Amerikai toplista: itt is a Switch vitte a prímet

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 15.
  • Toplista
Link másolása
Az Egyesült Királyság után az USA-ban is a Nintendo Switch került ki győztesen augusztusban. Nem meglepetés: a hibridkonzol már két hónapja van a csúcson. A játékok terén a Madden NFL 18 vette át a vezetést.

Az NPD Group közzétette az amerikai piacra vonatkozó legújabb eladási statisztikáját. Hasonlóan az előző hónaphoz, augusztusban is a Nintendo Switch került ki a konzolok közül győztesen, maga mögé utasítva a PS4-et és az Xbox One-t is.

Azonban a piac egésze egy év alatt 2 százalékkal zsugorodott, és mindössze 580 milliós forgalmat generált. Hardverek terén 6 százalékos visszaesésről beszélhetünk. Szoftveres oldalon is rosszabb volt a vásárlói kedv, mint 2016-ban: a konzol játékokból származó bevétel 2 százalékkal, 271 millió dollárra csökkent. PC-n még ennél is nagyobb a visszaesés: 23 százalék.

A kiegészítőknél viszont 10 százalékos növekedésről számolt be az NPD (118 millió), ami nagyrészt az Xbox One S-kontrollerekből, a játékkártyákból és a Nintendo Switch Pro Controllerekből folyt be.

Ezúttal a Madden NFL 18 nyakában csüng az aranyérem a toplistán, aminek sikerült letaszítania a trónról a Splatoon 2-t. Felfért a dobogóra az Uncharted: The Lost Legacy is.

Lássuk az augusztusi játékok top 20-as listáját (amiből hiányoznak a digitális Nintendo-címek és a Battle.net-eladások):

  1. Madden NFL 18
  2. Grand Theft Auto V
  3. Uncharted: The Lost Legacy
  4. Splatoon 2
  5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  6. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
  7. Mario Kart 8
  8. Call of Duty: Modern Warfare Remastred
  9. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  10. Overwatch
  11. Injustice 2
  12. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
  13. Minecraft
  14. For Honor
  15. Call of Duty: Black Ops III
  16. Agents of Mayhem
  17. Forza Horizon 3
  18. Battlefield 1
  19. NBA 2K17

20. UFC 2

Itt pedig a teljes 2017-es évre vonatkozó listát nézhetitek meg:

  1. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
  2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  3. Grand Theft Auto V
  4. For Honor
  5. Horizon: Zero Dawn
  6. Injustice 2
  7. Mass Effect: Andromeda
  8. Madden NFL 18
  9. NBA 2K17
  10. Resident Evil 7
13.
13.
delphijos
Ha valaki akkor én igazán szkeptikus voltam. De tény hogy 2 hete van meg, és pl. a gyerekkel akkorákat játszottunk Mario Kart-al, meg a Snipperclips-el, hogy már most nem bántam meg. A Mario + Rabbids-ről még nem is beszélve. Ettől függetlenül azt a véleményemet fenntartom hogy azért az akkor sem jó tendencia hogy régen egy Nintendo konzol "mindenre elég volt" ( szuper exkluzívok, és masszív 3rd party támogatás ) de ma már a második nagy része "elolvadt". Ha valaki játszik, csak egy N konzol akárhogy is nézzük nem elég.
10.
10.
Tidus
#8: A Nintendo exluzivok miatt ,meg ha más szemszögből nézzük egy bivalyerős hordozható konzol ,ami teljesen oké egy második konzolnak is.
8.
8.
cyberstaker
Nem tudom miért fogy ilyen jól ez a gép ilyen ár-érték arányban, és ilyen játék felhozatallal, a kezdeti minőségbeli problémákról nem is beszélve. Azért örülök, hogy a nintendonak is összejött végre, csak csodálkozom.
5.
5.
FrankBlack
2.
2.
Norbiii
A WII U csúfos eladásai után, engem ez meglep, még akkor is meglep, ha talán ez lenne a normális. A Switchet sokan leírták, hogy olyan bukta lesz, mint a wii u, de persze bármi lehet, de most szárnyal.
1.
1.
Yanez
Új konzol, már rég így kellett volna tarolnia. Gratu az N-nek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...