Brit toplista: jót tett a Mario-játékoknak a The Super Mario Bros. Movie

  • Írta: szlav
  • 2023. április 18.
  • Toplista
Link másolása
Látványosan megdobta a Mario-játékok eladásait a mozikban iszonyatosat taroló Super Mario Bros.: A film. Az élről azonban így sem sikerült kirobbantani az egyik rendszeres favoritot.

Mario, Luigi és a Gombakirályság lakói éppen csak az aranyérmet nem szerezték meg a brit toplista legutóbbi összesítésén - ez az érdem a mindig kiválóan teljesítő FIFA 23-at illette. A dobozos eladásokat számláló ranglétra alsóbb fokain azonban jól látszik, hogy a Super Mario Bros.: A film megtette a hatását: nem csupán a mozikban lett elképesztő rekorder a film, de a franchise videojátékos eladásait is alaposan felpezsdítette.

Így kerülhetett a lista második helyére a Mario Kart 8 Deluxe, az ötödik helyre a Super Mario Odyssey, a tizedik helyre pedig a New Super Mario Bros. U Deluxe - ez három Mario-játékot jelent egyetlen tízes listán! Itt azonban nem állt meg a történet.

A GfK részletesebb összesítése szerint a lista tizenharmadik helyén végzett a Super Mario 3D World + Bowser's Fury, a huszadik helyen a Mario Party Superstars, harmincadik helyen a Mario Strikers: Battle League, de még a Luigi's Mansion 3 is visszakerült a listára a negyvenedik helyen. Eközben a Mario + Rabbids: Sparks of Hope és a Kingdom Battle a huszonhetedik és a harminckettedik helyezéssel zárták a hetet.

1. FIFA 23
2. Mario Kart 8 Deluxe
3. Resident Evil 4
4. Hogwarts Legacy
5. Super Mario Odyssey
6. God of War: Ragnarök
7. Gran Turismo 7
8. Call of Duty: Modern Warfare II
9. Minecraft
10. New Super Mario Bros U Deluxe

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...