Anthem PC, PS4, XBOXONE

A BioWare új címe, ami a Destiny és a The Division ellen indul harcba.

BioWare: nem hagyjuk magára az Anthemet

Nem áll rózsásan az Anthem szénája, és akkor még finoman fogalmaztunk. A játék frissítési ütemterve jelenleg jegelve van, emellett pedig több vezető is átpártolt a Dragon Age 4 csapatához. A stúdió szerint azonban nincs okunk aggodalomra.

Anthem - csúsznak az Act 1 beígért újdonságai

Az Anthem premierjét követően a BioWare kiadott egy ütemtervet, ami a játék későbbi tartalmainak tervezett megjelenéseit foglalta össze. Az áprilisra és májusra datált adalékokból azonban gyakorlatilag semmi sem készül el.

Anthem - simán behúzta a februárt

Az NPD tájékoztatása szerint az Egyesült Államok februári eladásait tekintve nem talált legyőzőre az Anthem, ráadásul a kritikusok és a rajongók körében is vegyesen megítélt játék a stúdió történetének második legjobb nyitányát produkálta.

Anthem teszt

A Mass Effect: Andromeda felemás kivitelezése után komoly nyomás nehezedett a BioWare-re, hiszen egy esetleges újabb kudarc komolyan érintheti a stúdió jövőjét. Ehhez képest az Anthem minden várakozásunkat alulmúlta.

Komoly problémákkal küszködik az Anthem

Noha a játéktól sem a kritikusok, sem pedig játékosok nem voltak maradéktalanul elragadtatva, összességében el lehetett vele lenni, működött a dolog. Legalábbis eddig. Úgy látszik, sokaknál durva hibák merülnek fel PS4-en.

Brit toplista: ismét vezet az Anthem

A héten három új belépő is érkezett a top 10-es listába, ám a BioWare alkotásának mégis sikerült megőriznie az első pozícióját, ráadásul a FIFA 19 is sikeresen küzdötte fel magát a második helyre.

BioWare: nem vagyunk veszélyben az Anthem miatt

A premier előtti negatív visszhangok az Anthem eladásain is meglátszanak, ennek ellenére a BioWare vezető producere, Michael Gamble a Twitteren megnyugtatott mindenkit: nem kell félteni a stúdiót, nem fogják bezárni őket.

Túlfizetett az EA és az Activision CEO-ja?

Egy nonprofit szervezet, az As You Sow összegyűjtötte azoknak a cégvezetőknek a listáját, akiknek cégük alkalmazottaihoz képest kiemelkedően magas a fizetésük. A játékvilágból az Activision Blizzard és az Electronic Arts vezére is felkerült a listára.

Brit toplista: csúcsra tör az Anthem

Mint ahogyan az várható volt, a BioWare alkotása magabiztosan vette át a múlt héten befutott Far Cry: New Dawn listavezető pozícióját. Az újabb címek mellett nagyot futott még a FIFA 19 és a Forza Horizon 4 is.

Anthem - sokat változott a látvány 2017 óta

És nem igazán a jó irányba. A BioWare alkotásánál, noha rengeteg izgalmas újítással rendelkezik, a megjelenés előtti időszakban kétségtelenül a grafikája kapta a marketinges főszerepet. Éppen ezért is lehet fájó a drasztikus visszaesés.