Anthem - simán behúzta a februárt

 • Írta: Shifty
 • 2019. március 20.
 • Toplista
Az NPD tájékoztatása szerint az Egyesült Államok februári eladásait tekintve nem talált legyőzőre az Anthem, ráadásul a kritikusok és a rajongók körében is vegyesen megítélt játék a stúdió történetének második legjobb nyitányát produkálta.

Az NPD adatai szerint az Egyesült Államok februári eladási listájának az élén az Anthem végzett. Tette mindezt annak ellenére, hogy a játék rajongói és kritikai fogadtatása is nagyon vegyes volt. A piacelemző cég az adatok során a PC-s digitális eladásokkal sajnos nem tudott számolni, mert azok nem ismertek, és az Electronic Arts sem közölt pontos számokat, ennek ellenére derék teljesítmény a játéktól, hogy simán behúzta a múlt hónapot. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy az Anthem a BioWare történetének második legjobb nyitányát produkálta, és csak a Mass Effect harmadik részének teljesítménye előzi meg.

A kihívók közül a Jump Force a dobogó második fokán végzett, míg a Far Cry: New Dawn egészen a negyedik helyig verekedte fel magát. A Metro Exodus már nem volt ilyen szerencsés, több tavalyi cím is beelőzte, igaz, ez esetben sem ismertek a PC-s digitális eladások. A játék csak a nyolcadik helyen zárt. Panaszkodásra így sem lehet oka a 4A Gamesnek, hiszen a Metro Exodusból 50 százalékkal több kópia fogyott a megjelenése hónapjában, mint a Metro: Last Lightból. 

Február top 20 legjobban fogyó játéka az Egyesült Államokban:

 1. Anthem^
 2. Jump Force
 3. Kingdom Hearts III
 4. Far Cry: New Dawn
 5. Red Dead Redemption II
 6. Resident Evil 2
 7. Super Smash Bros. Ultimate*
 8. Metro: Exodus^
 9. NBA 2K19
 10. Call of Duty: Black Ops 4^
 11. New Super Mario Bros. U Deluxe*
 12. Mario Kart 8*
 13. Grand Theft Auto V
 14. Assassin's Creed: Odyssey
 15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 16. Minecraft#
 17. Super Mario Party*
 18. Rainbow Six: Siege
 19. Madden NFL 19^
 20. Spider-Man


* a digitális eladások nélkül
^ a PC-s digitális eladások nélkül
# a PS4-es és Xbox One-os digitális eladások nélkül

36.
Pacsirta
#35: Nem tudom, hogy mikor lesz benne "valódi tartalom", ez ügyben érdemes volna a fejlesztőhöz fordulnod. Én Origin Premierben játszottam ki, igazából a látvány érdekelt, és ahogy te is írtad a grafika és a repülés az kva jó. Nekem nem hiányzik bele se több se kevesebb, nem hempergetem magam üvegszilánkba, hogy a jövőben mi lesz a játékkal, szerintem még 30 euróért sem veszem meg, tekintve azt, hogy már kijátszottam így a vásárlás felesleges pénzkidobás. Persze ha csinálnak valami eget rengetőt akkor elgondolkodom rajta.
35.
Vis Major
#34: Tényleg szép. De mikor lesz benne valódi tartalom? A fejlesztő "vezír" (nem jut eszembe a neve) azt nyilatkozta még anno hogy a story nagy hangsúlyt fog kapni illetve azt hogy ez egy story orientált játék lesz. Egy masik nyilatkozata meg arról szólt hogy a gamerek több destiny "szerű" játékot akarnak..... reméljük az nvidia minden problémát megold és akik vartuk azok 1 év múlva beszerezhetik 30euros áron kész játékot vásárolva. Valamint remélik az első napos és előrendelő vásárlók hogy az nvidia megoldja azt amire a fejlesztők nem v9ltak képesek. Azaz hogy nem kell az embernek egy állandóan a töltőképrenyőt bámulnia. Valamint azt is hogy a páncél, fegyver típusok nem 2-5 féléből fog állni, hanem legalább 20-30-ból. Ez a game ebben a formában kb no man sky szint. Bevallom összesen 6órát játszottam vele de a grafikát és a repülést leszámítva ez egy telefonos game szint tartalmilag.
34.
Pacsirta
Dobott a látványon az nvidia: https://www.youtube.com/watch?v=uMbIov1XQa8
33.
Ooorky
#31: Nem vitázni jár ide hanem, hogy levezesse a feszültséget amiért a kisegítőben egész nap szívatják.
Ha megfigyeled, mindig reggel és délután aktív, amikor otthon van, suliidőben kussol.
32.
Pacsirta
#31: Mindenkinek joga van a saját véleményét elmondani. Én a tiedet tudomásul vettem. Bár az első mondat tartalma után nem olvastam tovább :) További káromkodásokkal és személyeskedésekkel teli szép napot kívánok neked is.
31.
Firsttime
#27: Gondolod majd ezzel az öt éves gyerek értelmi szintjét alig megütő viselkedéssel fog itt veled akárki is is érdemi vitába szállni? Nagyjából ez a lehető legszánalmasabb módja érvelni, már ha lehet ezt egyáltalán annak hívni.
Lehet most páran bele tiportunk a kicsi lelki világodba, sebaj, majd kigyógyulsz belőle vagy diliházba jutsz. Nekem 8, hogy őszinte legyek,
Szumma szummarum, az Anthem még csak egy elmegy játéknak sem jó. Öt ezer forintot nem adnék érte, meg más értelmes ember sem.
A loot szar, és érdektelen. Semmi értelme legendaryre gyűjteni, vagy 30 órán át... Küldetések repetatívak, és teljesen érdektelenek. A megölt ellenségek ugyanott újraélednek. A menürendszer egy vicc. Az ai kőbuta. És még sorolhatnám. Egy lelketlen grind, amivel nem is lenne még baj, mert annak is megvan a célközönsége, de a kapott loot FOS. Egy nagy fos.
A töltés idő meg a legnagyobb vicc.
Vegyük, hogy Angry Joe egy csóró senki egy átlagos pc-vel (nem az...), tételezzük fel, hogy egy 2 tb-os 7200-as WD vinyója van (eléggé népszerű, legyen ez). Ez a kütyü szekvenciális írás-olvasásnál 150-140 Mb/s-ra képes. Videó van róla, hogy 4,5 percig tölt a játék. Egy öt perces küldetést. (4,5*60*145)/1024=38,2 gb
Ennyi idő alatt az egész játékot majdnem át lehet másolni ember. Akkor mit tölt ez ennyit? És nem hulladék? Ne viccelj már...
30.
Nyarlako
#28: Ultimate már nagyon jo tesztet irt rola a blogban.
29.
logic5
#20: Én ezzel az emberrel nem is vitatkoznék a helyedben, mert egyértelmű, hogy egy percet nem játszott a METRO-val, főleg nem hard-on..
28.
guba800
#15: Ebben igazad van,szerintem nagyszerű játèk most nyomom legnehezebb fokozaton,igy nagyon para.èn sem èrtem hogy egy ilyen nagyszerű játèkot ami persze AAA nem teszteltek le,ez nagy hiba kedves gamekapocs.
27.
Pacsirta
26.
Pacsirta
#22: Gratulálok. Egy ai bugra általánosítani hogy nem támad. Erre számítottam tőled. :D Tapasztalat... Az..
25.
Ultimate
#24: Gratulálok. Egy ai bugra általánosítani hogy nem támad. Erre számítottam tőled. :D Tapasztalat... Az..
24.
Pacsirta
#22: https://www.youtube.com/watch?v=W8KmqWAtZ1s
Hogy támad....
Amugy pacsiscsokissanyi csatornáján néztem kritikát ott is ugyanez a helyzet, no komment moréé...
23.
Ultimate
22.
Firsttime
#19: https://youtu.be/wK4rF2KXD8M
Hogy támad....
Amugy angry joe kritikát néztem. Nincs szar gépe. Volt, hogy 5 percet töltött egy 4.5 perces küldetésért.
Aztán ai. Valami boss szerűséget gyepáltak 3-an. Ami kb tudomást sem vett róluk. Csak állt. Meg kb 2-3 percenként arrébb sétált 5 métert. Váó...
21.
Pacsirta
#20: Rendben legyen igazad :), az én igazamat temérdek YT videó támasztja alá. Részemről a vita befejezve. Nem igazán érdekel, ha támad ha nem, én tapasztalatokat írtam. Jó estét.
20.
Ultimate
#19: "Tapasztalatom szerint az Anthem AI-ja támad, a Metro AI-ja nem. "
Hazudsz. Metro AI max easy-n ilyen hülye vagy ha "beragad" ami előfordul de ritka. Ellenféltől függően normal fölött neked esnek és ledarálnak mint a szart. Buta az Ai nem vitás de nem annyira mint lefested. Tapasztalatod..
19.
Pacsirta
#17: Nem vitatom, hogy az Anthemben is buta az AI! De mutass nekem egy videót az Anthemről ahol minden támadható AI háttal áll neked, és még akkor sem reagál ha a seggébe lóg a fegyvered. Tapasztalatom szerint az Anthem AI-ja támad, a Metro AI-ja nem.
Mellesleg M2 ssd-vel de szerintem még sima Samsunk 870 evoval sem vészes a töltési idő, lehet hogy 7200-as hdd-n lassú, ez ügyben nincs tapasztalatom, mert ssd-t használok.
18.
Ultimate
#17: Na igen,a Metronak kb az egyetlen amifelróható az az AI,bár hardcore-on az sem olyan vészescsak habefagy. Minden másbanízzéporráveri az antheet noha nemegy műfaj mégis egykategóriákkal jobb minőségibb szórakozás.
A hírhez: érdekes adat annak függvényébenhogy az EA mindig hírveréssel csapkodja a mellét a jó eladásoknál, ez az Anthemnél némakuss volt. Sőta helyzet annyira szar volt hogy a Bioware nyilatkozatott ne agódjonsenki nem húzzák le a rolót... Enyhén fizetetthirdetés szagú.
17.
Firsttime
#2: Az anthemben ugyanolyan csonthülye az ai. Sőt... Arról nem beszélve, hogy a questek meg viccek... Meg a játék fele töltésidő. Micsoda szórakozás... Egy hulladék az egész csillogó köntösben.
16.
kindzsal
#15: Erdekes nekem pont nem adta/adja az exodus. Sokszor volt olyan "suta" erzesem a jatekkal kapcsolatban. A legnagyobb bajom, hogy maga a jatek alapja sem csiszolodott az evek alatt, pontosan ugyanaz mint volt...azaz sok minden fapados (nincs kihajolas).

Nekem jobban tetszett a "bezartabb" 1-LL, ebben az etapban is TAIGA tetszett a kicsit zartabb megoldasaival. A grafika tavolrol jol nez ki, de kozelrol, mindenhol mosott texturak, tavolrol meg "ugraltak".

Legrosszabb a "karma-rendszer", ha valakit agyonlovok mert szenved, akkor negativat kapok, ha hagyom kiverezni es/vagy felkoncoltatni a mutansokkal, akkor nem jar erte negativ...emberi mindenkeppXD

10/6-7 majd annak a fuggvenye, milyen lesz a lezaras (epp a vegen vagyok).
15.
Darksiders84
Hamár Metro hogy lehet hogy nincs letesztelve? Nekem élmény volt eléggé emlékezetes és nem csak a grafikája miatt igaz vannak vele gondok de amit nyújt a hangulatával azt kevés más tudja hiába béna az ellen.
14.
Slater1992
Valószínüleg az AI hiánya miatt volt csak 15 ezer a Metro premierben :D
13.
Pacsirta
#8: ""Metro szinte fullba ugyanaz, mint az elozo ket resze,""
Ezt azért nem mondanám!! A Metro E.-ban lényegesen rosszabbúl teljesít mint az AI, mint az elődökben. Ennek az az oka, amit az egyik GK-s kolléga le is írt szépen világosan, vagyis hogy ugyanazt a buta inteligenciát beleerőltették egy sokkal nyiltabb világú játékba, aminek az eredménye az lett, hogy cső pályarészuek híján a "lények" azt se tudják merre hány méter....ez van.
Ettől függetlenül a játék nagyon szép, a sugárkövetés tech pedig szépen ki lett használva. Ebből is az látszik, hogy elment az idő a látványra, hátrányba helyezve a mindent ami izgalmassá teszi a szépet!
12.
Pacsirta
#3: Tanulj meg olvasni!!! Hol irtam én olyat ,hogy szar????? Leírtam az igazat a buta AI-ról!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...