Hírarchívum - 2021. szeptember

Idén már nem csak online lesz a The Game Awards

Geoff Keighley és a videojáték-ipar apraja-nagyja idén decemberben is összegyűl, ráadásul immár személyesen, újra a Microsoft Theatre-ben. Ismét díjazzák az év legjobb játékait, és persze a jövőbe tekintő bejelentések sem maradnak el.

A Sony felvásárolta a Bluepoint Gamest

A Sony Interactive Entertainment újabb stúdióval gyarapította gyűjteményét, méghozzá a régi ismerős Bluepoint Games képében. A csapat legutóbb a Demon's Souls remake-jét szállította le.

Sherlock Holmes: Chapter One - így fogunk harcolni

Sherlock Holmes elsősorban az elme bajnoka, de a harctól sem ijed meg. A detektív első ügyeit elképzelő Chapter One-ban bőven kijut majd az akcióból, ezért a Frogwares átveszi velünk, hogyan is mennek majd a küzdelmek.

Jövőre jelenik meg PC-n a Monster Hunter Rise

A Capcom a Monster Hunter-franchise-zal készült a Tokyo Game Show-ra, azon belül is főleg a Monster Hunter Rise-zal. Kiderült a PC-s kiadás megjelenésének dátuma, és a Sunbreak kiegészítőről is kaptunk némi infót.

Valami készül a Layers of Fear háza táján

A Bloober Team számára a Layers of Fear volt az egyik úttörő játék, így nem csoda, hogy már egy folytatás is született hozzá. Egy rejtélyes kedvcsináló felbukkanása alapján úgy tűnik, hogy vissza fogunk még térni az őrült festők világába.

Mit tartogatott az Xbox a Tokyo Game Show-ra?

Phil Spencerék már hetekkel a Tokyo Game Show előtt leszögezték, hogy részükről ne most várjunk eget rengető új bejelentéseket. Műsorszegmensük értelemszerűen a japán játékokra koncentrált, de így is csurrant-cseppent néhány hír.

SNK-klasszikusok érkeztek a Steamre

Megkezdődött az idei Tokyo Game Show, és ezen az SNK is részt vett. Bemutatkozott a The King of Fighters XV következő harcosa, de a Steamre máris fellőtt klasszikusokról is hallottunk.

Multiplayer játékon dolgozhat a Guerrilla Games

A Guerrilla Games frissen meghirdetett álláshirdetései arra utalnak, hogy a stúdió egy kifejezetten multiplayer központú játékon dolgozik, ami a követelmények alapján akár még egy MMO is lehet majd.

Alan Wake Remastered - befutott a gépigény

Nyakunkon a felújított Alan Wake megjelenése, így a Remedy hivatalosan is bemutatta, milyen minimum és ajánlott hardverre lesz szükségünk, ha PC-n szeretnénk majd visszatérni Bright Fallsba.

Vadonatúj VR-szemüvegen dolgozik a Valve?

Brad Lynch youtuber a SteamVR kódját bújva bukkant rá Deckard kódnéven futó projektre, ami az eddigi információk alapján valószínűleg a Valve következő, Oculus Questre és Quest 2-re hajazó VR-szemüvege lehet.