Rage PC, PS3, X360

A Doom és a Quake című nagyszerű sorozatok megálmodójának, John Carmack-nak a legújabb poszt-apokaliptikus FPS-e, PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

Lezárult Carmack és a ZeniMax pere

Véget ért a jogi vita John Carmack és a ZeniMax között. A fejlesztőpápa azért fogta perbe egykori munkáltatóját, mert szerinte a kiadó az id Software felvásárlásakor nem teljesítette kötelezettségeit, azaz nem adta meg neki a kívánt összeget.

Bethesda-játékok a Humble nyár végi akciójában

Ütős akciókkal ünnepli a Humble Store a nyár végét, és ennek keretében a Bethesda játékait kaparinthatjuk meg a héten jelentős kedvezménnyel. Fallout-, Doom-, Wolfenstein- és Dishonored-címek olcsón!

E3 2017: Két új címmel készül a Bethesda?

A Bethesda már kiküldte az E3-as meghívókat a sajtó képviselőinek - ezeken olyan artwork látható, ami azt sugallja, hogy a kiadó két új játékot is bejelent a rendezvény során. Talán az új Wolfensteint és a The Evil Within folytatását?

Folytatódhat a Rage és a The Evil Within is

A Bethesda Softworks alelnöke, Pete Hines a Findernek adott interjúban elárulta, nincs kizárva annak esélye, hogy az anyagilag jól teljesítő Rage és a The Evil Within valamikor folytatást kapjon.

Az id már 1995-ben fizetett volna a modokért

Miután a Steamen gyorsan megbuktak a fizetős modok, az id Software egykori fenegyereke, John Romero is elárult pár kulisszatitkot a témáról. A csapat már húsz éve fontolgatta, hogy anyagilag is támogatnák a moddereket.

Ezért hagyta ott az id Software-t John Carmack

John Carmack, a híres programozózseni elmagyarázta a USA Today-nek, hogy miért szakított tavaly novemberben az id Software-rel az Oculus Rift kedvéért. Egyszerűen összeférhetetlen volt a két cég profilja.

John Carmack lelépett az id Software-től

A programozó pápa lemondott az id Software-nél betöltött pozíciójáról és elhagyta a texasi céget. Ezentúl teljes egészében az Oculus Rift fejlesztésére koncentrál majd. Huszonként évet húzott le a cégnél.

Még nincs vége a Rage-nek

Az id Software szerint csak pihentetik a címet, de később visszatérnének hozzá. Közben a Doom 4-ről is szó esett a QuakeConon, jóllehet csak érintőlegesen, és semmi konkrétumot nem hallottunk felőle.

Todd Hollenshead elhagyta az id Software-t

A Bethesda megerősítette, hogy Todd Hollenshead tizenhét év után kilépett az id Software-től. Az egykori elnök személyes okokra hivatkozva hagyta ott a Doom, a Wolfenstein és a Rage fejlesztőcsapatát.

Újrakezdték a Doom 4 fejlesztését

A mai nap második megrázó híre: úgy fest, jó ideig nem hallunk majd a Doom negyedik részéről, az id Software ugyanis teljesen újrakezdte a játék fejlesztését. Egyúttal a Rage folytatásáról is lemondott.