Az EA nem ijed meg az Activision Blizzard-tól

  • Írta: Daks
  • 2007. december 4.
  • Biznisz
A 18 milliárdos Activision - Vivendi egyesüléssel létrejött Activision Blizzard a világ legnagyobb kiadója lett - az EA azonban nem ijed meg a trónfosztóktól.
A 18 milliárdos Activision - Vivendi egyesüléssel létrejött Activision Blizzard a világ legnagyobb kiadója lett - az EA azonban nem ijed meg a trónfosztóktól.

Az Activision Blizzard megszületésével az Electronic Arts lecsúszott a toplista második helyére, ám egy mai közleményből megtudtuk, hogy nem aggódnak a jövőt illetően. Az EA állítólag szívesen látja a piacon frissen született versenytársát, és kész, hogy mindenféle ellenségeskedés nélkül megmérkőzzön velük a játékosok szívéért. Könnyű dolguk nem lesz, hiszen a gigakonkurensnél van a Marvel és a Dreamworks címek összes joga, továbbá ők birtokolják többek közt a James Bond, a Tony Hawk, a Call of Duty, a Guitar Hero, a FEAR, a Warcraft, a Starcraft és a Diablo címeket is.
28.
t.roli
Amúgy, ha az ubit nem sikerűl "megenniük", a következő a Rockstar take two lenne nekik :( :( :( :(
27.
Royal2991
pedig van okuk félni :) kb ugyanazt írtam volna mint JcGross
26.
JcGross
szerintem inkább féljenek. Én már kb 6 éve odavagyok értük, kezdve a második Tony Hawk-al és az első spider man-el (ami még a rajzfilmre vagy a régi képregény világára épült). De ezen kívül az első CoD zseniális volt és szintúgy a United offense, a 2 már nem annyira de a 4 az odavág. Nekem még a Crysisnál is jobban tetszik, és utóljára, csak mer már megin túl hosszú lesz, a Gun, a 2. legjobb western játék (a desperados után). A Simset utálom (és ezzel szerintem nem vok egyedül), a Fifát is 1 rakat kakinak tartom, egyedül a crysis ami elfogadható az összes alkotásuk közül (SZERINTEM!!!)
25.
Bally King
Szép is lett volna, ha azt mondja az EA, hogy "félünk".
24.
Danyell86
Én sem hiszem, hogy az EA-nek tartania kell az új versenytársától, én abból adódaon is mondom ezt, hogy a az "elektronikus művészek" a szórakoztatás nagymesterei, mert elfogult vagyok a kiadóval, hanem amit eddig kiadtak a kezükből -amit persze megelőzött egy hatalamas marketing stratégia- rossz nem volt. Sokan keresik a Pro Street-ben is a hibát (legális verseny, nincs rendőr, stb...), nekem nagyon tetszik, mivel egy külön feeinget találtak neki...és itt a Crysis ami sztem nagyon odaverte az eddigi fps-eket. Engem a cikk-ben említett címek közűl úgy isten igazából csak egy mozgat a Call of Duty és abból is csak a 4ik része, meg talán a F.E.A.R., de amúgy a nagy siker vároműnyosai (Activision Blizzard) és sikerjátékaitól nagyon kivagyok, borzasztó, hogy valaki arra költ pénzt, hogy sárkányokat gyilkolásszon a neten a haverjaival (kicsit egyszerűen fogalmaztam, mindesetre, nevetséges) másrészt a Starcraft amit soha nem bírtam, engem sokkal inkább leköt egy C&C ami ugyebár már EA jogokkal van megáldva:). Diiablo az nem rossz játék, csak abban az a sok hülye középkori mítósz keveredés...áááhhhh...kikészít, na mind1, én hű maradok az EA-hez ami még sztem bírtokolni fog néhány olyan címet, amin nehéz lesz felűlmúlni, sőt...
23.
Terr
Jó kérdés mi lesz itt. Egy bisztos hogy a "közeljövőben" elég kemény játékok bukkanak majd fel. Majd meglátjuk mi lesz itt.
22.
kvaler1993
De ha folytatják a Blizzard sikerjátékait és kicist még erősítenek akkor legyőzik messze az EA-t. Az EA vizsont tagadhatatlanul népszerűbb:

FIFA, NFS,Sims csak néhány a nagy nevek közül.

És ha még nem a legjobbak is (LE A SIMSSEL!), akkor is hatalmas a bevétele az EAnak ezekből.
21.
t.roli
Csak az a gondunk a blizzarddal, h nem szeret játékotfejleszteni, csak ami van azt futtatni :) Lásd Diabló, Starcraft :)

A Strarcraft 2 is hol van még... WOW 2 nem lesz úgyse. Tehát nem tom mi lesz ebből
20.
Petike x
19: De az csak majd' fél év múlva kezd el ütni, addíg még sok Sims lefolyik a toplistán
19.
Pekferi
az EA-nál most 1 cím van, ami nagyot üthet : a Spore
18.
Shelby Mustang
Az Activison az nagyon jó kiadó volt,és a Blizzard is és így hogy egyesültek Activison Blizard így ők lesznek a legjobbak és szerintem a világ legjobb játékait fogják együt gyártani:)Már külön külön nagyon jó játékokat dobtak piacra PL:ACTIVISON:COD4.Vagy a blizzardnál ott van A WOW:)És még sorolhatnék nagyon sokat,mert iszonyú jó gamékat atak ki ,de így együt már nagyon várom hogy mitt alkotnak és remélem mind két fél össze gyurja a tudását és akkor nagyon jó lesz,de én AZ EA-t se féltem,Most ami kijöt CRYSIS az nagyon jó,meg még van nekik bőven játék a tarsujukban és még bőven van esélyük vissza venni az első helyet,de remélem nem veszik meg az UBI softott,kár lenne értük:(
17.
JcGross
Az EA-t éppen 2 ok miatt utálom. Az 1. és a fontosabb, hogy a játékaik ócskák, nemérdekel ki mit mond, egyedül a Crysis ami megfogott. A 2. meg, hogy ilyen KIB@SZOTT KÖ!"ÖGÖK, hogy minden jó kiadót felvásárolnak. Az megmár tényleg sok lesz ha felvásárolják az egyik kedvencem, az ubisoftot! A másik kedvencem meg a csodálatos activision azaz mostmár activision blizard, eppen azér mer imádom a marvel comicsot, pőleg pókembert, (amit már régóta olvasok), na meg a CoD-ért és minden játékuk szerintem kitűnő! Nekem nincs olyan amivel ne tudnám lekötni magam és Activision game. (Ugyanez az Ubisoftra, nincs olyan játékuk amit ne szeretnék, mindegyik kiváló, főleg a SC és a PoP).

Eészemről, ennyi, nem sértettem meg remélem senkit.
16.
Mast3rmind
15: És fontos megemlíteni a Crytek féle Crysis-t is, amely a szak sajtóban igen csak magasztalt játék :)
15.
Petike x
A közeljövőben megjelenő játékaik minőségére értettem, nem az eddigi bevételeikre.Egyébként az pont egy olyan negyedévből volt az a statisztika amiben nagybevásároltak (Bioware), de ez most éppen hogy mégtöbb profitot fog nekik okozni.

14.
Domasi
jó az!!!!

legalább nem lesz kivel megmérni a játékok minőségét
13.
Kasshyyyk
Az EA-nak ott van a Gyűrűk Ura ha abból egy nagyon jó minőségű játékot csinálnak akkor sok pénz bejönne nekik!!!!!!!!!!
12.
LnB
berc11

csak lehet ,hogy ismét a mennyiségre mennek majd rá , nem a minőségre..
11.
berc11
legalább az ea rá van kényszerítve arra, hogy jó játékokat dobjon piacra...
10.
huszti
egy marvel mmo-val tényleg szopathatnák a népet :)
9.
felegyi
Az EA nincs feljövőben!A GS-en olvastam hogy nemrég 200 millióval kevesebb volt a bevételük ami nem azt mutatná hogy feljövőben van!
8.
Petike x
Nem véletlenül az EA a világ legnagyobb játékkiadója.Most ennek az izének nagyobbak a számadatai, mert kettőt egybegyúrtak, de az EA éppen feljövőben van.
6.
Gubi
Az EA mindig is jó játékokat adott ki. Náluk meg ott van pl a Need for Speed, rengeteg sportjáték mint pl Fifa ami ugyanúgy nagy népszerűségnek örvend véleményem szerint. Ott van még a Medal of Honor is, Crysis szóval nem kell félteni őket:P
5.
wildláma
szerintem meg egy kurvajó marvel mmo-t lehetne csinálni
3.
tjames
Tiszta "harc" úgysem lesz! És ezek közül a címek közül a CoD(ok) és talán még a FEAR az amire azt mondom WOW. A többi nem is ismerem, vagy csak kicsit, és nem is érdekelnek. Marvel címek pfffff. Álljon rá az egész bagázs egy tökéletes CoD-ra, A Marveles adaptációkat meg felejtsék el! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...