Anthem - simán behúzta a februárt

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 20.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD tájékoztatása szerint az Egyesült Államok februári eladásait tekintve nem talált legyőzőre az Anthem, ráadásul a kritikusok és a rajongók körében is vegyesen megítélt játék a stúdió történetének második legjobb nyitányát produkálta.

Az NPD adatai szerint az Egyesült Államok februári eladási listájának az élén az Anthem végzett. Tette mindezt annak ellenére, hogy a játék rajongói és kritikai fogadtatása is nagyon vegyes volt. A piacelemző cég az adatok során a PC-s digitális eladásokkal sajnos nem tudott számolni, mert azok nem ismertek, és az Electronic Arts sem közölt pontos számokat, ennek ellenére derék teljesítmény a játéktól, hogy simán behúzta a múlt hónapot. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy az Anthem a BioWare történetének második legjobb nyitányát produkálta, és csak a Mass Effect harmadik részének teljesítménye előzi meg.

A kihívók közül a Jump Force a dobogó második fokán végzett, míg a Far Cry: New Dawn egészen a negyedik helyig verekedte fel magát. A Metro Exodus már nem volt ilyen szerencsés, több tavalyi cím is beelőzte, igaz, ez esetben sem ismertek a PC-s digitális eladások. A játék csak a nyolcadik helyen zárt. Panaszkodásra így sem lehet oka a 4A Gamesnek, hiszen a Metro Exodusból 50 százalékkal több kópia fogyott a megjelenése hónapjában, mint a Metro: Last Lightból. 

Február top 20 legjobban fogyó játéka az Egyesült Államokban:

  1. Anthem^
  2. Jump Force
  3. Kingdom Hearts III
  4. Far Cry: New Dawn
  5. Red Dead Redemption II
  6. Resident Evil 2
  7. Super Smash Bros. Ultimate*
  8. Metro: Exodus^
  9. NBA 2K19
  10. Call of Duty: Black Ops 4^
  11. New Super Mario Bros. U Deluxe*
  12. Mario Kart 8*
  13. Grand Theft Auto V
  14. Assassin's Creed: Odyssey
  15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  16. Minecraft#
  17. Super Mario Party*
  18. Rainbow Six: Siege
  19. Madden NFL 19^
  20. Spider-Man


* a digitális eladások nélkül
^ a PC-s digitális eladások nélkül
# a PS4-es és Xbox One-os digitális eladások nélkül

33.
33.
Ooorky
#31: Nem vitázni jár ide hanem, hogy levezesse a feszültséget amiért a kisegítőben egész nap szívatják.
Ha megfigyeled, mindig reggel és délután aktív, amikor otthon van, suliidőben kussol.
28.
28.
guba800
#15: Ebben igazad van,szerintem nagyszerű játèk most nyomom legnehezebb fokozaton,igy nagyon para.èn sem èrtem hogy egy ilyen nagyszerű játèkot ami persze AAA nem teszteltek le,ez nagy hiba kedves gamekapocs.
15.
15.
Darksiders84
Hamár Metro hogy lehet hogy nincs letesztelve? Nekem élmény volt eléggé emlékezetes és nem csak a grafikája miatt igaz vannak vele gondok de amit nyújt a hangulatával azt kevés más tudja hiába béna az ellen.
14.
14.
Slater1992
Valószínüleg az AI hiánya miatt volt csak 15 ezer a Metro premierben :D
11.
11.
delphijos
#3: Én is kipróbáltam a Metro-t és az AI dologban történetesen egyetértek vele.
10.
10.
Back2U
#9: Nekem nagyon tetszett.
9.
9.
GAMEROD
"Ráadásul tette mindezt úgy, hogy az Anthem a BioWare történetének második legjobb nyitányát produkálta, és csak a Mass Effect harmadik részének teljesítménye előzi meg."
Szerintem a harmatgyenge Mass Effect 3 kezdeti teljesítménye az első két résznek köszönheti a "kezdeti sikerét". Csak mire a jónép elkezdte szép lassan kijátszani a játékot, már el is kezdődött az anyázás és a csalódások sorozata. És ez így megy a mai napig a soronkövetkező játékaikkal is.
8.
8.
Anti4730
Metro szinte fullba ugyanaz, mint az elozo ket resze, csak mas,helyszineken. Ezzel csak az a baj, hogy a jatekmenete meg az egesz jatek nekem szornyen elavultnak tűnik, kiveve persze a latvanyt. A mesterseges intelligencia pedig tenyleg botranyos.
6.
6.
GAMEROD
Várjuk meg a következő hónapot is, akkor megy a kutya a kolbász szagára mikor még friss.
1.
1.
Hunszi
Itt a kérdésre a válasz, hogy miért van annyi igénytelen játék manapság...pont ezért, mert az emberek a sz*rt is megveszik, így a cégeknek felesleges törniük magukat, amikor fél munkával is dollár milliókat kaszálnak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...