Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

A Square Enixhez igazolt a Sonic atyja

Yuji Naka több mint tíz éve vezetgeti a saját fejlesztőstúdióját, előtte pedig a Sonic Team fejeseként dolgozott. Az imént jelentette be, hogy január óta a Square Enix csapatát erősíti.

Távozik az Activision Publishing vezérigazgatója

Eric Hirshberg közel nyolc év után hagyja el a kiadót, utódját épp lázasan keresik a vállalatnál. Az Activision Blizzardot vezető Bobby Kotick szerint Hirshberg alatt történelmi sikereket ért el a cég.

Gabe Newell Amerika leggazdagabb emberei között

A száz leggazdagabb amerikai között egyetlen olyan embert találunk, aki videojátékokból szerezte a vagyonát: a Valve-ot alapító Gabe Newell a kilencvenhetedik a listán jelenleg.

Mike Laidlaw kilépett a BioWare-től

A Dragon Age vezető írója után egy másik kulcsfigura is otthagyta a BioWare csapatát. Mike Laidlaw kreatív direktor 14 év után mondott fel, reméljük, az ő távozása sem érinti hátrányosan a készülő játékokat!

Visszavonul a Sony Interactive elnöke

Bejelentette a visszavonulását a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, Andrew House. A PlayStationért felelős részleget az eddigi helyettese veszi át.

Bruce Straley otthagyta a Naughty Dogot

A The Last of Us és az Uncharted 4 társrendezője lelépett a Naughty Dogtól. Bruce Straley "élete legnehezebb döntésének" nevezte a szakítást, és ez bizony így van: két évtizedet töltött a csapattal. Reméljük, pótolni tudják a kulcsembert!

18 év után távozott az Arkane Studios társalapítója

A francia Arkane Studios egyik kulcsfigurája, Raphael Colantonio közel húsz év után otthagyja a lyoni csapatot. Az úriember a Dishonored és a Prey sikeréhez is nagyban hozzájárult kreatív direktorként.

Visszavonul a Nintendo hardverguruja

Genyo Takeda neve valószínűleg kevésbé ismert, pedig jelen pillanatban az ő a Nintendónak hardverfronton, ami Shigeru Miyamoto a játékoknál. Most bejelentette a visszavonulását.

Peter Moore elbúcsúzott a játékipartól

Peter Moore tegnap töltötte az utolsó napját a játékiparban, az Electronic Artstól a Liverpoolhoz igazol, hogy kedvenc focicsapatát terelgesse, mint vezérigazgató. Az úriember levéllel és egy rövid YouTube-videóval búcsúzott.

Elhagyja a Ubisoftot a Far Cry 4 direktora

Elhagyja a francia kiadót, és saját fejlesztőcsapatot alapít Alex Hutchinson, Ubisoft-veterán. Hutchinson olyan játékoknak volt a direktora, mint az Assassin's Creed III vagy a Far Cry 4.