Amerikai toplista: megingathatatlan a Call of Duty

 • Írta: fojesz
 • 2021. február 15.
 • Toplista
Erős januárral indította az évet az amerikai játékpiac, az NPD Group mérései szerint az összes szegmens látványosan tudott erősödni a tavalyi évhez képest. A játékok között továbbra is a legutóbbi Call of Duty vezet.

Az NPD Group összegzése szerint látványosan sikerült az amerikai játékpiac januárja, a 4,71 milliárd dolláros forgalom 42 százalékos növekedést jelentett éves szinten.

A leglátványosabb növekedést a hardveres szegmens hozta össze, ez a terület 144 százalékkal, 319 millió dollárosra hízott a next-gen konzoloknak és a továbbra is szépen menetelő Nintendo Switchnek köszönhetően. Érdekesen alakult a verseny is az egyes konzolok között: míg darabszámra a hibrid konzol pörgött a legjobban, bevétel tekintetében a PS5 húzott a leginkább. A kiegészítők piaca 73 százalékot erősödött, és 222 milliós forgalmat bonyolított - itt a DualSense volt a legnépszerűbb termék.

Ami a játékokat illeti, itt 4,17 milliárd dollárnál állt meg a számláló, ami 36 százalékos ugrás. Az aranyérmes ezúttal is a Call of Duty: Black Ops - Cold War lett, amely egyébként már minden idők huszadik legkeresettebb játéka az USA-ban, míg a másik két dobogósunk az Assassin's Creed: Valhalla és a Spider-Man: Miles Morales - mindkét cím egy-egyet helyet lépett előre, miután a Cyberpunk 2077 a második helyről a tizennyolcadikra esett vissza.

 1. Call of Duty: Black Ops - Cold War
 2. Assassin's Creed: Valhalla
 3. Spider-Man: Miles Morales
 4. Madden NFL 21
 5. Animal Crossing: New Horizons*
 6. Mario Kart 8 Deluxe*
 7. Ring Fit Adventure
 8. Call of Duty: Modern Warfare
 9. Super Smash Bros. Ultimate*
 10. NBA 2K21*
 11. Super Mario 3D All-Stars*
 12. FIFA 21
 13. Immortals: Fenyx Rising
 14. Mortal Kombat 11
 15. Just Dance 2021
 16. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 17. Minecraft: PlayStation 4 Edition
 18. Cyberpunk 2077*
 19. Super Mario Party*
 20. UFC 4


A csillaggal jelölt címek esetében a digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...