Hírarchívum - 2021. október

Szerepjátékkal bővül az Honor of Kings világa

Elsősorban Kínában, de óriási népszerűségnek örvend az Honor of Kings, amelyet most egy nyitott világú akció-szerepjátékkal is kibővít a Tencent és TiMi Studios Group. Csekkoljátok az első trailert!

Távozik a Slightly Mad Studios vezérigazgatója

Ian Bell, a Slightly Mad Studios alapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy visszavonul, miután úgy érzi, hogy a stúdió jövője biztosítva van. Bell távozását az Electronic Arts is megerősítette.

A Samsung is beszállna a cloud gaming-bizniszbe

Túl sok konkrétum nem látott napvilágot a témában, de egy minap megejtett bejelentés szerint saját cloud gaming-platformmal rukkolna elő a Samsung. A szolgáltatás természetesen a cég okostévéit célozná.

Már csak januárig kell várnunk a Weird Westre

Az Arkane Studiost megalapító Raphael Colantonio nemrég egy indie fejlesztőcsapatot verbuvált, és egy vadonatúj immerzív szimulátor fejlesztésébe vágott bele. A Weird West pedig már itt van a nyakunkon.

Saját részleget kaptak a Sony PC-s játékai

Mindössze formaságról van szó, jól tükrözi azonban a Sony törekvéseit, hogy a Steamen kiadott játékait már a kétségkívül furcsán csengő PlayStation PC címke alatt fogja össze.

Az Oculus márkanév is nyugdíjba megy

Nem csak a Facebook anyacége, hanem a teljes Oculus termékcsalád is felveszi majd a Meta márkanevet. Ezt a vállalat CTO-ja erősítette meg Mark Zuckerberg bejelentése után.

Nagyot megy Steamen az Age of Empires IV

Hiába, a jó stratégiai játékoknak nehéz ellenállni, a Relic Entertainment pedig igazán odatette magát Age of Empires IV-gyel. A nagy múltra visszatekintő széria legújabb része Steamen is hatalmasat tarol.

A PUBG anyacégéhez került a Subnautica csapata

Újabb indie csapatot vásárolt magának a Krafton, a PUBG Studios és a Bluehole anyavállalata. Az akvizíció alanya nem más, mint a Subnautica fejlesztőbrigádja, az Unknown Worlds Entertainment.

Mit tartogat a Skyrim tizedik évfordulós kiadása?

Idén ünnepli a tizedik születésnapját a The Elder Scrolls V: Skyrim, amit a Bethesda mi mással ünnepelhetne meg, mint egy újabb kiadással? Az Anniversary Edition a Creation Club extra tartalmaira épít - lássuk, milyen újdonságokat kapunk így!

Újabb mobilos stúdiót vásárolt az Activision

A spanyol Digital Legends is az Activision égisze alá került. A kisképernyőre szabott játékokkal foglalkozó csapat azt a feladatot kapta, hogy egy újabb mobilos címet fejlesszen, mégpedig a Call of Duty univerzumában.