Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Elhunyt Clive Sinclair, a ZX Spectrum megalkotója

Hosszas betegség után, 81 éves korában elhunyt a ZX Spectrum megalkotója, Sir Clive Sinclair, aki karrierjét zsebszámológépekkel és zsebrádiókkal alapozta meg. Legismertebb alkotása, a ZX Spectrum 1982-ben került boltokba.

Új játékstúdiót alapított a bioware-es Casey Hudson

Casey Hudson, a BioWare veteránja tavaly télen vett búcsút a kanadai cégtől, most már azonban tudjuk, merre tart az útja. Az új fejlesztőcsapatával egy vadonatúj, egyelőre meg nem nevezett címen kezdenek dolgozni.

Chris Avellone bíróság előtt tisztázná a nevét

Tavaly júniusban egy elég csúnya botrány robbant ki, amikor többen is szexuális zaklatással vádolták meg Chris Avellone-t, akivel a Techland gyorsan meg is szakította a kapcsolatot. Az író most viszont készen áll bíróságra vinni az ügyet.

Visszavonul Michel Ancel, a Rayman atyja

Michel Ancelt, a Rayman- és a Beyond Good & Evil-játékok atyját valószínűleg nem sokatoknak kell bemutatni, hiszen a játékipar egyik legendás dizájneréről van szó. Az úriember ma váratlanul bejelentette: kiszáll a játékfejlesztésből.

Meghalt Landon Montgomery, a Gearbox alapítója

Landon Montgomery elsősorban a Gearbox Software társalapítójaként került be a köztudatba, hiszen itt olyan franchise-okon dolgozott, mint a Half-Life, a Halo, a Borderlands vagy éppen a Brothers in Arms.

A Respawn fejese veszi át a DICE LA irányítását

2019 a Respawn Entertainment éve volt, az Apex Legends és a Star Wars Jedi: Fallen Order is nagy siker lett. Ezek után nem meglepő, hogy a stúdiót vezető Vince Zampellát újabb feladatokkal bízza meg az Electronic Arts.

Veterán producert veszített a Kojima Productions

Lapértesülések szerint a Death Stranding megjelenését követően elhagyta a Kojima Productions fedélzetét Kenichiro Imaizumi. A producer 2001 óta dolgozott együtt Hideo Kojimával.

John Carmack már csak tanácsadó az Oculusnál

A videojátékos legenda mostantól csak konzultánsként vesz részt a vállalat irányításában, helyette elsősorban a mesterséges intelligencia kutatására fog fókuszálni.

Új vezetőt kap a SIE Worldwide Studios

A Sony úgy döntött, hogy a jövőben a Guerrilla Games társalapítója, Hermen Hulst vezeti majd a Sony belsős stúdióinak munkáját felügyelő Worldwide Studiost. Hulst így 14 különböző csapat munkáját fogja felügyelni.

Mike Ybarra a Blizzardhoz igazolt

Kiderült, hogy hol folytatja pályafutását Mike Ybarra, a Microsoft Xbox-részlegének korábbi alelnöke. Az úriember a BlizzCont követően a Blizzard Entertainment sorait erősíti majd.