E3 2015: Microsoft-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 15.
  • Bejelentés
Hamarosan kezdetét veszi a Microsoft sajtókonferenciája. A showt nem csak élőben nézhetitek nálunk, de szokás szerint liveblogolunk is, ahol kommentáljuk, véleményezzük a történéseket - és persze rátok is számítunk!

19:58 - Phil Spencer visszatér, ez itt a vége. Köszönjük a figyelmet, hamarosan folytatjuk, addig a szó a stúdióé! (És látjátok, nem volt Call of Duty!)

19:55 - Egy épületbe jutunk, ahol egy furcsa, világító tojást találunk - ebből sok jó már nem sülhet ki. Később persze több is akad, és nem kell sokat várni, hogy szembejöjjenek a tulajdonosok is. Heves tűzpárbaj veszi kezdetét, ezek a rémségek viszont egyik korábbi játékból sem ismerősek. A játék a Gears of War 4 címet kapta, és jövő karácsonykor érkezik.

19:52 - De ami még fontosabb! Bemutatkozik az új Gears of War! Gameplay demót látunk, két COG-katona (egy hölgy és egy férfi) botorkál ki a sötét erdőből, és egy romos épületegyüttes felé veszi az irányt. Alig lehet látni, a fegyverekre szerelt lámpák sem sokat segítenek, érthető, hogy hőseink sietősre veszik a dolgot, mikor valami ricsajt hallanak a távolból. Egy tornádó közelít feléjük, eszeveszetten menekülnek, egy lánc levágása erejéig a kötelező láncfűrészt is beizzítjuk.

19:51 - Végre! Rod Fergusson lép a színpadra a The Coalitiontől. Bejelenti a Gears of War: Ultimate Editiont. Augusztusban jön a játék, és a héten egy nyilvános béta is lesz hozzá. A részleteket már tudjátok.

19:46 - Terítéken a HoloLens, a Microsoft bemutatja, hogyan hat majd a játékokra az AR-szemüveg. A Mojang kolleginája érkezik a színpadra, a Minecraftot hozza elő (egyébként már ismert) példaként. Élő demó következik: a Microsoft Studios munkatársa játszik, azt látjuk a képen, amit ő is a szemüvegen keresztül. Azt mondja, "create world", és a semmiből előtűnik egy komplett építmény. Egészen látványos. A terepet kívülről látjuk, és természetesen körbejárható, közel hajolhatunk hozzá, arrébb tolhatjuk és hasonlók. Miközben a másik játékos tableten játszik és nézelődik a terepen, mi látjuk, hogyan szaladgál körbe.

19:45 - A színpadon a jó öreg (tényleg megöregedett szegény!) Kudo Tsunoda, és bejelenti, hogy a Microsoft együttműködik a Valve-val a ValveVR kapcsán (a részletek még nem ismertek), ergo az Oculus mellé egy másik VR-partnert is bezsákolt a cég.

19:41 - A Fable Legends kedvcsinálója következik, ami ugye Xbox One-ra és Windows 10-re érkezik. Free-to-play a cím, igaz, az előbbi verzióhoz kell Gold-előfizetés. Dátumunk még mindig nincs hozzá.

19:39 - Egy dzsungelben bandukolunk, barlangot, csontvázakat látunk, majd egy hajó tűnik fel a vízen - egy hangulatos kalózos játék ez, viszont itt a többi szereplő is hús-vér játékos! Sea of Thieves a becses neve.

19:37 - Craig Duncan, a Rare fejese beszél, elmondja, hogy a gyűjtemény a harmincadik születésnapjuk apropóján készül. Emellett bemutatja a következő, Xbox One-exkluzív fejlesztésüket: shared world kalandjáték ez az elmondása szerint, és ez a legambiciózusabb projektjük. Gameplay demót látunk.

19:36 - Rare-klasszikusok a kivetítőn, úgy néz ki, igazak voltak a pletykák: jön a Rare Replay! Perfect Dark, Battletoads és Banjo Kazooie is szerepel benne többek között. Harminc játékot kapunk augusztus 4-én, 10 ezer Gamerscore-ral!

19:35 - A kalandot túléljük. A demó egy gameplay trailerbe torkollik, itt látjuk, hogy hősnőnk vadászik, még többet mászik és még többet szabadul - ahogy azt korábban megígérték a készítők, nem csak havas tájak lesznek. November 10-én jön a játék - ez, vagy a Fallout?

19:29 - Ami viszont sokkal fontosabb: jön a Rise of the Tomb Raider első gameplay demója! Lara egy hegyen fekvő barlangból indít társával, amiből kilépve továbbállunk, hogy megmásszuk azt. Az átvezetőben kicsit bután festenek a karakterek, de a látvány amúgy elképesztő: hősnőnk a jeges hegyoldalon mászik fel, a szél süvít, hatalmas jégcsapok keresztezik az utunkat. Mikor felérünk, és a távolban meglátjuk a kirándulásunk céljaként szolgáló romokat, visszacsúszunk, ráadásul egy lavina is a nyakunkba szakad. Menekülnünk kell, eszköztárként a szokásos platformer-kellékek állnak rendelkezésünkre. Elég tempós jelenet, és látványos is, azt meg kell hagyni.

19:27 - Színpadon Dean Hall, a DayZ alkotója, aki az új, PC-re és Xboxra érkezőt játékát mutatja be: ez az Ion, ami egy űrhódítós anyag lesz.

19:25 - Charla bemutatja az Xbox Game Preview szolgáltatást is, ami tulajdonképpen a Steam Early Access megfelelője, viszont különbség, hogy itt minden játéknak lesz ingyenes próbaverziója is. A DayZ és az Elite: Dangerous xboxos változata is szerepel a programban.

19:17 - Videomontázs az xboxos indie címekről, benne a Goat Simulatorral, a Below-val és az ARK-kal többek között. Chris Charla, a Microsoft ID@Xbox-felelőse bemutat néhány indie csapatot és projektet: bemutatkozik a Fullbright-féle Tacoma (először PC-re és Xbox One-ra jön), az Aurora44-féle Ashen (a konzolok közül csak Xboxra jön), a tiger & squid-féle Beyond Eyes (először PC-re és Xbox One-ra jön) és a Studio MDHR-féle Cuphead (a konzolok közül csak Xboxra jön). Ezekről a címekről egyébként korábban hallhattunk már.

19:15 - Kedvcsinálón a Motiga Windows 10- és Xbox One-exkluzív játéka, a már viszonylag sokat látott Gigantic. Ugye ez egy multiplayer-alapú cím, amiben mindkét fél kap egy-egy titánt (itt: guardiant), ezeket kell támogatnunk, szabadjára engednünk a harc során. Augusztusban béta, egyébként free-to-play lesz az anyag.

19:11 - Laurent Detoc, a Ubisoft amerikai részlegének elnöke érkezik a színpadra, és bejelenti: az Xbox One-játékosok exkluzív bétának örülhetnek decemberben. Azt is elhinti, hogy az október 13-án megjelenő Rainbow Six: Siege mellé ingyenesen jár a Rainbow Six: Vegas két része is - amik ugye most már Xbox One-on is játszhatók lesznek. Trailer következik.

19:09 - The Division előzetes következik, a tavalyihoz kísértetiesen hasonlóan indító előzetest látunk, amiben sejtelmesen célozgatnak a játék sztorijára is: a világ egy vírus miatt pusztul ki, ilyenkor élesedik a Divízió, ami arra hivatott, hogy olyan szituációkban mentse meg az emberiséget, amikor minden más katonai szervezet csődöt mondott.

19:07 - Bandai Namco-premier jön, méghozzá egy From Software-játékot vezetnek fel... na, vajon mi az? Nyilván a Dark Souls III! Kedvcsináló CG-előzetest látunk, aminek a végén egy akkora boss tűnik fel, hogy már nézni is rossz. 2016 elején érkezik a játék, a korábbi pletykáknak megfelelően.

19:06 - A kedvcsináló a szokásos autópornó, nagyon szépen lemodellezett autók gördülnek ki nagyon lassan a garázsból, hogy aztán nagyon gyorsan elkezdjenek száguldozni. 450 autó, 26 helyszín, 24 fős multi és eső - a korábbi infók most itt is visszaköszönnek. Szeptember 15-én jön a játék.

19:03 - A Fordról szóló kisfilmet látunk, ez a Forza Motorsport 6 felvezetése lesz. A Microsoft nem (most sem?) bírta ki, hogy ne hozza be a borítón feszítő Ford GT-t a színpadra, sőt a Ford Henry III-öt is meghívták, hogy a Turn 10 fejesével vezesse fel az autóverseny soron következő részét.

19:01 - Bemutatkozik a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. Új karakterek lesznek benne, egyelőre ennyi extráról beszélt Moore, a jövő tavasszal érkező játékról már egy előzetest is láthatunk: valószínűleg egyetlen kukorica sem volt még ennyire kemény, a napszemüveges, kamerába kacsintós narancsról pedig már ne is beszéljünk. A zombik mechákkal erősítenek, az sem semmi.

18:58 - Peter Moore érkezik az Electronic Artstól, az EA Accessről mesél. Az új Madden NFL-t, az új Need for Speedet és az "összes többi EA-címet" Xbox One-on lehet majd először játszani az EA Accessen keresztül. Bejelenti továbbá, hogy a Titanfall is bekerül az EA Access ingyenes játékai közé a héten, később pedig a Dragon Age: Inquisition is csatlakozik - már a nyáron, ha minden igaz. Az EA Access továbbá a héten ingyenesen kipróbálható az Xbox Live Gold-előfizetők számára.

18:51 - Todd Howard érkezik a Bethesdától, a Fallout 4 következik. Egy új kicsit máshogy vágott gameplay demóval toldják meg a hajnalban látott bemutatót, talán egy-két új jelenet akad benne. Howard Xbox-exkluzív fícsört is bejelent: a PC-s modok Xbox One-on is futnak majd, illetve a Fallout 3 is jár a játék xboxos példánya mellé.

18:49 - Bemutatkozik az Xbox Elite vezeték nélküli kontroller, amely idén ősszel érkezik - az "elit" játékosoknak. Amellett, hogy megkapta a már ismert változtatásokat (3,5 milliméteres jack-dugó például), átalakul rajta a D-pad, kapott két-két behúzható kart az aljára, és átalakíthatóvá, programozhatóvá vált. Elég menő cucc.

18:48 - A játékok ugyanúgy futnak, mint Xbox 360-on, de megkapják az Xbox One-os fícsöröket: lőhetünk screenshotokat, rögzíthetünk videókat, stb. Az Xbox Preview-tagok már mától, a többiek pedig karácsonytól próbálhatják ki az újdonságot - természetesen ingyenesen.

18:45 - A színpadon Phil Spencer, az Xboxért felelős vezető, ő is elmondja a kötelező marketingrizsát. De ami most jön, az a lényeg: az Xbox One visszafelé is kompatibilis lesz az Xbox 360-játékokkal! Mike Ybarra mesél arról, hogyan futnak majd natívan az Xbox One-on az előző generáció játékai, példaként a Mass Effect első részét mutatja be.

18:42 - Világpremier következik: Keiji Inafune és a Comcept új játékának előzetesét látjuk, egy leányzó sétálgat a robotkutyájával a sivatagban. (Xbox One-exkluzív és first-party a cucc.) Rátalálnak egy másik robotra, mikor robotpókok támadják meg őket. A kutyus elpusztul, de egy világító gömb megmarad belőle - ez most átkerül a másik testbe, így az új robottal megy tovább hősnőnk. A játék címe Recore, vélhetően az utóbb látott váltásnak fontos szerepe lesz a játékmenetben.

18:40 - Gyors összegző trailer a végén - október 27-én, jön a játék, ahogy azt már tudjuk. A színpadon Josh Holmes. Bemutatja a Warzone nevű játékmódot.

18:35 - Locke-ék az eltűnt Master Chiefék után kutatnak, a csapat folyamatosan kommunikál egymással, Locke utasításokat ad: ki kivel menjen, ki kinek segítsen, ki mire lőjön. Hamar kicsúszik a talaj a srácok alól: látványos (scriptelt) eseménysor veszi kezdetét, a környező épületek leomlanak, így keverednek tűzharcba.

18:34 - Terítéken Halo 5: Guardians, ami az első Halo, amit nulláról húztak fel Xbox One-ra. Sztoritrailerrel indítunk, feltűnik benne a két főszereplő csapat, a Blue Team és a Fireteam Osiris - utóbbiban a Nathan Fillion által alakított Buck is. A trailer gameplay jelenetbe torkollik, Locke csapatával rajtolunk.

18:32 - Bonnie Ross, a 343 Industries fejese indítja a showt, azt mondja, az Xbox legjobb évének nézünk elébe.

18:31 - Videomontázst látunk, CG, feltűnik benne a Halo, a Tomb Raider, a Forza, a Fable és a Gears of War is! Utóbbi lehet a legérdekesebb, ugye: Marcus Fenix szerepel benne, ami az első rész felújított változatára utal.

18:30 - Kezdünk!

18:28 - Kíváncsi vagyok, mi lesz abból a hírből, hogy a Microsoft és az Activision szakított: azt csicseregték a madarak nemrég, hogy a Call of Duty: Black Ops III DLC-i még csak ideiglenesen sem lesznek Xbox-exkluzívak, ennek a megállapodásnak pedig az is része volt, hogy az első gameplay videókat rendre a Microsoft konferenciáján sütötték el a korábbi részekből.

18:25 -  Nálam egy kicsit beborult, remélhetőleg ennek nincs köze ahhoz a pletykához, hogy a Microsoft leállítja az Xbox 360 gyártását...

18:21 - A streamünkön van már kép, ez viszont nem túl tartalmas egyelőre. Mindjárt kezdünk, addig nézegessetek xboxos indie címeket!

(Este fél 7-kor kezdődik a Microsoft E3-as konferenciája, ahol az Xbox One és annak játékai kapják a főszerepet. Habár a redmondiak már az elmúlt napokban is csepegtettek infókat, sőt a szokásos pletykaáradat sem maradt el, most mindenre fény derül: jó eséllyel belenézhetünk a Halo 5 kampányába, kapunk némi gameplayt az új Tomb Raiderből és persze a Gears of War is tiszteletét teszi majd valamilyen módon.

A magunk részéről ebben a liveblogban naplózzuk az eseményeket, fordítunk és véleményezünk, a kommentek között pedig várjuk a ti észrevételeiteket is! A streamért kattints az alábbi linkre, itt pedig nyomogasd sűrűn az F5-öt, folyamatosan jelentkezünk majd!)

Stream - nézd élőben a konferenciát!

Ezek is érdekelhetnek

67.
DON GONDOCS
Úgynézki kifizetődik majd az excluszivás a Tomb Raidernek, Valami eszméletlen jól nézki. Jól tudja az MS hova tegye a pénzét és hogy kamatoztassa a Feral Interactive.
66.
dyousee
65.
DON GONDOCS
NA ez a gears végre más lesz mint a többi nyoma sincs a háborús hangulatnak, inkább amolyan horror-tps beütése van.
64.
Chrysh
Srácok, a Hololens kapcsán: mit gondoltok, szerintetek a srácok törik a fejüket egy olyan ötleten, hogy a stratégiai játékokat terepasztal-feelingben lehessen tolni?
63.
kopic
Nem tudom, sztem nem sokkal volt jobb a tavalyinál, de ez nem is feltétlenül akkora probléma.
Ami tetszett: Halo 5, Sea of Thieves, Visszafelé kompatibilitás FCK YEAH !;)
Az új Fable pedig valami iszonyat nagy kula továbbra is.:S Sztem tuti bukás lesz. És sajnos a GeoW 4-et (ezt vártam a legjobban) eddig nem tudom hová tenni.:( Mégis hogy a retekbe akarják folytatni ?! A 3-ik rész az egészet lezárta hibátlanul ! Sztem jobb lett volna, ha a Pendulum Háborúkat dolgozzák föl.
62.
kamgecam
#58: +1
Nagyon jó volt ez az ms konferencia,és örülhetnek az Xo tulajok,..meg úgy anblok a gamerek.Így kell ezt kérem szépen játék játék hegyén!
61.
Yami
Kellemeset csalódtam a show-ban. Engem megvettek kilóra, a Halo 5-tel venni fogok egy XO-t.
60.
#55: Nem vitt az lóf@sz sem...a Tomb Raider Tarolt,volt egy kis meglepi a Recore "személyében"(remélem valami jó kis kalandjáték lesz) de semmi több,ahogy már a show elején is mondtam.
59.
ADMlN
#58: Nem én hoztam szóba először a Sony-t, kérlek macerálj mást...
58.
PaprikaJancsi
#56: Kérem ne keverjük most az egyszer bele a Sony-t !
57.
EBR2000
Hát azt nem lehet mondani hogy unalmas volt...
Komolyan, rendesen pörgött, még akkor is, ha én nem mondanám 10/10-es konferenciának. Mindenféleképpen jobb volt mint az előző (3?!), de én hiányoltam az álejtős új IP-ket, remélhetőleg később majd kapunk valami fasza kis új játékot.
A TD rendbe volt, szvsz semmit nem fejlődött a grafikát kivéve (jó recepten nem is kell változtatni), mindenesetre jónak tűnik. Fel veheti a versenyt az UC-val.
A Gears 4 volt még az a cím ami tetszett, a grafika igazàn meglepően hipcsi-szupcsi-julcsi jó. Egyértelműen system seller.
E mellet a légtöbb stuff amolyan "hmm, nem rossz" kategória volt. Sok apró meglepetés/öröm.
56.
ADMlN
Új gameplay videók, új exclusive-ok, visszafelé kompatibilitás, új (elég vagány) kontroller, játék modding és early access konzolon, HoloLens bemutató, együttmúködés a ValveVR-ral. Aki szerint ez a show nem volt jó az vagy hülye, vagy Sony bérenc.
55.
roli33
Gears 4 vitte a pálmát, kár hogy az Ultimate Editionből nem mutattak semmit. Még egy borítót se. Bár először azt hittem a 4. rész a felújított verzió, valami +sztori dlc-vel, olyan sötét volt. A többi új One exkluzívtól nem vagyok elragadtatva (talán az a robotkutyás).
54.
dzsiádzsó
#51: Ez a legfelháborítóbb, hogy ugyanazt el akarják játszatni velünk előröl, csak más karakterekkel.
Ekkora helyzetet kihagyni ráadásul, mi lesz ez után a GoW 5,6? Most kellett volna lefektetni az új alapokat, valóban nagyon szép, de ez bőrlehúzás...
53.
tupaccc
51. örülök akkor, hogy ezzel az fura érzéssel nem vagyok egyedül. Szerintem azt a részt a sáskákkal teljesen lezárták, itt valami új fajról lesz szó xy év múlva, és lehet az eredeti osztag leszármazottjaival...
52.
tupaccc
45. csatlakozom. Végre a játékokon volt a hangsúly, és nem a nappali, facebook, nfl közvetítésekről, közösségi funkciókról szólt az egész.
Játékok közül számomra egyértelműen a TR volt a legütősebb. Érdekelni fog még a Forza, Plants vs Zombies, na és a Cuphead jöhet első nap. Viszont érthetetlen, hogy hatalmas GOW fanként ez az új GOW egyáltalán nem hozott lázba. Lehet mert a valódi trilógia le lett zárva, és a régi csapat nélkül, főleg Dom és Marcus nélkül ez már csak rókabőrnek tűnik már csak. Ez az ultra sötét nulla jelenet egyáltalán nem volt olyan hatásos, mint a TR.
Holo Lens szememben Kinect sorsára jut, ez szerintem kimondhatatlanul kiforratlan dolog. Beszáltak volna inkább egy sima VR szemüveggel, de már megint túl sokat akarnak, és bukta lesz - de ne legyen igazam.
51.
UncannyDante94
Jól sejtem h ez az új Gears folytatás lesz?? Mert ha igen.. hát nemtudom,nagy rajongnak tartom magam, k*kúrt szép de számomra a Gears mindigis ember vs sáskák..ezek a lények meg nemtom h mik:/
1 előzménynek sokkalta jobban őrültem vna pl E nap eseményei, vagy még az az előttről is néhány 'vissza emlékezős' jelenet..'
De remélem hamarosan több is kiderül erről! :3
50.
Gykrizsi
Hát ez igazi dömping volt. Szerencsére nem volt sok fölös duma, csak a játék. Minden konf. ilyen legyen. Ja, és GEARS4!!!
48.
PaprikaJancsi
Ez a konferencia valami brutál jó volt :)
47.
simon 555
Jó volt, de nem tettem le a hajam.
Tomb Raider fasza volt, Gears4 jól néz ki, Forza6 kötelező.
Ami izgalomba hozott az az a robotkutyás, arra kíváncsi vagyok, gameplayt megnéznék milyen lesz.
Más semmi extra, néhány multiplatform, de összességében a reggeli Bethesda konferencia jobban izgalomba hozott.
46.
McDuff
szétvitt ez az MS showcase...sokkal jobb volt mint a tavalyi!
45.
p3ti
Örülök neki hogy a hulla gyenge XO launch után az MS észhez kapott és végre valahára ráfókuszált a játékokra. Phil Spencer is nagyon jót tett a cégnek - végre összeszedték magukat. Remélem hogy lesz az XO és PS4 között egy egészséges verseny
44.
dzsiádzsó
Hááát ez a GoW totál csalódás, szép meg minden, de valójában semmit nem kezdtek vele.. Fegyver választó is ugyanaz, minden ugyanaz csak UE4 alatt, amúgy meg egyszer kitör a vihar, bemenekülünk látunk 2 tojást és vége a viharnak, még szél se fúj utána :D? Ennyire logikusan lesz felépítve a story akkor már félek is...
43.
Drazhar
Ez az új GoW mi az isten volt? :D
38.
EBR2000
Eddig eléggé jó az E3.
Csak az új IP-ket hiányolom...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...