Brit toplista: még mindig Mario az élen

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 6.
  • Hír
Link másolása
Az olasz vízvezeték-szerelő továbbra is tartja első helyét, az EA idei focis játékán kívül csak a Nintendo játékai tudtak előrébb kerülni a múlt héten, mindenki másnál visszaesett a forgalom.

Elkészült a november 3-mal záródó hét brit dobozos eladási számainak listája, és összességében elmondhatjuk, hogy nem okozott meglepetést. Mivel kizárólag egy ország játékeladásainak is csak egy részét mutatja a lista, így természetesen messzemenő következtetéseket levonni belőle nem érdemes, főleg úgy, hogy a négy nagy platform (Xbox, PlayStation, PC és Nintendo) közül a Switch-táborra a legjellemzőbb a játékok fizikai adathordozón való vásárlása.

Ettől függetlenül érdemes egy pillantást vetni a listára, már csak azért is, mert hétről hétre visszatérnek két generációval ezelőtti címek, de előbukkanhat pár váratlan szereplő is egy-egy leárazás vagy frissítés okán. Nézzük hát, hogyan alakultak a múlt heti eladások a szigetországban:

1. Super Mario Bros Wonder
2. EA Sports FC 24
3. Spider-Man 2
4. RoboCop: Rogue City
5. Mario Kart 8 Deluxe
6. Hogwarts Legacy
7. Nintendo Switch Sports
8. Assassin's Creed Mirage
9. Minecraft (Nintendo Switch)
10. Animal Crossing: New Horizons

Az EA Sports FC 24 egy helyet javított az előző héthez képest, az új Robotzsaru-játék pedig a negyedik helyen nyitott. Az év nagy favoritja, a Hogwarts Legacy is jobban fogyott a múlt héten, mint két hete, szintén új tag az Animal Crossing: New Horizons, amelyik négy helyet javított. A többi játék esetében csak a Nintendo Switch-címek tudtak felfelé ívelő eladási görbét produkálni, a Marvel's Spider-Man 2 eladása is már csökkent. A hét egyértelmű vesztese a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, ami előzőleg a negyedik helyen nyitott, most viszont a lista 30. helyére szorult vissza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...