Phil Spencer szerint a 2022-es év igazán gyenge volt a videójátékok terén

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. január 29.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Microsoft játékrészlege 2021-ben olyan címeket jelentetett meg, mint a Forza Horizon 5, a Halo Infinite, az Age of Empires 4 és a Psychonauts 2. Mi történt a tavalyi évben?

A Microsoft Gaming feje, Phil Spencer mesélt a tavalyi évükről az Xbox & Bethesda Developer_Direct livestream után az IGN-nek adott interjújában. A 2021-es évet nagyon sikeresen zárták, több nagy címet is piacra dobtak, és a Metacritic az év kiadójának nyilvánította őket. Köszönhetően annak, hogy játékai átlagosan 87,4-es metascore-t kaptak. De mi történhetett 2022-ben? 

Tavaly a Microsoft néhány jól fogadott kisebb játék - a Grounded, a Pentiment és az As Dusk Falls - mögé állt, a legnagyobb megjelenései, a Starfield és a Redfall viszont átcsúsztak az idei évre.

Az Xbox-rajongók nem örültek ennek, Phil Spencer pedig egyetértett velük: "Komolyan vesszük a vásárlóink iránti elkötelezettségünket, hogy továbbra is nagyszerű játékokat vigyünk piacra. Be kell látnom, hogy 2022-ben nem teljesítettünk a lehető legjobban."

A Microsoft Gaming igazgatója magára vállalta a felelősséget, bár okokat nem mondott. Helyette inkább biztosította a játékosokat, rajongókat, hogy 2023-ban igenis odateszik magukat és igyekeznek minél több nagyobb címet kiadni a kezeik közül. 

A Starfield és a Redfall mellett a Microsoft 2023-ra megerősített játékai között szerepel a Minecraft Legends és a nyolcadik Forza Motorsport is. "Tudom, hogy volt néhány kérdés a Forza Motorsport dátumával kapcsolatban." - mondta Spencer - "De mindenkinek tudnia kell, hogy az első a játék minősége kell, hogy legyen, ahogy azt már tapasztalhattátok is a sorozat korábbi részeinél. Ez az, ami mindenekelőtt a legfontosabb. Elő fogunk állni egy dátummal, amikor ehhez a kitűzött célhoz egy kicsit közelebb leszünk. Most csak meg akartuk erősíteni, hogy a Forza Motorsport egy 2023-as menet lesz." 

Így remélhetjük, hogy az Xbox csapata betartja ígéretét és tényleg egy erősebb évet fog produkálni, mint a 2022-es volt. 

9.
9.
Csoki80
Bayonetta 3, Elden Ring, Plague Tale Requiem, Xenoblade Chronicles 3 stb. Nem gyenge játékok ;-)
8.
8.
crytek
#6: Nem védem a switchet se a nintendot mert számomra egyetlen értelmes címe van a zelda btw ,de olyan game eladásokról és olyan ár érték tartosságról (még évek múlva használtan is platina áron futnak a játkaik) a MS még álmodni se álmodik...ok hogy mások szemétben ezek mobilos hulladékok attól még kenterbe vernek mindent eladásilag
7.
7.
suresz
szerintem is gyenge volt... Elden ring ... és ennyi.
legalább a pénztárcám örülhetett
6.
6.
A Pulyka
#4: A switch-ed még gyengébb kínálatára is ásíthatsz egyet
5.
5.
crytek
Ezért jó ha az ember feltankol játékkal és van még azon kívül előfizetés is bárhova amibe game van. Nem kell új cím akkor is lesz mit játszani évtizedekig
3.
3.
zoli12i
#2: Volt ott még Gran turismo 5, Last of Us remake is.
2.
2.
FURY380
Gyenge év volt, de csak Xboxra. Közben PSre jött egy God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West, Stray...
1.
1.
Jarl Balgruuf
Egyáltalán nem volt az gyenge, csak 1st party címek terén nem láttunk szinte semmit Xboxra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...