Brit toplista: megtörtént a trónfosztás, Spyro az élen

  • Írta: sirdani
  • 2018. november 19.
  • Toplista
Link másolása
Három egymást követő hét után véget ért a Red Dead Redemption 2 uralkodása, Spyro ezúttal nem kegyelemezett senkinek sem; nemcsak a Rockstar Games alkotását taszította maga mögé, hanem több vadonatúj címet is.

A korábbi hetekhez mérten igencsak izgalmasan alakultak az elmúlt napok értékesítési adatai az Egyesült Királyságban; megérkezett a Spyro Reignited Trilogy, a Fallout 76, a Hitman 2, valamint a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! és a Let’s Go, Eevee! is, így a top 10-es élmezőny jócskán átalakult.

A hét győztese ugyan a Spyro lett, ám csak abban az esetben, ha a Pokémon: Let’s Go, Pikachu!-t és Eevee!-t kettéválasztjuk, ugyanis, ha együtt számoljuk őket, akkor magasan a Nintendo érte el a hét legnagyobb sikerét. Egyébként a Pokémon-franchise esetében még így sem sikerült olyan kimagaslóan a rajt, hiszen a Pokémon X és Y 5 százalékkal, a Sun és Moon pedig közel 60 százalékkal ért el jobb eredményeket - igaz, ehhez sokat hozzátett a 3DS lenyűgöző népszerűsége is.

Az egyik legnagyobb reménység a héten nyilván a Fallout 76 volt, ám a Bethesda alkotásának nem sikerült túlszárnyalni a közel egy hónapja elérhető Red Dead Redemption 2-t sem, ráadásul az eladásai 82 százalékkal maradtak el a Fallout 4 eredményeihez képest, ami még ahhoz képen is nagy különbségnek számít, hogy csupán egy elsősorban digitálisan értékesített spin-off játékról van szó. A béta alapján egyébként mi sem voltunk elájulva a Fallout 76-tól, de remélhetőleg a folyamatosan érkező javítások majd orvosolják a problémákat.

Új belépőként érkezett még a nyolcadik helyre a Fortnite: Deep Freeze Bundle, valamint a tizedik pozícióba a Hitman 2 is, mellyel utóbbi fejlesztői aligha lehetnek elégedettek, hiszen a franchise legutóbb fizikai hordozón értékesített epizódjával, vagyis a Hitman: Absolution adataival összevetve közel 90 százalékkal csökkentek az eladási mutatók.

Ami pedig a jövőbeli adatokat illeti, mivel november 23-án itt a Black Friday, a top 10-es lista igencsak átalakulhat, hiszen az olyan játékok, mint a FIFA 19, WWE 2K19 és a Far Cry 5 komoly akciók elé néznek a szigetországban, így nem kizárt, hogy több hellyel is előrébb tudjanak lépni.

  1. Spyro Reignited Trilogy
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Fallout 76
  4. Pokémon: Let's Go, Pikachu!
  5. FIFA 19
  6. Pokémon: Let's Go, Eevee!
  7. Call of Duty: Black Ops 4
  8. Fortnite: Deep Freeze Bundle
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Hitman 2
7.
7.
RangerFox
#4: Csodálom, hogy mindig a Nintendoval fordul elő az, hogy elfogynak a készletek, keveset szállítanak le időben az adott termékből.
6.
6.
sirdani
#4: Időközben az eredeti forrásban is 5%-ra javították a különbséget az X és Y-hoz képest, köszi az észrevételt, javítottam!
5.
5.
Darksiders84
Nagyon szépen felújították bár már nem emlékszem régen milyen volt de remélem a Medievilt is hasonlóan újra csinálják.
4.
4.
Lonewolf89
Kicsit javítanék a hírben leírtakon.

A Let's Go Pikachu és Evee nem 10 % hanem 5 % -ban marad el , a 3DS-esen közel azonos időszakban megjelent X és Y-hoz képest ami egy vadonatúj rész volt nem egy remake.

Valamint hozzá tenném hogy az Egyesült Királyságban elfogytak a Pikachu/Evee készletek és több helyen még az előrendeléseket se tudták teljesíteni.
Ahogy máshol úgy itt se tudjuk mennyi volt a digitális eladás.

A hírhez is hozzá szólva. Örülök Spyro sikerének, remélem hasonló sikereket fog elérni hosszú távon mint a Crash.
2.
2.
Yanez
Spyro nagyon kemény! RDR2 szépen virított 3 hétig, és gondolom miután megjön az online része, megint az élre kerül.
1.
1.
shatterhand
Nem hittem volna,hogy ennyire sikeres lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...