, és nem is tervezek, mert csak azzal játszok ami érdekel, azokat meg megveszem, nem kell 200as library csak az a 2-3 játék évente ami érdekel, ha nincs mit játszanom, akkor nem játszok, de jelenleg a gamepass sokkal jobb szolgáltatás.
2.
2.
Ooorky
#1: Gondolom csak rövid időre fizette ki a Sony míg beetetik az embereket vele.
1.
1.
LGHDTV+
A gamepasshez képest amúgyis hígfos a PS+, még ha csak valami pixeles indie játékokat vennének ki, nem egy RDR2-t vagy WRC-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...